Om at være på ferie under Corona – ballinogbaby
Om at være på ferie med 2 børn

Om at være på ferie under Corona

Der er flere der har skrevet og spurgt ind til, hvordan det er at være ude og rejse i denne lidt mærkelige corona-tid. Derfor har jeg lavet et indlæg om vores oplevelse af det.

Vi har de sidste 3 uger været på køreferie rundt i Italien. Vi havde rigtig opgivet håbet om at komme ud og rejse i år, men valgte til sidst at gå med denne her ferieform da det virkede sikkert nok. Vi besluttede dog ikke at booke noget som helst på forhånd, i tilfælde af at nogle af landende ville lukke eller ændre risikostatus og vi derfor skulle ændre i planerne. Lige indtil rejsedagen var jeg også nervøs for at vi slet ikke ville komme afsted, men i stedet skulle bruge 4 uger i sommerhus.

I forhold til selve smitterisikoen ved at rejse, var jeg ikke mere nervøs end ved at være derhjemme. Vi havde på forhånd snakket om at undgå storbyer hvor der ville være mange mennesker, og i stedet holde os til små hyggelige byer ned igennem Europa. Vi havde selvfølgelig også stocket godt op med både håndsprit og masker inden vi kørte afsted.


Før vi rejste var jeg især spændt på, hvordan hele det her mundbindshalløj ville være. Ville Oli synes det var skræmmende at alle havde maske på? Ville det være møg ubehageligt selv at have på? Og hvordan ville stemningen være blandt andre mennesker?

For at starte med det, har mundbindet ikke været så slemt som jeg havde troet. Jo det er da øv at have på. Det er varmt og ubehageligt, og umuligt at have på sammen med briller. Men i de sammenhænge vi skal have det på er det intet problem. Fordelen ved at vi er kørt er, at vi ikke har nogle lange rejser hvor vi skal have det på som fly, taxa eller offentlig transport. Vi har det på når vi handler, shopper og når vi går ind og ud af restauranter hvilket slet er ikke slemt.

I forhold til Oli, så vender børn sig bare hurtigere til nye situationer end vi voksne gør. Han skal jo ikke selv have det på, men han har helt styr på hvornår vi skal. I starten spurgte han indtil hvorfor vi tog det på, men nu peger han selv på piktogrammer foran diverse forretninger og forklarer om det betyder at vi skal mundbind på, bruge håndsprit eller begge dele. Han bruger også selv håndsprit som var det det mest naturlige i verden og har svært ved at gå forbi én uden liiige at skulle bruge den.

Generelt tror jeg bare alle har tilpasset sig den nye situaiton ret godt, og det har slet ikke været ubehageligt på noget tidspunkt at være her. Alle holder afstand, spritter hænder, og tager maske på hvis de er tæt på andre, men ellers er alt som før. Der er gang i barer og restauranter, folk smiler og siger hej og der er ingen “verden går snart under” stemning nogle steder.

Det er selvfølgelig lidt en usikkerhed at være her, og aldrig kunne vide sig sikker på om landet pludselig bliver gjort “orange” og bliver frarådet at være i. For eksempel havde vi planlagt vores rute sådan at vi skulle have været i Frankrig nu, men da landet så blev orange måtte vi ændre lidt i planerne. Det er også grunden til at vi ikke har booket noget hjemmefra, men bare booker fra sted til sted. Så kan vi holde øje med, hvor det er “sikrest” at være og undgå lande eller områder der er orange.

Hvis jeg skal komme med de bedste råd til dem der overvejer en “corona-rejse” så vil det være:

Tilmeld jer “danskerlisten” på udenrigsministeriets app. Den registrerer hvor I er og sender push-beskeder hvis noget i landet ændrer sig eller et område bliver frarådet. Der kan I også holde jer opdateret på de andre lande og deres status.

Hvis I gerne vil holde jer så “isoleret” som muligt, eller i hvert fald undgå for mange mennesker, så brug airBnB eller andre små lokale feriesteder når i booker. Store hoteller og campingpladser tiltrækker mange mennesker alle mulige steder fra, og selvom folk overholder reglerne kan det være svært at holde afstand især i pool områder. Det samme med storbyer og populære turistattraktioner. Gem dem til en anden ferie.

Book hoteller det er muligt at afbestille. Hvor man i starten kunne få pengene tilbage fra hoteller eller sin forsikring hvis situationen i ens rejseland ændrede sig, er det ikke sikkert længere. Mange bookingsteder/hoteller har meldt ud, at booking er på eget ansvar og at de ikke selv tager ansvar for en evt. udvikling i sygdommen. Dog er der rigtig mange steder der tilbyder gratis afbestilling, hvilket er en smart ting at sikre sig.

Sidst men ikke mindst, vil jeg virkelig anbefale køreferie som ferieform i disse corona tider. Det giver en helt anden frihed og sikkerhed end fly der kan blive aflyst og pakkerejser der ikke kan ændres. Hvis et sted frarådes, kan man bare tage sin bil og vælge en anden destination. For os har det fungeret rigtig godt at booke fra sted til sted, selvom det måske kræver en lille smule is i maven.

Fik du læst:

Køreturen til Italien

Om at være på ferie med 2 børn

Følg med på Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at være på ferie med 2 børn