3 trimester; din usle lort.. – ballinogbaby
Ting man ikke skal sige til en nybagt mor #2

3 trimester; din usle lort..

Billedet er selvfølgelig af mig der prøver at lukke mine støvler hvilket er en umulig opgave..


Jep. Så skete det! Jeg er nu officielt i 3. trimester. Med andre ord, tilbage til den røvede del af graviditeten. Den lille ferie jeg lige havde mig i 2. trimester, hvor jeg kunne nyde at være gravid og stråle af babyglæde er slut, og nu vil jeg bare gerne have de sidste måneder overstået!

Hvis du ikke selv har været gravid for nyligt, så er det måske lidt svært at forstå, hvorfor det pludseligt er så forfærdeligt at være i 3. trimester. Hvad er det egentligt der er så slemt tænker du måske? Og hvor er jeg glad for du spørger! For nu skal du bare høre:

1. Størrelsen på min mave: I starten glæder man sig rigtig meget til, at maven bliver stor så folk kan se man er gravid. Men når man når de sidste måneder – og i hvert fald hvis maven er så stor som min, så er det ikke længere sjovt. jeg føler mig som et hus når jeg bevæger mig rundt blandt folk og jeg er altid bange for, at ramme nogle med min mave eller selv at blive ramt. Derudover HADER jeg, ikke at kunne være nogle steder uden at komme i fokus. Jeg kan ikke aflevere Oli i vuggestuen uden, at en eller anden skal komme med en fiks kommentar om min mave. Så tager jeg på arbejde og stort set ALLE jeg møder (hvilket er mange eftersom jeg arbejder på McDonald’s) kommenterer enten på 1) at min mave er kæmpe, 2) Om det ikke er ved at være oppe over 3)at nu kan den da snart ikke blive større. Og jeg ved godt, at folk gør det for at være søde. Eller snaksaglige. Og at der ikke ligger én ond tanke bag det. Men det gør mig faktisk ked af det. Jeg HADER hele tiden at blive konfronteret med, at min mave er stor. For der er jo absolut ikke noget jeg kan gøre ved det! Og jeg føler mig helt forkert hver gang nogle skal nævne det.

2. Trætheden: Den voldsomme træthed som også var der i 1. trimester er kommet tilbage. Jeg føler seriøst jeg kan sove +14 timer hver nat. Problemet er bare, at selvom jeg så går i seng kl. 19:45, så får jeg stadig ikke i nærheden af den søvn jeg sådan trænger til. For man kan ikke sove godt når man er højgravid! Det er ikke muligt at ligge på ryggen, så bliver man kvalt. Maven er fuldstændig udelukket og så der er kun siderne tilbage. Og det gør bare, at den ene side af mig falder i søvn og føles ubehagelig hver eneste nat. Jeg kan huske at jeg blev rasende på folk i min sidste graviditet, når de fortalte mig at jeg skulle nyde at jeg bare kunne sove længe nu hvor baby ikke var kommet. For det kan man ikke! Man sover frygteligt.

3. Nattetisseri: Nattesøvnen bliver bestemt ikke bedre af, at jeg skal tisse konstant og hele tiden. Jeg render frem og tilbage natten lang. Det er lige før, at jeg bare burde tage min dyne og pude med derud.

4. Halsbrænd: Ååh halsbranden. Min værste fjende under graviditeten. Den dukker typisk også op om natten og gør, at jeg ikke kan sove. Så der sidder jeg der i mørket, ulmende af raseri over halsbrand, tisseri og hvor træt jeg er!

5: Væske: Jeg er endnu ikke blevet fyldt med væske, så jeg kan ikke helt tillade mig at brokke mig over det her endnu. Men nu er jeg så godt igang med at brokke mig alligevel, så kan jeg ligeså godt fortsætte! For jeg kan mærke at den kommer snigende. Mine hænder og fødder er tit hævede om morgenen og jeg kan se, at mit ansigt også begynder at blive mere rundt. Der går ikke mange uger før, at jeg ser sådan her ud:

 

Ja, jeg beklager mit lidt sure opstød, men jeg havde altså brug for lige at komme ud med det. For jeg synes virkelig at det er u-fedt at være gravid. Jeg hader at vralte rundt. Ikke at kunne sidde normalt på en stol. At tage så pokkers meget på og jeg kunne blive ved og blive ved. Jeg håber inderligt at de næste måneder går hurtigt så jeg snart kan få min lille baby i armene og få min krop tilbage.

Ting man ikke skal sige til en nybagt mor

Er kejsersnit den nemme løsning?

Om at være utilfreds med sin krop under graviditeten

Følg med på instagram

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Ting man ikke skal sige til en nybagt mor #2