Hvor skal man rejse hen i sin barsel? – ballinogbaby
En status på Oli

Hvor skal man rejse hen i sin barsel?


Hvis man ligesom os er glade for at rejse, er barslen jo det oplagte tidspunkt at komme afsted på lidt længere ferier i. Man slipper for at bruge sine sparsomme feriedage på det, og der er ikke nogen planlægning/koordinering i forhold til ens job man skal tage højde for.

Derudover er det bare en skøn mulighed for, at slappe af med sin familie på en anden måde end derhjemme. Der er ikke tusind ting man skal rende til og man er “tvunget” til bare at prioritere hinanden.

I min barsel med Oliver var jeg en tur i USA, vi var i Thailand, i Portugal og til slut en tur til Spanien. Derudover har vi også været på skiferie i Bulgarien, en tur mere til Thailand og  jeg synes derfor, at jeg efterhånden har bare lidt erfaring indenfor det med, at rejse med små børn. Denne barsel har vi da også allerede planlagt ret godt med ferier. Vi rejser som sagt 3 uger til Bali slut december og så rejser vi 3 uger til USA til april. Vi har også planlagt en lille smuttur til Spanien over næste sommer og hvis alt går som håbet, regner vi med at tage den sidste måned af min barsel og bruge på at rejse rundt i Europa. Så dejligt mange ferier på programmet!

Jeg vil her prøve at skrive lidt om hvad jeg synes man skal tage højde for og hvad jeg kan anbefale. Jeg har også tidligere skrevet denne pakkeliste hvis man kan bruge lidt inspiration der.

Hvis man gerne vil på en længere tur ned til sol og varme, vil jeg helt klart anbefale Thailand. Vi har nu været afsted 2 gange med Oliver (da han var 9. mdr og knap 2 år) og begge gange har været helt fantastiske. Befolkningen er så børnevenlige og imødekommende og det har været et rigtig rart sted at rejse som familie. Jeg synes ikke den lange flyvetur har været et problem og heller ikke tidsforskellen. Bare man giver sig selv god tid til at falde til. Derfor vil jeg også anbefale at man er afsted mere end 10 dage, så man kan nå at falde ind i en ny rytme.

Jeg har skrevet mere om Thailand med børn lige her!

Hvis man drømmer om at komme afsted på storbyferie, vil jeg ikke sige at det er umuligt med børn. Men jeg vil klart anbefale, at man så er afsted inden barnet er så stort at det selv kan gå. og jeg ville nok ikke anbefale det, hvis man også har større børn. Jeg kan i hvert fald ikke forestille mig noget mere stressende, end at rende rundt i Roms turisthelvede, fordi Oli igen er stukket af. Da vi var i Portugal kunne Oli ikke gå selv endnu og der var derfor igen problemer. Han hyggede sig i klapvognen eller på vores skuldre og vi kunne fint komme ud og opleve byen. Han kunne dog godt blive lidt træt af bare at sidde der og kukkelure og vi holdt derfor mange stop hvor han kunne komme op og bare lege lidt.

Generelt vil jeg nok anbefale, at man tager et sted hen hvor den primært står på afslapning, sol og pool. Om det så er Florida, Thailand eller Gran Canaria. Man skal indstille sig på, at ferierne ikke er fyldt med vandreture og vilde oplevelser, hvis det er det man tidligere har været vild med. Men man skal også indstille sig på, at pool ferier heller ikke er lig med at sove længe og ligge hele dagen ved poolen – hvis det er det man har været vant til.

Dog synes jeg at det er lidt overdrevet når folk siger, “at man ikke holder ferie med børn men blot er forældre et andet sted”. Jeg synes ferier med Oli har været noget af det mest fantastiske. Vi har bare skiftes til at lege med Oli i vandet så den anden kunne slappe lidt på liggestolen ligesom vi har skiftes til at sove længe om morgenen. Ellers har han siddet lidt med sit legetøj i skyggen og vi har så begge kunne nyde solen lidt.  Det er jo hvad man gør det til. Og så skal man ikke undervurdere hvor rød man kan nå at blive, mens barnet sover lur😂

I forhold til planlægningen har det været en kæmpe hjælp for os, at bestille igennem et rejsebureau. Det kan være enormt svært lige at overskue alle de mange valg og gennemskue hvad der opfylder de krav man har. Jeg har derfor tidligere kontaktet forskellige bureauer, er kommet med alle mine krav og så set hvad de har kunne finde frem. For eksempel har det været krav for os at:

  • Der var restauranter i gå-afstand fra hotellet
  • At hotellet var nemt at komme rundt på med en klapvogn/barnevogn
  • At værelset havde en altan/terrasse man kunne være på når barnet gik tidligt i seng eller sov lur
  • Børnepool
  • Vores prisniveau

Så har det været op til dem, at finde noget der passede til det.

Jeg vil dog tilføje, at efter vores sidste rejse vil et fremtidigt krav også være “egen terrasse med adgang til pool”. Det behøver ikke være voldsomt dyrt, men det var VIRKELIG en fed luksus! Ikke at skulle pakke klapvogn og tusind ting for at komme et smut til poolen men at man kunne flyde med alt sit legetøj og badedyr og have sine egne liggestole stående klar.  Oli kunne sove lur inde i aircondition, mens vi lå udenfor og ellers kunne han bare hoppe op og ned af poolen som det passede ham. GENIALT!

Alt i alt vil jeg sige, at hvis man sidder og overvejer at booke barselsferien – gør det! Det er det bedste ❤

Jeg har her skrevet lidt konkrete råd til hvis du skal: Flyve med en baby

eller hvis du skal: Flyve med en tumling

og ellers læs:

Når baby græder hele flyveturen

Rejse med børn

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En status på Oli