Er kejsersnit den nemme løsning? – ballinogbaby
Kan man elske næste barn lige så højt?

Er kejsersnit den nemme løsning?

Det her indlæg er primært til jer der ligesom jeg, render gravide rundt og nærmer sig fødslen. Eller jer der lige er blevet mødre. Enten ved kejsersnit eller ved selv at have presset en baby ud.  For jeg vil bare lige slå et slag for, at man ikke er “mindre sej” fordi man har fået kejsersnit end hvis man selv har født. Ligesom man heller ikke er mere sej fordi man har klaret fødslen uden smertestillende, i forhold til dem (ink. mig) som har fået alt smertestillende der eksisterer på markedet.

At blive mor er en rimelig bad ass ting, ligegyldigt hvordan man er blevet det. I 9 måneder har man måtte finde sig i ikke at kunne drikke vin, skære ned på kaffe, og undgå alverdens lækre madvarer. Man har måske kastet op, haft smerter og taget 40kg på, alt sammen for at lave en baby. Så er der altså ikke nogle der skal komme og sige, at man har valgt den nemme løsning fordi man ender med et kejsersnit. Der er ingen veje der er den nemme løsning når det kommer til at få et barn.

Det er sandt at man ved kejsersnit er så heldig, at slippe for veerne og den FRYGTELIGE smerte det er, at presse et barn ud. (I hvet fald et planlagt kejsersnit) Det synes jeg da også lyder rimelig tillokkende! Og jeg ved også, at lige så snart mine veer begynder, så vil jeg tikke og bede alle i nærheden om at give mig et kejsersnit, nøjagtigt som jeg gjorde under min sidste fødsel.  Men tiden efter et kejsersnit skulle altså ikke ligefrem være en dans på roser. At være ny-opereret og stå med et lille barn er ikke ligefrem ønsketænkning. Plus alt det bøvl der følger med, når sådan et stort indgreb skal hele.

Personligt håber jeg på at kunne føde selv ligesom jeg gjorde med Oli. Ikke fordi jeg synes det var særlig fedt – faktisk nærmere det værste jeg har prøvet, men fordi jeg tror på det er det bedste for baby og det bedste for min krop bagefter. Selvom jeg ikke ligefrem husker tilbage på mine første uger efter fødslen som særligt fornøjelige, så synes jeg ret hurtigt min krop var tilbage til sig selv. Og det ved jeg ikke om den vil være efter et kejsersnit. Jeg kender flere der længe efter en operation kan få ondt i arret og det ville jeg da være ked af at skulle bøvle med.

Men hvis det ender med at være kejsersnit der er den bedste løsning for os, så bryder min verden bestemt heller ikke sammen. Jeg kan skam også se flere fordele ved at kende datoen, pakke tasken og tage afsted for at få mig 1 stks. baby med hjem. Og jeg ville da være ret vild med, ikke at skulle rende rundt med is-bind og følelsen af, at hele mit underliv falder ud hver gang jeg gik på toilettet.

Det værste jeg kan forestille mig må være, at gå igennem hele perioden med veer og presseveer, for så at ende i akut kejsersnit. Så får man sig altså det værste fra begge scenarier. Kæmpe high fives til jer der har måtte igennem det!

Og så tror jeg bare vi må konkludere, at der ikke findes nogle nem måde at blive mor på. Og at vi allesammen er PISSE SEJE fordi vi gør det! ❤

Har i fået kejsersnit eller selv presset baby ud? Og hvad er jeres oplevelse?

Fik du læst:

7 ting ingen havde fortalt mig om tiden efter fødslen

Min fødselsberetning

7 ting ingen havde fortalt mig om fødslen

Følg med på instagram

 

 

12 kommentarer

 • Cathrine

  Jeg ved godt, det er et ældre indlæg, men vil alligevel sige tak for det og dele min historie.

  Jeg fødte i juni 19 ved “akut“ kejsersnit efter 53 timers veer, 12 timer på 9 cm men en baby der stod skævt og drejede sig skævt tilbage hver gang nogen vendte ham rigtigt manuelt. Og det var der MANGE der prøvede. Under veer. Av! 12 timer før kejsersnittet overgav jeg mig til en Epi så de kunne give den max på vedroppet i håb om at han vendte sig, men nix! Den lille stædige Stjernekigger ville ikke vende rigtigt. Så da jeg havde været igennem en masse jordemødre, jdm. studerende, sygeplejersker of læger, anbefalede de kejsersnit. Og jeg var træt. Jeg spurgte om de troede jeg på nogle måder kunne føde ham selv forsvarligt men de mente ikke at han kunne komme ud nær han vendte sådan og de synes at han snart skulle ud imens han havde det godt derinde. Fik jeg nævnt at jeg var træt? Der var overvågning på ham hele vejen fordi de ikke kunne finde fostervand ved scanning efter jeg var gået i gang. Jeg sagde ja tak til kejsersnit. Alle muligheder var udtømte. Jeg mistede en del blod, bassen sked ned i det åbne sår, da de tog ham ud (🤣😳) og jeg var så træt at jeg ikke kunne holde ham selv. De skulle tjekke om livmoderen trak sig sammen hvert kvarter men jeg var ved at tabe ham Fordi de pressede i det nye sår og de ikke troede på at bedøvelsen var stoppet med at virke. To vilde døgn på sygehuset hvor jeg ikke kunne ret meget. Jeg kunne først stå op og skifte ham den dag vi skulle hjem. Derefter 14 dage hjemme hos min mor da jeg er alene med ham, komplikationer med såret, clips der skulle fjernes og jeg har stadig til tider smerter, særligt når min søn sparker et bestemt sted i min mave når han bliver skiftet. Det var 100% den rigtige beslutning, men en nem løsning, det var det godt nok ikke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Tak for din historie❤️ Og HOLD DA OP for en omgang 😧😯 Det er godt klaret og flot holdt ud🙈 Jeg endte jo selv med kejsersnit og er helt helt enig i det du skriver. Den bedste løsning, men ikke en nem en❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette nielsen

  Det er en sand fryd at følge dig! Du siger alle de ting om graviditet og moderskab, som de færreste tør – men som ALLE (alle dem jeg kender ihvertfald) tænker😂 Jeg er en af dem som godt tør sige det højt – og med det følger der også skæve blikke ind imellem. Men jeg elsker jo ikke mine børn mindre fordi jeg synes det er nitten at være gravid og fordi jeg savner mit arbejde og mine kolleger – måske generelt bare voksenkontakt🙈😂
  Jeg har født tre børn, som i presset dem ud – av og ad tilføjer jeg lige her🤷🏼‍♀️
  Den første var 18 timer undervejs, den anden 25 timer og nyeste skud på stammen var små to timer fra første ve til hun lå i mine arme.
  Men jeg skriver egentlig for at fortælle at jeg er fuldstændig enig med dig! Man er ikke mindre sej fordi man har fået kejsersnit – jeg synes at vi alle sammen er MEGA seje, fordi vi er blevet mødre🤩

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Tusind tak! – Det betyder virkelig meget at du skriver det! ❤️
   og 3 børn (og 3 graviditeter) – det er dælme sejt gået! 😅

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Der var en i min mødregruppe der kommenterede på, at jeg jo ikke havde født rigtigt, fordi jeg havde fået kejsersnit. Det kan godt være jeg bokstaveligt talt ikke har født “rigtigt” men den kommentar gjorde mig godt nok ked af det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Det kan jeg da godt forstå! Det er da også en unødvendig kommentar at komme med 🙄

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hej.

  Jeg er mor til 3 drenge en fra 2011,2014,2018. Jeg fødte på normalvis med den første og sidste, men fik akut kejsersnit med ham fra 2014. Jeg syntes bestemt ikke det er den “nemme” løsning. Det er hårdt med opvågning, smerter, spise smertestillende og drikke movicol flere gange om dagen, pga at det hele har været sat i stå. Smerter og skal til lægen og have tage sting (clips) ved mig ud. Man må ikke ret meget i 8 uger . Syntes at kroppen var sig selv efter 14 dage max 3 uger ved mine “normale” fødsler og skulle ikke tænke på sting og ikke måtte dit og dat. Bare min oplevelse. 😁 pøj pøj til alle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Tak for din kommentar ❤️ Håber jeg kan føde normalt og ukompliceret så jeg slipper for at skulle igennem alt det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Hej ballinogbaby. Jeg er 36 og har ikke fået børn endnu, Min mor fik 3 gange kejser børn, med aret lodret x 3 fordi hun efter min storebrors kejsersnit ikke måtte føde mig normalt og fordi der ikke var plads i maven til at jeg gad vende mig. Jeg har fået at vide at skal jeg ha børn er det også kejsersnit da jeg ikke har plads og mulighed for at føde normalt, så her er der bare kun den ene mulighed. Hvis folk så kommer og siger det er den nemme løsning, bliver jeg nok en lille smule træt.. 😁😒

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Jeg var slet ikke klar over man kunne få aret lodret. Der kan man bare se! Måske meget rart at vide på forhånd at sådan er det bare. Og så må folk pakke deres dumme meninger væk ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathribe

  Jeg fødte (uplanlagt) ved akut kejsersnit. Mit vand gik, og 4 timer efter mødte jeg op på sygehuset som aftalt med jordemoder. Da de tjekker mig, synes de ikke rigtigt baby ligger rigtigt, selvom jeg havde fået af vide til jm besøg at han vendte rigtigt og stod fast. De scannede mig, og det viste sig at han sad i sædestilling – rumpen nedad. De skønnede ham til omring 4 kg, og fortalte af de frarådede sædefødsel ved over 4 kg. Så min mand og jeg snakkede kort sammen, og blev enige om at det sikreste og bedste ville være kejsersnit. Det blev kaldet akut, da det jo ikke var planen jeg skulle føde sådan, men det gik stille og roligt, og der var tid til at gennemgå hvad der skulle ske 🙂

  Min heling gik helt suverænt, jeg havde meget få gener efterfølgende. Det sværeste var at skåne mavemusklerne (dem bruger man overraskende meget! ). 5 uger efter ks var jeg ude at ride en lille tur på hesten 😉

  Den dag i dag mærker jeg ingen smerter, men generelt er mit helingsforløb også gået helt fantastisk. Jeg fik ikke engang morfin på sygehuset et døgn efter fødslen, så let gik det for mig.

  Jeg gør det gerne igen, men vil bare ikke vide datoen! 🤪

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Dejligt at høre at alt er gået så godt efter! hvis jeg ender med akut ks må det gerne gå lige sådan! 😃

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Kan man elske næste barn lige så højt?