Lidt om bryster, tissemænd og 3-årige – ballinogbaby
Om at komme ud af døren med 2 børn

Lidt om bryster, tissemænd og 3-årige


Okay, næsten 3-årige. For Oli er jo stadig kun 2 år og 9 måneder, men det klinger ikke så godt som overskrift. I hvert fald, så er Oli nået den alder som jeg har frygtet lidt. Der hvor der begynder at komme fokus på bryster, tissemænd og tissekoner. Heldigvis ikke på den der teenagermåde, men bare på den helt uskyldige børnemåde. Men det er alligevel et emne der kan gøre de fleste voksne lidt halv-akavede. Eller er det bare mig?

Det første problem er, at jeg jo ikke er en dreng og derfor overhovedet ikke har styr på, hvad man gør og ikke gør med sådan en tissemand. (Her kunne man godt lave en masse klamme jokes men det vil jeg lade være med, da jeg mener dette ganske seriøst!) Oliver er nemlig begyndt at øve sig i at gå uden ble og tisse på toilettet, og det sætter mig jo i en situation hvor jeg pludselig skal vide noget, før jeg kan lære ham det. Men jeg har jo aldrig været en dreng! Så jeg aner ikke hvad man skal og ikke skal gøre, for for eksempel at undgå at tisse udover sine egne bukser.

Derudover så bryder jeg mig bare ikke om, at ende i samtaler omkring forskellen på mænd og kvinders kønsdele når vi er offentlige steder, som for eksempel svømmehallen. Jeg har flere gange fnist af børn – der jo bare siger tingene ligeud, og som har påpeget fremmede damers lange bryster eller store maver i omklædningsrum. Og jeg har set den pågældende mor blive rød i hovedet af pinlighed og ønsker på ingen måde, at det skal være mig der står i den situation. Men jeg vil da heller ikke være sådan en mor, der giver mine børn et indtryk af at den nøgne krop er noget skamfuldt man ikke taler om, eller noget andet der kan gøre, at de får et forkert forhold til deres eller andres kroppe. Men jeg er jo bare en stakkels førstegangs-mor! Jeg aner intet om, hvordan man bedst kommer helskindet igennem sådan en situation!

Det næste er, at Oli også er meget optaget af mine bryster og af, at der kommer mælk ud af dem. Og det kan jeg godt forstå, for det er da psyko mærkeligt! Oliver er en gavmild fyr der gerne vil dele sit slik og sine syltetøjsmadder med Lukas, så vi har snakket meget om min mælk og at det er det eneste Lukas må få, fordi han er en baby. Det betyder også, at når Oli leger at hans dinobamse er en baby, som får skiftet ble og ligger ved siden af Lukas under legestativet, så leger han også at han giver Dino mælk fra sine egne bryster. Og det er jo røv sødt! Selvom det er lidt mærkeligt.

Men jeg ved jo også godt, at jeg er den eneste af os der gør det til noget akavet. Børn synes ikke at der er noget mærkeligt i at tale om noget af det her – og gudskelov for det da! Jeg skal bare øve mig på, ikke at finde det spor mærkeligt når jeg bliver spurgt om, hvorfor jeg ikke har en tissemand. Og jeg kan nok også godt indstille mig på, at det kun bliver værre end hidtil. Jeg har mange akavede spørgsmål til gode. For eksempel spørgsmålet om, hvordan man laver børn. Jeg må håbe, at det bliver stillet til farmand en dag hvor jeg ikke er hjemme..

Men lige så akavet som jeg synes det kan være at svare på Olis spørgsmål, ligeså fedt synes jeg det er at høre dem fra andre børn. Forleden dag i vuggestuen var der for eksempel en pige der fortalte mig, at hendes far havde en stor tissemand. Og den info gjorde da lige min dag et hak bedre!

SÅ lad mig høre jer. Hvad er det mest akavet jeres børn har sagt/spurgt om ude blandt andre mennesker? 😆

Fik du læst:

Det værste min kæreste har sagt til mig under fødslen

Ammehjerne svupsere

Følg med på instagram

4 kommentarer

 • Emilie

  Min dreng fortalte min kæreste en dag han kom hjem fra arbejde at: “Mor har lige lavet lort på toilettet!”
  .. Den info måtte han da gerne have beholdt for sig selv! 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Hahaha! Åh det er så rigtigt! Min datter har også glædeligt fortalt både pædagoger og venner at: “mor har en tissekone. Og jeg har en tissekone. Men far har ikke”. Det vat heller ikke mit sjoveste øjeblik 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at komme ud af døren med 2 børn