7 ting man ikke skal sige til en gravid – ballinogbaby
Alternative evner der er gode at have, hvis du skal være mor

7 ting man ikke skal sige til en gravid

trimesters-of-pregnancy-ecards

1. “Hvor mange har du lige derinde??”

Hvis du siger dette til en højgravid kan jeg garanterer dig for, at du ikke er den første der kommer med den joke. Den arme stakkel skal hører på den i netto, til familie fødselsdage og i svømmehallen. Og skal hver gang komme med et grin som om, hun aldrig har hørt den før. Vil du virkelig udsætte hende for det?

2. “Var det planlagt?”

Ja. jeg skal være den første til at sige, at jeg også er faldet i denne her flere gange. Især inden jeg selv blev gravid. Jeg ved egentlig ikke hvorfor det falder så naturligt at spørge om, når en pige fortæller hun er gravid. For hvorfor vil man vide det? Så længe hun er glad og vil have barnet, er det da lige meget om det skyldes et sprunget kondom, eller sex på klokkeslettet de sidste 8 mdr.

3. “Han/hun kommer når han er klar!”

En smule tarveligt at blive sur over ja. For det siges jo kun for at berolige den utålmodige gravide kvinde. Men er man først begyndt at gå over tid er det eneste der kan berolige en, historier om fødsler der PLUDSELIG gik igang, selv om der ikke var nogen tegn.

4. “Du skal bare nyde de sidste dage inden baby kommer, det kan jo ske når som helst”

Igen – en rigtig sød og venlig kommentar. Og 100 % rigtig. Men alligevel helt umulig. Har man først passeret sin terminsdato, faktisk også dagene op til hvis vi skal være helt ærlige, er det som om man ikke kan klare 2 sekunder mere som gravid. Alt føles ubehageligt og hver dag føles som en uge. Det er slet ikke muligt at se enden på det.

5. “Er du ikke bange for..” og så et eller andet skrækscenarie om at revne fra top til tå.

Selvfølgelig er man bange for det! Men det hjælper da overhovedet ikke, at du putter tankerne ind i mit hoved! Og da slet ikke hvis du krydrer det med, at fortælle om din mors veninde som det skete for.

tumblr_m93yhyriFo1qifhpdo3_250.gif (245×200)

 

6. “Du har da tænkt dig at amme – ikke?”

De fleste førstegangs gravide, er rigtig bekymrede omkring, om amningen nu kommer godt igang. Alle kender historierne om brystbetændelse, smerter, konstant at skulle amme og hvad man ellers kan læse sig til. Samtidig, er det ikke kun få gange man får at vide, at amningen er det bedste for sin baby. Der er ingen grund til, at stresse den stakkels kommende mor yderligere. Hvis amningen fungerer fungerer den – hvis ikke er det også fint nok.

7. “Har du født??”

Det er selvfølgelig mest over sms eller telefon det her spørgsmål kommer, men det gør det ikke mindre irriterende, når man sidder der og kigger ned af sin hvalagtige krop. For nej! Det har man ikke!

 

Læs også: https://ballinogbaby.dk/2017/10/29/ting-man-ikke-skal-sige-til-en-nybagt-mor/

Hvis man får løst, kan man stalke vores liv på instagram liiiige her

 

1 kommentar

  • Laura

    “Nejjjj du er blevet større” .. Har jeg også hørt et par gange og det har taget mere end at tælle til 10 for at give et n behersket svar. Bemærkningen kom ( vel og mærke med 1 uges mellemrum i 4 uger…. Og jeg var ikke blevet større på det tidspunkt..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alternative evner der er gode at have, hvis du skal være mor