Om at være utilfreds med sin krop under graviditeten – ballinogbaby
Er jeg den eneste gravide der..

Om at være utilfreds med sin krop under graviditeten

På trods af, at der jo ikke er mere end et par kilos forskel på babyer når de kommer ud, er det så vanvittigt forskelligt hvor meget man hver især tager på under graviditeten og på hvor det sætter sig. Nogle er heldige at få “badebolden” som kun sidder lige på maven og efterlader resten af kroppen slank og fin. På nogle sætter det sig nærmest mere på røv og lår end på maven. Nogle får strækmærker lige så snart maven begynder at vokse, og nogle slipper uden en eneste streg.

Alle de her ændringer ved kroppen er især frustrerende fordi, at man jo i bund og grund ikke rigtig kan gøre noget ved det så længe man er gravid. Jo, nogle af os kunne måske godt spise lidt færre pommes frites og chips og i stedet finde posen med de sunde snacks frem. Men det er jo ikke ligefrem under en graviditet man går på slankekur. Det er i hvert fald en rigtig dum ide! Og sport er måske heller ikke lige det nemmeste for alle at finde overskud til, midt i alt det andet. Så i stedet kan vi bare gå og være trætte af alle de ekstra kilo og måden de sidder på mange måneder i træk.

Og så troede man måske lige, at så snart baby var ude, så kunne man få sin krop igen. Men sådan noget sker altså heller ikke bare lige natten over. I hvert fald ikke for de fleste. Måske har fødslen været kompliceret og man er tvunget til at forholde sig i ro de første måneder. Måske fungerer amningen ikke, og der er derfor ikke en baby til at tære af de fedtdepoter man har opbygget i 9 måneder. Eller også orker man bare ikke, at være den type med løbevogn og “mommy fitness”.

Lige meget hvad grunden er, kan det være enormt frustrerende at være i en krop man ikke er tilfreds i, uden helt at kunne gøre noget ved det.

Men til det vil jeg bare sige, at jeg tror vi skal være meget bedre til at tale pænt til os selv. Også selvom maven ikke lige sidder som den skal, eller kiloene ikke rasler af som forventet. Du er ved at skabe et barn! Og det er altså ikke nogen let sag. Din krop er ved at skabe det mest fantastiske i verden og i det store hele, er bumser, hormoner og ekstra kilo fuldstændig ligegyldigt. Vi bekymrer os om strækmærker, løst maveskind og appelsinhud, selvom det er ting vi ikke rigtig kan gøre noget ved.  Det ville da være fedt at undgå, men meget af det hører også til det at blive mor. Og det betyder ikke, at man ikke stadig er smuk og dejlig.

Så kære kommende mødre eller nybagte mødre: Stop med at stresse over jeres vægt eller jeres krop. Nup et stykke kage mere til kaffen, slå benene op og nyd den fantastiske lille skabning i er ved at skabe, eller har skabt. Når først de bliver store og for seje til at lege med mor og far vil der være mere end rigeligt med tid til fitnesscentre og stram-op kure. Nu handler det bare om at nyde baby❤

Fik du læst:

Forskellen på 1. og 2. gang man er gravid

Sådan smider du nemt graviditetskiloene

Følg med på instagram

Følg med på facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Er jeg den eneste gravide der..