7 ting ingen havde fortalt om tiden efter et kejsersnit – ballinogbaby
Mine tanker om fødselsforberedelse

7 ting ingen havde fortalt om tiden efter et kejsersnit


Nu er jeg jo så møg heldig, at jeg har prøvet både en vaginal fødsel og et kejsersnit. Så jeg kan snakke med og kloge mig på begge områder. Og det er jo perfekt!

Såå ligesom jeg har lavet: 7 ting ingen havde fortalt om tiden efter fødslen, så kommer der da en omgang med kejsersnit her!

7  ting ingen havde fortalt mig om tiden efter et kejsersnit: 

1. At det at rejse og sætte sig, ikke er noget man ‘bare lige’ gør! Men derimod noget der skal planlægges og tages mod til og Gud forbyde, at man glemmer sit vandglas inden man sætter sig ned!

2. At ens største stræk pludselig er, at skulle hoste eller nyse. Den ene dag overvejede jeg på det kraftigste bare at lade mig blive kvalt langsomt, da jeg fik en rugbrødsmad galt i halsen.

 

3. At man stadig skal frygte toiletbesøg. Det kan godt være, at man slipper for følelsen af at ens underliv falder ud hver gang man sætter sig, men at bruge sine mavemuskler bare den mindste smule er ikke sjovt.. Derudover kan sådan en operation godt sætte det hele godt og grundigt i stå – hvilket igen ikke gør det meget lettere!

4. At man de første uger er nød til at sove som mumien. Det er ikke en mulighed at ligge på maven pga. de kæmpe ammebryster, men pludselig er det heller ikke muligt at ligge på siden. Derfor er det fladt på ryggen med armene ned langs siden eller pænt foldet over maven.

5. At man, fordi arret er lidt ømt, hurtigt kommer til at gå og holde på det eller nusse det lidt. Det – plus det faktum at ens mave stadig er lidt stor, får én til at se godt og grundigt gravid ud! Det er kun et spørgsmål om tid før nogen kommer og ønsker mig tillykke.

6. At det havde været fedt på forhånd at investere i nogle trusser som gik godt og grundigt op på maven, og ikke satte sig lige på arret. (Hip hurra for at have stjålet masser af hospitalets nettrusser med hjem!)

7. Hvor møg svært det egentlig er, ikke at bære mere end sin baby de første 6 uger – når man også har en 2-årig laban i huset! Det er kun et spørgsmål om tid, før Oli lægger en ægte geni-plan og udnytter mit handicap på det groveste. Som for eksempel ved, at nægte at kravle ind i sin autostol medmindre han får slik..

Noget at tilføje? Så husk at kommenter❤

Fik du læst:

7 ting ingen havde fortalt mig om fødslen

Lidt flere ting ingen havde fortalt om tiden efter fødslen

Følg med på Instagram

 

12 kommentarer

 • Camilla

  At man prutter helt ekstremt de første dage efter alt det luft der er blevet pumpet ind under operationen! 🤦🏼‍♀️ Det var til stor morskab for min mand 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Jeg fødte normalt i august 2018 og gik så meget i stykker at jeg ikke måtte sidde i tre måneder og var på afgørende middel i hele den periode. Det var så besværligt. Når min datter engang skal være storesøster bliver det med kejsersnit og jeg håber så meget på en bedre start på barsel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Hold da op! Det lyder som en hård start 😳

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Jeg har ikke fået kejsersnit, men havde også den virkelig dårlige vane at gå og holde på min halv-tykke efterfødselsmave 😅 Ikke en særlig god vane!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Må desværre tilføje, at du også har en risiko, for er kommende forstuvet haleben, grundet mangel på evne til at sidde og stå, og det kommer til at tage laaaang tid at komme over..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  For fanden hvor jeg ikke savner det! De første uger efter ks er noget af det værste jeg har prøvet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  At man er følelsesløs i op til flere år der hvor arret er….

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine tanker om fødselsforberedelse