Styrker eller svækker et barn parforholdet? – ballinogbaby
Hvor blev december lige af??

Styrker eller svækker et barn parforholdet?

Jeg synes tit man hører forskellige meninger om, hvad sådan nogle børn gør hvad parforholdet. Jeg har læst en sindsyg statistik over, at lykken daler nu flere børn man får, – men jeg har heldigvis også læst det stik modsatte. Det er jo det gode ved internettet! Alle meninger er altid repræsenteret. 

En ting er alt det ævl man kan læse på nettet. Det der dog især har undret mig under min graviditet med Oliver var, at jeg ofte fik mærkelige facts slynget i hovedet omkring det med parforholdet. Oftest fra folk uden børn. Og oftest helt ubrugelige. Som fx: “vidste du godt, at 50% stopper med at have sex efter de har fået børn?” Eller bare “nu går det jo kun nedad med sex’en.”Altså hvad er det for en sindsyg statistik? Og hvor har de den fra? Også sætninger som:” Man har ikke oplevet rigtige skænderier, før man er blevet forældre” fik jeg også en hel del af. 

Jeg kan ikke helt forstå hvad man som højgravid skal stille op med de her sætninger, eller hvad formålet med dem egentlig er. Men jeg synes heller ikke de er rigtige.

Nu kan jeg jo kun tage udgangspunkt i mig selv og mit eget forhold og i, at vi trods alt kun har været forældre i halvandet år. Men jeg vil alligevel prøve at udtale mig lidt om, hvordan forholdet ændrer sig når man får børn. For ja, det ændrer sig. Men bestemt ikke til det værre! 

Jeg synes, at min mand og jeg er blevet meget tættere efter at Oli er blevet født. 

Om det er fordi, at jeg hylende og skrigende har presset en baby ud foran ham er ikke til at sige, men jeg synes, at jeg er blevet meget mere afslappet i hans selskab. Jeg er ikke længere så bevidst om mig selv og på, ikke at gøre mig til grin. Tvært imod. 

Jeg synes også, at vores åndsvage skænderier er blevet reduceret. Eller, de har i hvert fald ændret karakter. For vi har da stadig åndsvage diskutioner relateret til forældrelivet. Men dem kan man vel ikke komme udenom, kan man?

Jeg har svært ved at tro, at kærligheden ikke automatisk vokser når man ser, hvilket fantastisk barn man har skabt sammen. 

Dermed ikke sagt, at tonen ikke kan være hård og følelserne store, når ingen for nok nattesøvn og man igen, går rundt med en skrigende baby på armen. Men hvad der bliver sagt i afmagt om natten, burde ikke tælle om dagen. 

Selvfølgelig er det hårdt at blive forældre og ens forhold ændrer sig rigtig meget på mange områder. Men udfra mit eget perspektiv, synes jeg kun at vores parforhold er blevet stærkere, efter Oli er kommet til. 

 

Hvordan har ændringen været for jer andre?

Fik du læst:

guide forstå din barselskone

Når man føler man svigter som mor

og husk at følg med på instagram her!

4 kommentarer

 • Sophie

  Jeg synes også min kæreste og jeg er kommet meget tættere på hinanden efter A er kommet til❤️
  Selvfølgelig er det hårdt til tider, men sådan vil det jo altid være- Børn eller ej😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Jeg kan godt se hvad du mener med de kommentarer. Jeg fik også rigtig mange af den slags da jeg var gravid. Min mand er ikke fra Danmark og jeg fik riiiigtig mange gange af vide hvor svært det ville være for os med forskellige kulturer når først barnet kom. Det var jeg godt nok træt af til sidst!
  Ja vi har da nogle gange været uenige fordi vi er vokset op med forskellige ting, men hvem er ikke det? I hvert fald er vores kærlighed også vokset efter baby er kommet!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor blev december lige af??