Status på vuggestue, ble og mine bekymringer – ballinogbaby
Skrig, gråd og lange putninger

Status på vuggestue, ble og mine bekymringer


Nu har Oli været afsted i vuggestue i en uge, og jeg ville derfor lige komme med en update på hvordan det er gået og hvad status er. Sagen er nemlig den, at alle mine mange bekymringer er blevet gjort til skamme. Hvilket faktisk ikke er en usædvanlig situation. Det er nemlig så typisk mig, at piske en stemning op og tro det værste, og der så ikke sker noget som helst. Præcis ligesom den gang jeg skulle nå at stoppe med at amme Oli inden bryllup og bryllupsrejse, og jeg stressede over hvordan det mon skulle gå allerede flere måneder før. Planlagde og bekymrede mig. Og så stoppede han bare af selv selv, mere eller mindre fra den ene dag til den anden, 2 uger inden han blev 1 år.  Men det var slet ikke det det skulle handle om nu.

Oli er jo kommet i vuggestue og ligesom mange andre forældre, har jeg været bekymret for hvilken hverdag han kom tilbage til. Hvordan ville det gå med alt den håndvask, med at blive i deres eget “område” og med pludselig, at være sammen med helt andre børn og voksne end normalt. Men jeg må bare sige, at det er gået helt fantastisk.

Alle institutioner har sikkert grebet opgaven forskelligt an, men jeg synes løsningen de har lavet i Olis vuggestue fungerer utrolig godt. Han er kommet i et modul der hedder 9-15, sammen med 4 andre børn og 2 pædagoger. Her i blandt hans bedste veninde Alba, og en anden sød pige fra hans stue på samme alder som dem. Hver morgen afleverer vi dem ved en låge ind til legepladsen, hvor deres område er. Pædagogen kommer ud og tager imod børnene én efter én ved lågen, så vi forældre kommer slet ikke med ind.
Når de alle er kommet ind sætter de sig op på bænken  og starter dagen med formiddagsmad ude i solen. Hver dag i denne uge har de så været på en større eller mindre tur ud fra vuggestuen og Oli har været møg beskidt og glad hver dag når jeg har hentet ham.

Jeg havde troet, at han efter 6 uger hjemme med kun mig, ville synes det var hårdt og øv at komme tilbage. Men det er lige det modsatte der er tilfældet. Han løber afsted for at komme i vuggestue om morgenen og har ikke én gang givet udtryk for, at han ikke vil afsted. Han fortæller begejstret om deres lege og eventyr når han kommer hjem, og de fleste dage har han slet ikke været interesseret i at skulle hjem når jeg har hentet ham.
Dét som jeg frygtede ville være en svær og anderledes hverdag, har vist sig at være den perfekte stille overgang. De er en lille gruppe med fantastisk normering i forhold til normalt. De har overskud til at tage dem ud, finde på anderledes lege og de “kedelige” nye restriktioner fylder ikke særlig meget. Børene har hurtigt vænnet sig til de mange håndvaske-ture og den nye hverdag. Jeg er så taknemlig for de pædagoger og det arbejde de gør. De er for vilde. En anden lidt sjov ting er også, at den ene af de pædagoger der er i Olis gruppe, har været min pædagog da jeg gik i børnehave. Det er da lidt for fedt!

Min anden bekymring gik på, at sende ham afsted uden ble. Han har været blefri herhjemme et par uger, men har stadig tit tisset i bleen når han havde den på. Vi har også kæmpet lidt med at få ham til at gå ‘rigtigt’ på toilettet og han har ofte gået og holdt sig lidt længe. Jeg var bange for han måske ville glemme det og have mange uheld. Men sådan har det slet ikke været, tværtimod.

Han har ikke haft et eneste uheld i denne uge, men er derimod blevet endnu mere bevidst om det. Han løber ud og tisser selv om morgenen selvom han stadig har ble på og kalder med det samme når han skal på toilettet.
Så nu kan vi helt officielt kalde Oli ble-fri!

Meen men men. Det ville jo være en skam hvis jeg slet ikke havde noget at gå og bekymre mig over, så jeg har selvfølgelig fundet noget. For allerede mandag d. 4 maj, skal de starte i børnehave. Og jeg ved endnu ikke, hvordan noget af det kommer til at gå.  Jeg håber håber håber, at det kommer til at gå ligeså godt som det her!

Fik du læst:

Jeg orker ikke jobbet som mor i dag

Er jeg den eneste mor der..

Følg med på Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Skrig, gråd og lange putninger