Hvordan pokker får jeg min dreng til at falde i søvn? – ballinogbaby
Nytårsfortsæt der er til at nå

Hvordan pokker får jeg min dreng til at falde i søvn?

Hvordan pokker får jeg min dreng til at falde i søvn?

Hele Olis liv, er det vi har bøvlet mest med, nok hans sovevaner. Bevares, han har altid sovet ret godt i løbet af natten og det skal man selvfølgelig være taknemlig for. Meen det er mere fasen hvor han skal falde i søvn, der har skabt mange problemer. 

Ååh alle de gange jeg i mødregruppen har stået ude og vugget barnevognen i uendeligheder, mens de andre har siddet og smæsket sig i kage indenfor!

Det var ikke unormalt at det tog lige så lang tid at få ham til at sove, som han så sov. Ikke en Ok aftale hvis du spørger mig. 

Da Oli var lige under et år, kom han så på denne nye sjove traditionen, hvor han stod op igen ved 22 tiden og var frisk som en fisk. Han hyggede sig på livet løs og der var intet der kunne få ham til at falde i søvn igen, før et par timer efter. 

Siden da har det skiftet mellem gode perioder og helt håbløse perioder. Ooog det er den sidste slags vi er i lige nu. Og det er derfor jeg har brug for jeres hjælp! 

Det tager simpelthen så lang tid, at få ham til at falde i søvn. Det kan sagtens tage en time, hvis ikke mere. 

Og når man er 2 arbejdende forældre, vil man altså gerne lige have aftenerne til bare at hygge sig en lille smule sammen. Det er bare rigtig svært, når den ene part ligger og synger elefantensvuggevise for 27 gang. 

Jeg kunne VOLDSOMT godt tænke mig, at han kunne falde i søvn af sig selv. Så kunne han godt få lov til at lægge der og stå på hovedet og synge sange lige så tosset han ville – hvis han bare lagde sig ned og sov efter. Problemet er, at han græder hysterisk hvis vi går ud af rummet.

Jeg har ikke tænkt mig at lade ham stå og græde til han falder i søvn, lige meget hvor effektivt det så ville være. Men jeg kunne godt tænke mig et par råd til, hvordan jeg kunne få ham til hurtigere at falde i søvn eller, falde i søvn af sig selv. Hvis der da findes sådan nogle derude. 

Sååå er der nogle eksperter i det med på linjen, så kom lige med et råd til en stakkels mor! 

Fik du læst;

Når far TROR han er babyfri om natten

En af de nætter

Og følg gerne med hos os på instagram lige her

8 kommentarer

 • Josefine

  Da vores pige var mindre ville hun heller ikke sove med mindre det var i armene på mig til vi selv gik i seng og hun lå lige ved siden af mig og kunne fornemme mig. Da vi flyttede hende på eget værelse sørgede vi for at hun havde trykhed ved sengen, sengerand vi var der lidt tid og nusse inden vi gik. Hun havde en lille vågekampe så det ikke var sort i sort og så stod døren til hendes værelse helt åbent så hun kunne høre at vi stadig var der. Det tog noget tid hvor vi på skift måtte op et par gange og sige godnat eller trøste. Vi læste også gerne en lille Bog eller sang lidt sange inden godnat, det gør vi stadig, hun er idag 2 1/2 og ligger sig til at sove selv efter en bog eller et pudslespil med far imens mor overbeviser lillebror om at han skal lade vær med at tage powernaps og sove ordentligt så mor og far kan have voksentid sammen om aftenen 😅 Håber i finder noget der duer på lillemanden 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Det er også det der især bekymre mig – tænk hvis der så en dag kommer en ny lille baby til. Så er der jo ingen chance for søvn😅😂
   Men dejligt at høre i har fundet en god rutine! Vi må prøve os frem ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Vi har i 8 måneder kæmpet med at vores søn græd hysterisk flere timer hver aften. Vi har prøvet ALT! Vi endte hos blid zoneterapi i Hillerød, og nu tager det 20-30 min, hvor han ligger i sin seng og lige så stille falder i søvn. Merete har været en mirakel-mager for os! Hun giver selvfølgelig zoneterapi, samt vejledning så man kan gøre det derhjemme, men hun kigger også på en masse andre faktorer og kommer med råd og vejledning omkring hele barnet og dets trivsel, da mange ting spiller ind i forhold til søvnproblemer

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Vi har også før haft ham til zoneterapi hvilket faktisk fungerede ret godt. Måske det er på tide at prøve det igen!
   Tak for svaret❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej ☺️ Det er mega træls når putningen tager flere timer, det har vi dog heldigvis kun selv prøvet et par gange. Min datter er godt nok kun 5 mdr. Men er du sikker på at han er træt nok? Måske kunne det hjælpe at udskyde putningen, til han selv viser at han er træt? Og ellers er han måske blevet overtræt, så det kunne hjælpe at putte lidt tidligere?
  Håber i snart finder noget der virker for jer ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Ja jeg synes desværre det er lige meget om han bliver puttet tidligere eller senere 🤔 Meen det er jo aldrig til at vide🙈

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Hej 🙂

  Børnene er jo igennem nogle forskellige faser ift deres alder. Måske han lige nu er dér hvor han godt ved at mor og far laver noget sjovt, som han går glip af.
  Vi har har stor effekt af bare at sidde inde i værelset, uden at snakke. Bliver Emil ked af det får han kram/trøst og bliver lagt ned i sengen igen. Dette kan nogle gange tage 2 minutter, andre gange en halv time.
  Vi er heller ikke tilhængere af at lade ham græde sig selv i søvn, derfor har vi siddet hos ham til han sov. Uden at synge osv, men bare sidde, helt stille hos ham – så er han ikke alene, men vi signalerer med stilhed og ro at han skal sove. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Lyder som en god metode! Det kunne godt være noget der skulle afprøves!
   Mange tak for svaret ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårsfortsæt der er til at nå