Ting jeg vil gøre anderledes denne gang.. – ballinogbaby
Ting man græder over som gravid..

Ting jeg vil gøre anderledes denne gang..

I nat (da jeg alligevel lå vågen med halsbrand og selvmedlidenhed) læste jeg nogle af mine gamle indlæg, fra da jeg var på barsel med Oliver. Og udover at jeg kom til at glæde mig helt hysterisk til at skulle på barsel igen, fik det mig også til at tænke på, hvad jeg vil gøre anderledes denne gang. Det er er højst sandsynligt sidste gang jeg kommer til at være på barsel (medmindre jeg glemmer hvor frygteligt det er at være gravid og overtaler Niko til en nr. 3) og jeg vil nyde den for fuld skrue. Det er noget af det mest fantastiske, at kunne bruge tid med sit barn/sine børn på den måde. Men, jeg ved også godt, at barsel kan være noget af det hårdeste i verden! Måneder med fedtet hår, ingen søvn og begrænset kontakt til andre voksne mennesker. Jeg ved at man kan blive fuldstændig sindsyg. Men jeg ved også, at når barslen engang er slut, vil jeg savne det helt vildt. Og derfor vil jeg ikke “misbruge” den på at græde over baby der ikke vil sove eller over at mit hus roder uoverskueligt.

Ikke at der er noget som helst galt i det og jeg ved også, at jeg kommer til at græde over alle mulige små og store ting – for det er det man gør når man ikke sover om natten og bliver tyranniseret af en skrigende baby om dagen. Men jeg vil alligevel prøve at give mig selv et par kærlige råd med på vejen, inden jeg står i det igen:

1. Lade være med at stresse over, at baby ikke vil sove: Oliver har nok været det de fleste vil kalde en “nem baby”. Amningen gik som smurt, han voksede som han skulle,  han var næsten altid glad og tilfreds og var glad for at være ude blandt mennesker. Den eneste ting der ikke rigtig har kørt for os, er søvnen. Han har været ELENDIG til at sove. Jeg ved ikke hvor mange TIMER jeg har brugt på at vugge den skide barnevogn, fordi han ikke ville falde til ro. Eller hvor mange gange jeg har grædt af frustration over, at han ikke ville sove når nu han var så møg træt.

Og hvis jeg er så heldig at få sådan en lille søvnterrorist igen, så vil jeg give mig selv det råd – at være bedre til at tænke “fuck det!” hvis han ikke vil sove. Så må han komme op og jeg må prøve igen senere. Selvom det ødelægger rutinen og luren bliver rykket, så er det bedre end at stå med tårer ned af kinderne og et piv friskt barn i barnevognen. Små børn har alligevel ingen rutine og lige så snart man tror de har, så ændrer de den igen.

2. ikke at stresse over udvikling: Hvis der er noget man stresser over som 1. gangs mor så er det, om baby udvikler sig som den skal. Eller det var i hvert fald noget jeg brugte meget energi på med Oli! Hvis appen sagde, at de skulle kunne vende rundt ved 4 måneder, så sad jeg ængsteligt og stirrede på ham fra 4. måned +1 dag og tænkte”hvorfor triller han ikke??!” Jeg var meget opsat på, at han hurtigt skulle lære at kravle og så gå. Han måtte ikke være bagud!

Så et lille råd fra mig til mig næste gang må være, at slappe lidt mere af. Har man noglesinde set et voksent velfungerede menneske der ikke kunne holde sit hoved selv? – nej. Så hvis jeg ikke når de maveøvelser den ene dag, så går det nok også. Han skal nok lære det. Og måske det ville være en fordel, at nyde den tid hvor baby endnu ikke kan kravle/gå. For tænk hvor meget ballade 2 børn kan udrette, de 2 sek man lige suser ud for at tisse.

3. Pakke den dårlige samvittighed væk: jeg er ret sikker på, at det her bliver min største barselsudfordring. Jeg er nemlig enormt god til, at give mig selv dårlig samvittighed. Også over små, helt ligegyldige ting. Som hvis det en morgen er gået lidt for stærkt med at komme ud af døren, så sidder den dårlige samvittighed i mig hele dagen. Da jeg var på barsel med Oli brugte jeg også meget tid på at have dårlig samvittighed. Det var ofte i forbindelse med, at jeg var blevet frustreret på ham, fordi han ikke ville sove om natten. Og jeg havde lyst til at råbe af ham og hele verdenen over, at jeg var træt og ikke kunne klare mere. Men når han så faldt i søvn kunne jeg alligevel ikke sove, fordi jeg lå og kiggede på hans engleagtige ansigt og blev ædt op af dårlig samvittighed, over at jeg havde været sur på ham. Jeg ved at med 2 børn, er der så mange muligheder for at give mig selv dårlig samvittighed. Enten overfor Oli, eller overfor baby.

Så det aller vigtigste råd til fremtidige mig skal være, at pakke den dårlige samvittighed væk. Den kommer ikke til at gavne noget. Jeg ved at jeg kommer til at gøre mit bedste og at jeg kommer til at være en fantastisk mor for dem begge. Og det skal jeg virkelig prøve at holde fast i, selv når den dårlige samvittighed prøver at fortælle mig noget andet. Hvis bare den del kan lykkedes mig så ved jeg, at det bliver en fantastisk barsel ❤

 

Fik du læst:

Guide – forstå din kone på barsel

Barsel er da ligesom at have ferie, er det ikke?

følg med på instagram

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Ting man græder over som gravid..