Hvordan hjælper jeg min baby med at finde ro? – ballinogbaby
Alle de ting man BURDE gøre med baby, men som ikke holder i praksis

Hvordan hjælper jeg min baby med at finde ro?


Man skulle tro at jeg var blevet lidt af en søvn-ekspert, efter alt det søvn tummel jeg havde med Oliver. Eller også havde jeg alt det tummel fordi jeg ikke er ekspert. Det er selvfølgelig også en mulighed.

Men sagen er den, at jeg har ret svært ved at få puttet Lukas til natten. Han kan simpelthen ikke finde ro. Om dagen putter jeg ham i barnevognen og der skal normalt ikke særlig meget til før han falder i søvn. Vognen skal helst være i bevægelse, men der går ikke længe før han sover og han sover fint, selvom vognen står stille. Men jeg kan mærke, at vi har brug for en ny “putte rutine” om aftenen.

Lige nu er jeg afhængig af, at han falder i søvn mens jeg ammer ham. Jeg gør ham putteklar, vi ligger os ind i sengen og så ammer jeg. Tidligere faldt han altid i søvn med det samme og så var det ligesom fikset. Men på det sidste er det oftere og oftere at han ikke falder i søvn – og så er det jeg er i problemer.

Det virker som om, at hans lille krop ikke kan finde ro. Selvom han er tæske træt, så sparker han på livet løs med arme og ben, prøver at vende sig om og rokke løs eller at sætte sig op. Men fordi han er så træt, går der kun et kort øjeblik før han bliver voldsomt ked af det og begynder at skrige. Jeg kan ikke få ham til ro når han ligger ned, han vil ikke have mad og det eneste der virker, er at gå rundt med ham i armene. Og eftersom han nu vejer +10kg, synes jeg det er en rigtig dårlig putte-rutine. Især fordi det kan tage alt mellem 10 og 60 minutter!

Min teori er, at det er fordi der sker så meget i hans krop for tiden at han har svært ved at finde ro. Han udvikler sig med lynets hast og der sker bare meget oppe i det lille baby hoved. Det er sikkert helt normalt. Men ikke desto mindre, er det frusterende.

Derfor har jeg brug for jeres råd søde mødre! Kender I et trick der kan give baby ro i kroppen? Eller gode putte tricks hvis/når amningen ikke virker? Så vil jeg meget gerne høre dem❤

Fik du læst:

Søvn-monsteret

Vil du gøre en mor glad? Så skal du bare..

Følg med på Instagram

9 kommentarer

 • Stinne

  Hej.
  Har du prøvet at vikle?
  Der er han tæt på dig el. Din mand.
  Kan mærke jer og sig selv.
  Og måske finde roen der.
  Plus at han heller ikke er tung at bære på.
  Når han er faldet i søvn, kan i løse viklen og putte ham i seng.
  Det har virket en del gange her.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Jeg har prøvet i strækvikle, men synes han er blevet alt for tung! Føler ikke jeg har “ordentlig” fat om ham. Men kunne være jeg skulle prøve en fastvikle🤔

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Vores dreng er 4 måneder , det der virker herhjemme.
  Så snart vores lille mand virker lidt træt gør vi klar til putning , vi har også prøvet det der med at være overtræt og det er ikke hyggeligt for nogen af os 😅
  Vi skifter ble , så får han en blid olie massage ,
  En flaske mælk og så lægger vi ham på en dyne med hovedet ved et hjørne og så holder vi de 2 flapper op og vugger stille fra side til side ,
  Andre gange er det nok at jeg ligger mig ved ham og kysser ham i panden .

  Håber at i får en god rytme igen 💛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Tak❤️ Ja præcis, det gælder om at se tegnene INDEN det går galt. Og det er jeg ikke altid så god til😅

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Har du hørt om natbørnen Tjugga? Herhjemme har vi virkelig meget glæde af den!
  Det er en form for søvnmeditation med hyggelige historier for både børn og babyer. Sætter den på og så ligger vi i mørket og nusser og lytter til historien. Det er rigtig hyggeligt og skaber meget ro hos os❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hannah

   Hov. Mente natBJØRNEN. Det gik lige lidt stærkt 😅

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Den har jeg faktisk fået anbefalet af flere så har lige hentet den!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Silke

  Jeg har en dreng på 4 måneder som falder til ro ved at komme i karbad og efterfølgende få massage og derefter ammes. Alt i mens jeg fra mobilen spiller beroligende musik for ham. Når han så ligger i sengen læser jeg en lille bog for ham, med meget monoton og kedelig stemme hvor jeg ofte gaber og lukker øjnene.
  Jeg gør det samme hver aften, på samme tidspunkt og i samme rækkefølge.
  Ikke dermed sagt at det virker hver gang, men det virker ofte, at han lige får ca 45 minutters hygge inden sengetid.

  Held og lykke og håber at I finder en løsning som passer for jer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Lyder som en virkelig hyggelig rutine ligemeget hvad!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alle de ting man BURDE gøre med baby, men som ikke holder i praksis