Er min baby nem – eller er det mig der gør ham nem? – ballinogbaby
Jeg var den sejeste mor da..

Er min baby nem – eller er det mig der gør ham nem?


Jeg kan godt blive en lille smule træt af, at få at vide jeg har en nem baby. Eller blive spurgt, om min baby er meget nem. For hvad er en nem baby helt præcist? De fleste babyer jeg kender (min egen inklusiv) er da nogle rimelig krævende små væsener. De vil have mad det sekund de bliver sultne, det er aldrig helt til at vide hvorfor de græder og de skider på dig det sekund du er uforberedt.

Jeg er med på, at der er nogle babyer der er ekstra svære af den ene eller anden grund. Babyer der er født for tidligt, babyer med kolik eller andet der gør, at de græder non-stop. Men det er ikke dem jeg snakker om, for de kan ikke sammenlignes med andre babyer. Deres forældre er superhelte og jeg tør slet ikke udtale mig om, hvor svært eller nemt de har det.

Men hvad gør en baby til en nem baby? Er det at han sover meget? Eller at han ikke græder? At man kan have ham med i bilen uden han skriger eller at han gerne vil ligge i barnevognen? Umiddelbart tænker jeg, at alle babyer er nemme på nogle punkter og komplet umulige på andre. Til gengæld tror jeg at der er rigtig stor forskel på os mødre og på, hvornår og hvad vi oplever som svært eller hårdt. Og det er der jo overhovedet ikke noget galt i.

Da jeg var på barsel med Oli var jeg rigtig meget ude af huset med ham. Vi kørte til købenavn flere gange om ugen, for at være på cafe eller gå ture med mine veninder. Vi fik ofte gæster herhjemme – allerede fra Oli var blot en uge gammel, og der gik sjældent en dag, uden vi lavede et eller andet. Da han var 3 måneder fløj jeg alene med ham til USA og besøgte venner og udover det, var han  i løbet af det første år både i Thailand, Portugal og Spanien.

Det fik rigtig mange til at kommentere på, at jeg godt nok var heldig at have fået en så nem baby. Eller jeg fik beskeder i stil med, “Gid min baby var ligeså nem som din. ” Men jeg tror altså ikke kun, at det var Oliver der var nem. Uden at lyde hellig eller rose mig selv alt for meget, så tror jeg altså langt hen af vejen, at det var mig der gjorde ham nem.

Der er rigtig mange ting jeg er dårlig til (at rose mig selv er tydeligvis én af dem), men der skal meget til at bringe mig ud af fatning. Jeg går sjældent i panik i en uvant situation og jeg tager alt lidt som det kommer. Jeg har ikke noget problem ved at hive mit bryst frem midt i H&M hvis baby er sulten og heller ikke selvom folk stirrer som sindsyge. Jeg går ikke i panik hvis jeg opdager baby har skidt sig selv op af ryggen og jeg har glemt pusletasken. Jeg finder en løsning.

Til gengæld bliver jeg sindsyg af, bare at være hjemme hver eneste dag. Jeg synes det er hårdt bare at gå for mig selv for mange dage i træk i en uendelig strøm af amninger, bleskift og barnevognsture og jeg kan mærke, at det gør mig ked af det og i dårligt humør. Derfor er det vigtigt for mig at komme ud af huset eller have besøg her. Det er det der giver mig overskud og gør, at jeg synes barsel er det fedeste i verden.

Der er sikkert flere der har det stik modsat. Som helst vil være  i hjemmets trygge rammer og ikke synes om, at komme for langt væk hjemmefra eller for lang tid af gangen. Men det er jo nok mere op til, hvordan vi er som personer. Jeg bliver små-deprimeret og mærkelig til mode hvis jeg kun er i selskab med mig selv og andre har måske ikke lyst til andet. Men lad nu være med at spørge mig, om min baby er nem..

 

Fik du læst:

Kære mor- du er pisse sej!

Om at være på Bali med en baby og en tumling

Følg med på instagram

12 kommentarer

 • Freja

  Oh no, jeg er mor til 2 vidunderlige piger. Den første var umulig at tilfredsstille som baby.
  Hun havde kolik og nægtede at sove fra den dag hun blev født til den dag idag (12 år er hun nu). Mad, bleskift, nærhed, putning. Lige meget hjalp det. Jeg tror stadig at hun har ADHD, men så længe det kan håndteres i hverdagen, ser jeg ingen grund til at få det udredt. Nu sidder jeg så med lillesøster på 1 måned. Jeg spørger ofte de børnelæger som tilser hende om hun er sund og rask. For hun er ekstrem nem. Hun pjevser gerne lidt hvis hun er sulten. Men det er som om at hun ved nu at når hun så kommer på pudslebordet for at skifte bleen (fordi hun som regel falder i søvn under måltidet), så er næsten punkt på dagsordenen mad, så hun kan let afledes. Hun sover meget, men er begyndt at være vågen lidt om morgenen og om aftenen. Der hygger vi så med sange/musik, babygymnastik, bad, massage etc. Hun er nysgerrig, glad og tilfreds med alt som kommer hendes vej. Som sagt blev jeg helt urolig for hende, fordi jeg troede at en baby “skulle” være besværlig. Men jeg har ladet mig overbevise om nu, at hun bare har en meget rolig personlighed. Jeg gør ikke noget forskelligt med de 2 piger. De har forskellige fædre, men jeg er jo stadig den som er med dem i hverdagen. Så man gør ikke bare sin baby nem. De har forskellige personligheder. Og ja, man er heldig når man får en nem baby, for det giver altså mere frihed i barselslivet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Tjah. Jeg har selv overvejet om det ar min egen fortjeneste at min datter er nem og det er det da også delvis. Jeg er dog kommet frem til at hendes personlighed også bare er blid og at hun har et godt sovehjerte. Jeg ser mange rolige og tålmodige mødre med babyer der vågner 8 gange om natten og har meget temperament. Børn og mødre er bare også forskellige. Jeg får at vide at min baby er nem, og det har de nu nok ret i =)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  jeg tror nu bare folk siger det fordi de ikke rigtig ved hvad de ellers skal sige. Jeg er da skyldig i at have sagt det flere gange 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Det har du nok helt ret i. tror heller ikke folk gør det for at være tarvelige ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Vil også bare lige sige TAK for det indlæg her! Jeg er sååå træt af at høre andre fortælle mig hvor nem en baby jeg har! Er de der kl. 03:30 når han nægter at sove? Eller når jeg vandre land og rige rundt fordi han ikke gider holde stille i barnevognen? nej! Så skal de stop med at udtale dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • TAK! Jeg får også hele tiden af vide jeg har en nem baby eller endda ‘du ved jo slet ikke hvordan det er at have en baby’ 🙄 Med tanke på at min datter sover rigtig meget om natten og længe om morgenen. Det er så træls at høre på og jeg synes faktisk det er at nedgøre ens rolle som mor lidt. For ja, måske er det bare den måde man agerer på der skaber et nemmere barn.. Men selvfølgelig er der ikke en lille baby der bare er nem på alle områder. De er jo altså stadig babyer 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg forstår dig 100%!
  Heldigvis er min kæreste sød til at fortælle at han ved at det er min fortjeneste at vi har et såkaldt nemt barn ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gry

  Vores dreng er nu 11 dage gammel, igår var vi ude af huset fra 10.40-23.30 uden at vi oplevede problemer. Han sov, spiste og fik tør ble som det han ‘plejer’ (Nej der er ikke noget fast mønster på så små str). Vi startede med klip af stramt tungebånd, efterfulgt af en tur gennem gågaden og derefter besøgt en kammerat, hvor der blev snakket højt og drukket måske lidt dor mange bajer på en tirsdag, men hvad fanden farmand har barsel og kammerat fri. Vores baby er en lille tålmodig dreng der er nem at tilfredsstille, men som SP sagde ved sidste besøg “Du virker så rolig omkring ham og det smitter af på ham”. Vi har fx også ‘aftalt’ at vi ikke vugge ham, og kan derfor trøste ham uden at gå gangen tynd og ligge ham til at sove i hans babynest.

  Så tænker at jo mere rolig man selv er, jo mere rolig er baby også med mindre der er andre faktorer, som syg baby, kolik osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Jeg tror du har helt ret i at baby ofte er rolig hvis man selv er – og omvendt!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg var den sejeste mor da..