Barselsferie (og om at rejse med en 4 uger gammel baby) – ballinogbaby
Barselsplaner

Barselsferie (og om at rejse med en 4 uger gammel baby)

Da jeg forleden lagde billederne op af vores nyligt bestilte ferie, var det jo primært for at gøre alle jer der skulle efterlades tilbage i kulden lidt jaloux. (ja jeg beklager!) Men der var flere der interessede skrev og spurgte ind til rejsen, hvor vi havde booket og hvad jeg kunne anbefale. Ikke så mærkeligt, var der nemlig mange af jer der også gik rundt og overvejede ideen om en “barselsferie.”

Så på opfordring fra den sødeste læser, vil jeg prøve at skrive et indlæg om hvor der er godt at tage hen, hvad man skal huske og en masse andre gode råd. Og til det, har jeg selvfølgelig brug for jeres hjælp. – Hvad er jeres erfaringer med, at rejse med små børn? Hvor er godt at tage hen? Hvad skal man huske? Og hvad er jeres bedste råd? Så samler jeg nemlig det sammen til et andet indlæg med alle jeres gode råd, som man kan læse hvis man selv står og drømmer om at booke rejsen!

I forhold til vores rejse, så rejser vi til Bali d. 22 december. Den første uge holder vi sammen med min far, hans kone og mine skønne søskende. Derefter rejser de videre til New Zealand og min mand, børn og jeg, samt min søster og hendes lille pige, bliver på Bali 2 uger mere. Her har vi lejet en privat villa igennem airbnb, med egen pool, have og masser af plads.

Som i nok har regnet ud, kommer baby jo til at være meget lille på det her tidspunkt. Faktisk nok ikke meget mere end 1 måned. Det bærer rejsen selvfølgelig præg af. Vi vil ikke køre særlig langt med ham i bil, så vi har fundet et lækkert hotel ret tæt på lufthavnen, med restauranter i gå-afstand. Villaen vi efterfølgende har lejet ligger også tæt på dette hotel, for at gøre det så nemt som muligt.

Jeg ved at mange af jer nok tænker, at det er lidt voldsomt at rejse så langt, med en så lille baby. Og det har I jo også ret i. Og der vil helt klart være delte meninger om, hvorvidt det er en god ide eller ej. Men vi har vurderet, at det er en god ide. Og jeg kunne rigtig godt tænke mig, at frabede alt for mange beskeder om, at det er en dårlig ide. Det kommer til at bringe min lille hormonelle hjerne helt ud af den.

Men selvfølgelig ved vi godt, at det ikke nødvendigvis bliver en klassisk solferie at rejse med en lille baby. Det kommer ikke til at være en ferie, hvor vi skal ud og opleve landet. Vi skal ikke vandre i junglen eller bestige nogle bjerge. Derimod er der en chance for, at baby og jeg bare kommer til at ligge indenfor på værelset hele ferien og amme løs. Men selv den situation synes jeg lyder ganske skøn!

Vi har mulighed for, at være sammen allesammen som familie, uden nogle af dagligdagens pligter. Der kommer til at være folk der gør rent, vasker tøj og laver mad for os. Det eneste vi skal fokusere på, er hinanden. Hvis vi var derhjemme, ville min mand være tilbage på arbejde og jeg ville bøvle rundt i, at finde en rutine med være alene med 2 børn om morgenen og eftermiddagen, samt alle de kedelige hverdagsting. Nu får vi 3 uger ekstra, hvor vi allesammen bare er sammen.

Derudover synes jeg at det er helt fantastisk, at vi har den første uge med både bedsteforældre, moster og onkel. Oliver kommer til at få det så fedt! Der kommer til at være nogen til at lege med ham hele tiden og ikke kun kedelige mor, som er optaget af lillebror. Min familie er så gode til at lege med ham og jeg kunne ikke forestille mig nogen federe måde for ham, at vende sig til sin nye rolle som storebror. Derudover gør det at vi er så mange sammen også, at der er mulighed for at andre kan holde øje med baby, mens jeg får noget tid med Oli. Win win.

Jeg tror også naivt på, at det er nemt at rejse med en lille baby. Jeg havde Oli med til USA da han var 3 måneder og det var piece of cake. Han fik ikke andet end mælk så det eneste han egentlig havde brug for, var mig og mine bryster. Og det var jo dejlig nemt at forholde sig til. Ikke nogle bekymringer om hvad søren han skulle spise, eller hvor meget mos jeg nu skulle pakke. Det samme tænker jeg gør sig gældende med lillebror. Han har brug for mælk, mor og tryghed og han er da sikkert røv ligeglad med, om det er i en vikle hjemme på stuegulvet, eller i en flyvemaskine.

Min største bekymring går nok nærmere på, alt det lort der skal slæbes med til 2 børn. Barnevogn, bleer til 3 uger, vådservietter og jeg kunne blive ved. Der er nok ikke plads til meget andet til min mand og jeg, end vores badetøj. Og det leder mig så til min næste store bekymring. For hvordan pokker ser man ikke lige ud i badetøj – kun 4 uger efter en fødsel??

 

Vil i læse om vores sidste omgang barselsferier? så læs
At rejse med en baby

Thailand med baby

Når baby græder hele flyveturen..

Og ellers kommenter gerne dine egne “rejse med børn erfaringer” nedenunder! 😘

 

 

6 kommentarer

 • Det bliver da helt fantastisk! Vi er lige nu ved enden af vores barselsferie i Thailand (1 måned) med vores datter, der lige er fyldt 4 måneder. Og det er bare så nemt når man fuldammer! Jeg er mega glad for, at vi gjorde det imens hun er så lille istedet for at vente, som ellers først var planen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Vi var 4 uger i Thailand i min sidste barsel og det var helt fantastisk! De er rigtig børnevenlige og det var også det jeg havde hørt hjemmefra og en af grundende til at vi valgte Thailand.
  Flyrejsen er lidt lang, men med godt med legetøj og snacks er det ikke så galt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Helt enig, Thailand er så skønt med børn! ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hannah

  Jeg synes helt klart bare man skal springe ud i det! Det kan være mega grænseoverskridende at tage sig mod til det, men det er virkelig noget af det bedste at bruge sin barsel på! At kunne være sammen som familie væk fra dagligdagen præcis som du skriver.

  Mit bedste råd er, at forberede sig på det hele. Hvad gør jeg hvis barnet får feber. Hvad gør jeg hvis han/hun ikke kan klare varmen osv osv. Det hjalp i hvert fald mig meget at have gennemtænkt alle scenarier. Og så havde jeg stort set slæbt hele huset med! 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barselsplaner