Jul og juletraditioner – ballinogbaby
Første aften tilbage i den virkelige verden

Jul og juletraditioner

ccbbf05a-b355-4171-9855-dcdaf2f4f1bd

Julen er en fantastisk tid, men i sandhed også en stressende tid nu ældre man bliver. Selvom jeg altid har svoret, at jeg ikke ville blive sådan en kedelig voksen type, der syntes at julen var for dyr, juletræet for svinende og december for stressende -ja, så kan jeg da godt lidt se hvad de mener efterhånden.  For selv om jeg stadig elsker december og alt den julehygge der følger med, er december også begyndt at handle meget om planlægning, økonomi og andre kedelige ting.

Nu hvor Oli er kommet til, er der selvfølgelig skruet godt op for julehyggen, men bestemt også for jule-planlægningen. For i og med at vi nu er blevet en “rigtig” familie, kan vi ikke bare køre som vi altid har gjort, med hver vores familie. Nu skal viskabe vores egne traditioner og finde ud af, hvordan julen skal være hos os.

Mine egne forældre blev skilt da jeg var barn og vi har derfor altid kørt med 2-3 gange juleaften hvert år, plus diverse julearrangementer og hvad man ellers skal nå. Det har vi gjort så længe jeg kan huske og det har altid fungeret super fint.  Men nu hvor der også er kommet en svigerfamilie til, som man selvfølgelig også vil julehygge med, skal der altså ændres i nogen ting. For 5 gange juleaften om året, er måske også lige at stramme den. Men hvad gør man så?

Og hvad med alle juletraditionerne man pludselig skal enes om? Bor nissen oppe på loftet og skal have grød? Eller bor den bag en nissedør i væggen og laver ballade? Kommer julemanden med gaverne juleaften, eller er det bare mor og far?  Går man i kirke, eller sidder man i sit nattøj og ser julefilm, indtil lige før gæsterne kommer? Der er så mange ting man pludselig skal tage stilling til!

Nu er Oli jo heldigvis kun 7 måneder denne her jul og vi har derfor lige et øve år til at finde ud af, hvordan vi gerne vil have at julen ser ud for vores børn. Men så sidder vi altså også i saksen! For julemanden kan jo ikke kun komme på besøg hvert andet år. Så vokser mine børn da op med nogle voldsomme juletraumer.

Hvad med jer? Hvad har i af juletraditioner?

 

Og hey! I kan forresten følge med på vores instagram liiige her!

2 kommentarer

 • Charlotte Kristiansen

  Hos os har det altid været Nissen der kom med små gaver i december og puttede ned i deres sokker. Han boede på loftet og fik risengrød og småkager og det var altid spændende at se om han havde spist op😂
  Julemanden havde ikke tid til, at besøge alle i december så måske dukkede han op juleaften.
  Hos os boede en rigtig drillenisse, som ofte lavede ballade: rød mælk, ting flyttet rundt osv
  En hyggelig tradition som pigerne “troede” på, til de var teenagere (senere har de fortalt at de fra 7 års alderen vidste det var mig. Men tror det var hyggeligt for dem alligevel.
  Da vi havde holdt vores 2 . Jul med barn, måtte vi konstatere, at vi simpelthen ikke havde samvittighed til, at have aftaler 1. Juledag.
  Hun havde fået et komfur juleaften, som hun SÅ gerne ville lege med, men af hensyn til alle de små dimser, sku hun vente til vil om hjem (spørg lige om man så pludselig kan høre sine egne forældre i sig selv). 1. Juledag ville hun så i gang, men nåede ikke meget leg, da vi skulle ud. Siden den gang har vi holdt 1. Juledag hellig hjemme, så der er tid til hygge i nattøj og god tid til at kigge på alle gaverne.
  Til gengæld holdt vi så ofte julefrokost den 23. Med den side af familien vi ikke sku være sammen med.
  God jul til Jer alle 3🎅🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Ej nogle hyggelige traditioner, hvor er det dejligt at læse om 😍
   haha! ååh hvor jeg husker det med at man ikke måtte åbne alle de små dele man havde fået! Det var så strengt og uretfærdigt😂
   Rigtig god jul til jer også♥️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første aften tilbage i den virkelige verden