Hvorfor er et kejsersnit ikke en fødsel? – ballinogbaby
Status på afleveringer i vuggestuen

Hvorfor er et kejsersnit ikke en fødsel?


Forleden var der en sød pige der skrev til mig at hun og flere andre syntes at jeg, på baggrund af dette indlæg, var med til at omtale kejsersnit som noget der ikke “tæller” som en fødsel. Altså, at man ikke kan kalde et kejsersnit for en fødsel. Og det blev jeg selvfølgelig enormt ramt af, da det absolut ikke har været min mening.

Jeg kan dog sagtens se hendes pointe i forhold til mit valg af overskrift og jeg kan kun sige, at det absolut aldrig har været min mening at give nogen der har født ved kejsersnit en øv-følelse i maven, fordi de føler at jeg ikke synes deres fødsel er en ægte fødsel. Hvis den sætning giver mening😅

Men det fik mig også til at tænke lidt over hele det her emne med vaginale fødsler og kejsersnit, på hvor mange der har en holdning til det og på, hvor sårbart et emne det nok egentlig er for mange.

Måske fordi jeg allerede har en vaginal fødsel bag mig, eller måske fordi at den vaginale fødsel ikke er noget jeg ligefrem havde set frem til at opleve igen, føler jeg mig ikke snydt eller ked af det over, at det blev kejsersnit denne gang. Der er mange ting omkring arret og perioden her efter der kan irritere mig, men selve “kejsersnit oplevelsen” er jeg ikke ked af. Derfor rør det mig heller ikke om andre kalder vaginal fødsel for en “almindelig fødsel” en “naturlig fødsel” eller andet i den stil. Og jeg tænker heller ikke rigtig over hvad jeg selv kalder det. Udover at jeg synes at “vaginal fødsel” lyder så tørt og læge-agtigt. Men jeg har fuld forståelse og respekt for, at det betyder noget for andre. 

Det kan dog gøre mig helt og aldeles rasende, når nogen siger at kejsersnittet er “den nemme løsning”. For at komme sig over et kejsersnit er noget af det hårdeste jeg nogensinde har prøvet. Langt hårdere end at komme sig over den vaginale fødsel. Og nej. Det er ikke fordi jeg nu siger, at “kejsersnit er meget hårdere og værre end vaginal fødsel.” Jeg siger bare, at det altså bare er hårdt på forskellige måder.

Det irriterer mig også, når nogen ikke vil kalde et kejsersnit en fødsel af en principsag fordi baby ikke er presset ud, men er blevet opereret ud. Og her mener jeg folk, der ikke har fået kejsersnit selv. Hvis man har fået kejsersnit og har den følelse, er det selvfølgelig sådan det er, det kan man ikke styre. Men det irriterer mig, når andre synes det skal kaldes end operation i stedet for en fødsel. Det er jo så åndsvagt at begynde at gå i sådan nogle små detaljer. Så længe en baby er kommet ud, er det (i hvert fald i min verden) en fødsel. Jeg læste engang en skrive som svar på en af disse åndsvage kommentarer, : “Om børn født ved kejsersnit så ikke havde lov til at holde fødselsdag”. Og den kommentar synes jeg bare rigtig fint og enkelt beskriver, hvor latterlig den holdning er.

Jeg kan dog godt forstå at nogle mødre der har fået kejsersnit – og nok især akut kejsersnit, kan sidde med en følelse af at de ikke har født. Men måske nærmere føler, at baby pludselig bare var der. Og det er jo virkelig ærgerligt. Især hvis man som mor så sidder med en følelse af at man er gået glip af noget, eller ikke har fået hele oplevelsen med. Og jeg er virkelig ked af det på de mødres vegne, som sidder med denne følelse. For hvordan baby er kommet ud er en SÅ lille del, af det at blive mor. Man har båret på barnet i 9 måneder og gør det i flere år efter at baby er kommet ud. Man er den der trøster, skifter bleer, kysser og krammer og er oppe om natten. Man er den sejeste og bedste mor for sit barn uanset.

Men det hjælper jo ikke på den følelse, når der står andre mødre klar til at fortælle, at kejsersnit ikke “tæller” som en fødsel. Så lad os nu for pokker lade være med, at gå op i om man er sejest hvis man har klaret en fødsel uden bedøvelse, uden kejsersnit eller andet ligegyldigt. Lad os da bare blive enige om, at lige meget hvordan man er blevet mor, så er det det sejeste og vildeste i verden❤

Fik du læst:

Er min baby nem eller er det mig der gør ham nem?

Det værste min kæreste har sagt til mig mens jeg var gravid

Følg med på facebook

Eller Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status på afleveringer i vuggestuen