Om at gå fra 1 til 2 børn – ballinogbaby
Status på Olivers børnehave start

Om at gå fra 1 til 2 børn


Jeg har længe ville skrive lidt om, hvordan det er at gå fra at have et barn, til at have to. Jeg kan heller ikke få alt det jeg gerne vil sige presset ind i dette ene indlæg, så I kan godt forvente der kommer flere.

Da jeg var gravid med Lukas fik jeg rigtig ofte at vide, at barn nr. 2 var det hårdeste at få. Især hvis det første barn, endnu ikke var så gammelt. Udover at det er en lidt mærkelig ting at fortælle til en gravid der venter barn nr. 2, synes jeg heller ikke det er rigtigt. Jeg kan selvfølgelig kun snakke udfra mig selv, men at få barn nr. 2 er lettere end jeg havde troet.

Jeg tror mange kan skrive under på, at det første barn er en stor omvæltning. Det kan godt være, at man kan koncentrere alt sin tid om den ene baby, og at man ofte er to om et barn, men man står pludselig i en situation, som man aldrig har stået i før. Man går fra, at kunne gøre ting lige når det passer én – som at gå i bad, spise, se venner, til pludselig at skulle sætte alle sine egne behov til side for en anden. Det er lige meget, hvor meget du har glædet dig til den omgang bøf bearnaise eller om dit hår er så fedtet at det kan stå selv. Hvis baby vil ammes eller kun sidde på armen – så er det det du gør.

Når du når til barn nr. 2, er det alligevel så længe siden du kunne gøre hvad der passede dig, at du ikke kan huske hvordan det føles. Du er vant til altid at sætte en andens behov over dig selv, og at der kommer en ekstra du også priorieter højere gør ikke den store forskel. Især ikke når det første barn er så lille, at man stadig er inde i hele skifte-ble-og-vågne-om-natten-perioden.

Dermed ikke sagt, at det ikke er hårdt at gå fra et barn til to. For det er det! Det er voldsomt at gå fra, kun at skulle koncentrere sig om et barns ballade og mærkelige vredes-udbrud, til pludselig at stå med 2 skrigene børn og ikke vide hvad ben du skal stå på.

Noget af det jeg synes har været den største forskel denne gang er, at de ting som fyldte rigtig meget i min første barsel og som jeg bekymrede mig om eller var nervøs ved, er ting der bare er kommet helt naturligt denne gang. Som amningen, både med at få den igang derhjemme, men også med at amme løs ude blandt andre. I starten med Oli sad jeg altid med stofble over brystet mens jeg nervøst kiggede rundt for at se om nogle sendte blikke. Nu skænker jeg det ikke en tanke før jeg hiver brystet ud. Jeg har ammet Lukas til bankmøder, på caféer og stående mens jeg ventede på min kuffert, uden de mindste skrupler.

Til gengæld er det kommet bag på mig hvor svært det kan være, at være alene med dem begge to og blive klar til at skulle noget. Som at komme ud af døren eller endnu værre – selv at skulle lave mad og putte begge børn. Det var en ting jeg havde frygtet inden men jeg var alligevel ikke klar over, hvor træt svedig og udmattet man kan være, ovenpå sådan en dobbeltputning.

Det aller største ved at gå fra et til 2 børn er dog, at se det søskende bånd der bliver skabt mellem dem. Det er magisk. Vi har aldrig været i tivl om, at Oli skulle have en lillebror eller lillesøster, blandt andet fordi vi selv begge har haft den gave at vokse op med søskende. Alligevel synes jeg det er noget helt specielt at være vidne til. Lukas er stadig så lille, men det er alligevel ikke til at tage fejl af. Den måde Lukas kigger på Oli på, og griner af stort set alt han gør. Den kærlige måde Oli altid aer ham på og hans bekymrede blik når han kommer styrtende fordi han hører Lukas græde. Jeg bliver helt rørt af at tænke på dem sammen.

Og jeg er helt med på, at det ikke altid er rosenrødt at være søskende. De kommer til at skændes, slås og være stride mod hinanden. De kommer til at stjæle hinandens legetøj, ødelægge hinandens ting og føle den anden får mere end dem. Men de kommer også til at have en ven at vokse op med. En at lege med på ferier og på kedelige regnvejrsdage. En at bygge huler med og se tegnefilm med. Og alt det hårde er tusinde gange det værd, når jeg tænker på dem sammen.

Fik du læst:

Alle de ting man burde gøre med baby, som ikke holder i praksis

De bedste råd til bedre babysøvn

Følg med på instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status på Olivers børnehave start