Søvnmonsteret – ballinogbaby
Siden jeg er blevet mor har jeg lært at..

Søvnmonsteret

4113c35f-0a66-4ec9-a1b1-92d7236d5604

At sove er noget af det absolut vigtigste for en baby. Derfor vil ironien da selvfølgelig også, at det er noget af det absolut sværeste at få sin baby til. Den som en dag opfinder opskriften på, hvordan man let får en baby til at sove, bliver mangemillionær.

Da Oli var helt lille og nyfødt, sov han hele tiden. Han faldt i søvn på armen, i sengen, i barnevognen – han sov bare. Dumme naive jeg tænkte selvfølgelig “YES! Sådan fortsætter vi da bare.”

Men så en dag skete det der ikke måtte ske. Min lille uskyldige dreng blev venner med søvnmonsteret! Hvis i selv har et barn, er jeg helt sikker på, at i ved hvem jeg snakker om.

Det lille monster der hvisker ting som “Ej prøv lige at skrig!” til din baby, når han er lige ved at falde i søvn. Eller som skriger “VI BLIVER KIDNAPPET” til din baby, så snart barnevognen stopper med at trille. Det er også det monster, der kommer på fikse ideer som; “skal vi ikke lade som om, at vi kun vil vugges i søvn i denne uge?” Og som så skifter det til noget helt andet ugen efter.

Når monsteret er rigtig i hopla, kan det endda også komme på ideer som; “Skal vi ikke se hvor længe vi kan holde os vågne”, eller “hvad hvis nu vi vågnede hver halve time, heeele natten?”

Det er også det her lille monster jeg mistænker for at holde øje med, præcis hvornår man sætter sig ned med en kop kaffe – så det kan skynde sig tilbage og vække babyen.

Ikke så overraskende, har både jeg – og mange andre, søgt nettet tyndt for gode råd. For hvad gør man, når ens baby nægter at sove?? Skal han på eget værelse? Eller skal han sove i sengen?? Skal han til søvncoach?? Eller skal vi bare først sove om 18 år? Nogle anbefaler kugledyner, andre anbefaler zoneterapi. Men hvad der virker på et barn, virker sjældent på et andet. Måske man bare må se tiden an og håbe på det bedste?

Det værste er nok, at jeg hører rygter om, at sådan et monster kan blive i flere år. Og endda blive mere og mere avancerede i sine metoder.  Har prøvet at sige til Oli, at han altså ikke må snakke med ham. At han skal ignorere ham og hans fikse ideer. Men det har ikke hjulpet endnu. Jeg kan vel kun håbe på, at han en dag lærer at høre efter hvad hans mor siger og lægger sig ned og sover!  🙅

 

Har du lyst til at læse mere? Så læs evt:

Forskellen på mødre og fædre eller

Ting jeg skal have lært, nu hvor jeg er blevet mor

Du kan også følge med hos os på instagram lige her 😃

2 kommentarer

 • Frederikke

  Åh Gud, vi har også et søvnmønster herhjemme, som hver eneste nat får min søn på 7 måneder til at vågne hver halve/hele time 😭 ALT er prøvet! Så jeg er blevet simpelthen så god til at messe for mig selv: Alt er en fase, og der er kaffe på kanden 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Haha! Godt mantra at have😂 og puh det lyder hårdt!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Siden jeg er blevet mor har jeg lært at..