Hvorfor er det lige man ikke må sove som højgravid? – ballinogbaby
Hvor skal man rejse hen i sin barsel?

Hvorfor er det lige man ikke må sove som højgravid?


Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor det er, at man ikke må få lov til at sove ordenligt som højgravid. Man er så tæt på at skulle være vågen hver 2. time nat efter nat for at amme og skifte lortebleer, og så kan man ikke engang få lov til, at nyde sin søvn de sidste uger!

Der er nogle der påstår at det er meningen så kroppen langsomt vender sig til, at ens søvn skal afbrydes i tide og utide når først baby er ude. Men det giver da ikke nogen mening, at starte det nye baby-liv op med underskud på søvnkontoen! Når først baby er ude får man jo rigeligt med tid til at indse, at man aldrig kommer til at sove igen. Jeg kan ikke se nogen fordele ved at øve sig inden.

Jeg kan dog Google mig frem til, at det er helt normalt og ikke bare mig den er gal med. Jeg kan også godt huske fra sidste graviditet, at det med søvnen var med til at gøre mig så sur og rasende de sidste uger. Jeg husker flere nætter hvor jeg sad ude i køkkenet i mørket, og spiste chokoladekiks og havde ondt af mig selv. Men til jer gravide der ikke er nået til dette vidunderlige sted – så lad mig lige uddybe hvad det egenlig er problemet er:

Sindsyge drømme: Hver nat drømmer jeg de mest vanvittige og livagtige ting. Ofte er min mand mig utro eller også bliver han pludselig udstationeret som soldat i et farligt land og jeg er efterladt alene med 2 små børn. (og han har altså aldrig været soldat) Jeg har også sindsyge drømme om fødsler der går galt eller alle mulige mærkelige ting med baby. Det lyder måske ikke så slemt, men det er virkelig frustrerende at vågne op, badet i sved hver nat, fordi man pludselig er blevet soldater-enke.

Halsbrand: Jeg lider voldsomt meget af halsbrand, især når jeg ligger ned. Det giver god mening med den kæmpe mave jeg efterhånden har, men det er røv irriterende. Jeg spiser piller mod det som var det slik, men det hjælper bare ikke nok. Jeg har flere gange måtte løbe ud og kaste op, fordi min hals bliver så irriteret af det. Og ellers er er jeg nød til bare at sætte mig op, og så sidde der og glo indtil det er faldet lidt til ro igen.

Hvordan jeg skal ligge: Apropos kæmpe maven, så er det ikke nemt at finde en god sove position længere. Jeg kan hverken ligge på ryggen eller på maven, så der er kun siderne tilbage. Men det er ret belastende, at ligge hele natten på den ene side. Og så er det virkelig også en kamp uden lige, at vende sig i løbet af natten.

Der er noget der siger mig, at jeg alligevel godt kunne ende med at blive lige så utålmodig denne gang som jeg var sidste gang. Udover nætterne, er jeg bare godt og grundig træt af at slæbe rundt på denne her mave. Jeg føler jeg vejer et ton og alt jeg foretager mig er udmattende.

Så måske er der alligevel en genial mening bagved, at det er så møg øv at være gravid her til sidst. Det må være det der gør, at man pludselig ikke frygter fødslen ligeså meget som før, men at man ligefrem kan glæde sig til at veerne går igang. Og at tiden efter med minus søvn, gråd og voksen ble næsten ikke lyder så slemt længere. Bare man kan slippe for at være gravid!

Fik du læst:

Blufærdighed vs fødsel

7 ting ingen havde fortalt mig om at være gravid

Følg med på instagram

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor skal man rejse hen i sin barsel?