De bedste råd jeg har fået – ballinogbaby
Når baby græder hele flyveturen

De bedste råd jeg har fået

6ed9121c-76aa-40cf-911c-d89ece0ea188

Forleden skrev jeg det her indlæg om, alle de elendige råd jeg har fået i min tid som mor. Og I kom med nogle ret så geniale kommentarer også 😝 (Så ja, skynd jer lige at læs det bagefter!)

Meen. Vi skal da ikke kun fokusere på de dårlige råd! Så her kommer de bedste råd jeg har fået, i min tid som gravid og som mor:

1. Kiks og banan ved sengen ved kvalme. De første 4 måneder af min graviditet, lavede jeg ikke andet end at kaste op. Fuldstændig frygteligt! Desværre fandt jeg aldrig noget der fik mig til, at stoppe helt med at kaste op. Men jeg fik det gode råd, at hvis jeg spiste en banan eller kiks inden jeg overhovedet forlod sengen, var der større chance for, at maveindholdet blev inde.

2. Kanelknækbrød er godt at kaste op. Jaaa muligvis et lidt klamt råd. Men når man kaster rigtig meget op, skal man tænke lidt over hvad man spiser. For det er bare klamt at brække nachos eller andet fedt og ostet op. (beklager hvis det bliver meget grafisk🙈) Men (kanel)knækbrød! Det smager ikke af noget når det kommer retur 😝

3. EPIDURALBLOKADE! Inden jeg fødte havde jeg allerede hørt ret mange gode historier, om dette vidundermiddel. Som så mange andre tænkte jeg, “vi tager fødslen som den kommer”, meeen jeg tænkte også, “hvad der findes af smertestillende – det skal jeg ha!” Og jeg må sige, jeg ved ikke hvordan jeg skulle have klaret alle de mange timer med veer uden den!

4. Tis i badet efter fødsel. Jaa vi bliver i den lidt klamme kategori, beklager. Men da jeg stod på barselsgangen, med ussel hospitalsskjorte, fedtet hår og i kø til toilettet, faldt jeg i snak med en anden mor. (Som heldigvis så ligeså ussel ud som jeg) hun gav mig det brand gode råd, at hver gang jeg skulle tisse, skulle jeg gøre det i badet under den varme bruser, indtil jeg ikke længere havde smerter. Og selvom det virkede uoverskueligt at drikke meget og tisse hele tiden var det meget vigtigt at gøre! For jo mere koncentreret ens tis er, jo mere svier det. Jaa, så var der lige lidt klammo info til jer der

5. Lad vær’ med, at lytte til dem der siger hvordan og hvorledes din baby skal sove. Bare gør hvad der virker for jer.  Folk havde rigtig travlt med, at fortælle om hvordan det var dumt at vugge i søvn, lade ham sove i sengen, falde i søvn ved brystet og alt muligt andet. Men der er bare forskel på alle babyer – og de skifter “rutiner” hele tiden i starten alligevel. Så det bedste råd jeg fik var nok, bare at gøre hvad jeg syntes der virkede bedst for os.

6. Ligge ned og amme. Joo, jeg ved godt at jeg har nævnt det før! Men det er altså også det bedste råd der findes! Nætterne bliver meget mere overskuelige, når man kan ligge og småsove imens man ammer.

7. Kogte klude mod rød numse.
Der gik ikke mange uger, før lille Oli fik rigtig rød numse. Jeg smurte løs med zinksalve og havde massere af ble-fri tid på puslebordet, men lige meget hjalp det. Så kom sundhedsplejersken med det geniale råd, at bruge afkølede kogte klude. Jeg synes det lød utrolig mærkeligt, men tænkte alligevel at sundhedsplejersken måååske havde lidt mere erfaring på det her område end jeg. Og sikke hun havde ret!

Hvad er det bedste råd i har fået?

Og husk at læs; de værste råd jeg har fået!

eller Måske; sludder mødre siger før de bliver mødre

Og så kan man følge med på instagram lige her!

9 kommentarer

 • Trine

  Gør et bind/trusseindlæg i vådt og i put det i fryseren. Tage det op og put det ind i en tennissok og så i trussen. SÅ dejligt efter syning!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Alminox var simpelthen det absolut bedste råd jeg fandt på nettet, for at håndtere de evindelige syreopstød

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Min allerbedste råd er at man skal lytte til sig selv og sin mavefornemmelse. Som nybagt mor er verden pludselig helt anderledes og alle mennesker tror de ved bedst. Men du har båret det lille liv i maven i 9 måneder og du lærer lynhurtigt at forstå alle de små signaler – så sig fra og lyt til dig selv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg havde også rigtig meget kvalme i de første måneder af min graviditet, så jeg er helt med dig her! Mad inden man står op – og så en hel masse små måltider i løbet af dagen, så man ikke når at blive rigtig sulten. For så går det heelt galt! 😪

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Det med søvn – rigtig godt råd! Det vigtigste er en tryg baby! Så man skal gøre det, der virker! Jeg blev enormt stresset over mantraet “skal sove selv/og sove igennem”.. min pige på 8 mdr kan bare ikke uden nærhed! Og måtte de første mange mdr ammes i søvn, hvor folk mener det bliver en dårlig vane.. amning er ikke en uskik for pokker. Skal de jo nok vokse fra. Og kold tyrker? No Way.

  Nåh men et andet godt råd: lad V Æ R E med at google alt hele tiden. Især som nybagt mor. Alt er skrøbeligt. Man ender bare med at føle sig uduelig og ikke føler at man gør noget rigtigt. Og ender med at være fokuseret på det, fremfor at læse sit eget barn. Så måske i bund og grund bare accept af tingene og finde sin egen vej i den jungle ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Jeg er helt enig! Så længe baby er tryg kan det ikke være helt skidt det man gør☺️
   Og ja! Især når man læser sig til, at babyer skal kunne sove igennem og det ene og det andet. Så kan man godt blive en smule presset! Godt råd😃

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når baby græder hele flyveturen