HJÆÆÆLP: Spørgsmål til jer med flere børn – ballinogbaby
Må man være skuffet over kønnet?

HJÆÆÆLP: Spørgsmål til jer med flere børn

Ja, så gik jeg jo lige og troede at jeg vidste det hele om at få børn, fordi jeg allerede har et barn. Og hvor tog jeg dog grueligt fejl. For det er jo slet ikke det samme at få et barn mere! Det kan godt være det ikke er spørgsmålet om vådservietter vs skumklude jeg googler løs denne gang, men jeg synes jeg har præcis ligeså mange spørgsmål og ting jeg ikke ved nu, som første gang. Så kære alle jer der i forvejen har mere end ét barn. Kan i hjælpe mig med:

1. Søskende vogn? Oliver kommer til at være ca. 2,5 år, når baby kommer til verdenen. Og jeg er super meget i tvivl om, hvor meget man får brug for at have ham i klapvogn. Er det en god ide at have en søskendevogn hvor de begge kan være? Eller er det spild af penge? Er det nok med et bræt at stå på foran barnevognen? Eller skal man have et sæde?

2.  Hvordan undgår man at det første barn føler sig overset? Jeg ved godt, at der uden tvivl vil være tidspunkter hvor Oli ikke synes det er fedt, at han ikke får alt opmærksomheden. Men jeg har jo et ønske om, at det kommer til at gå så smertefrit som muligt. Så hvad har i af gode tips til, hvordan vi undgår at han føler sig overset?

3. Hvordan er den optimale måde at præsentere Oli for baby? Jeg læste på et tidpunkt at det var “dumt” at præsentere baby for det andet barn på hospitalet, men at man skulle gøre det i barnets egne omgivelser som derhjemme. Er der noget om det? Og hvad har fungeret godt for jer?

4. Hvad skal jeg vide? Hvad er de bedste råd i kan give en forvirret 2. gangsmor?😃

Fik du læst:

Må man være skuffet over kønnet?

Forskellen på 1. Og 2. Gang man er gravid

Følg med på Instagram

13 kommentarer

 • Nej, jeg ville ikke købe søskendevogn. Kører han på løbecykel?
  Vi havde en, men brugte den reelt kun den først måned (modtaget til test).
  Det kommer selvføglelig an på hvor meget I er på tur. Hvis I er typerne der er på lange ture hver uge, så er det måske noget andet.

  Vi introducerede dem hjemme. Syntes det var vigtigt at storebror ikke så ‘mor og baby’ som en enhed fra starten af, så jeg holdt ikke lillebror da de mødtes.

  Det er svært med at undgå overset. Man går så meget på kompromis. Jeg tror vi skulle have kørt far mere på banen før lillebror kom. Det var sltid mig der havde den store til lægen, på tur, etc.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Vi er igang med at træne det, men han er ret usikker på den. Men vi har selvfølgelig lige et par måneder og øve i! 😃
   God pointe med far. Vi prøver langsomt at far gør mere og mere så det ikke også bliver en omvæltning når baby kommer. Og tak for råd❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Der er 1,5 år mellem vores piger og de blev introduceret på hospitalet og har ikke taget skade😅
  Jeg tænker: forvent en reaktion fra den store og hvis begge børn græder, så tag dig altid af den store først ❤🤷‍♀️ inddrag den store i alt hvad du kan og undgå så vidt muligt at give den lille “skylden” for at du ikke har tid😊 dvs undgå sætninger som “jeg kan ikke lege med dig/hjælpe dig/løfte dig lige nu, fordi lillebror…” Det er SÅ svært! Men jeg tror det er vigtigt ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Nu er der 3,5 år imellem mine – så tænker der er nogle forskelle på den front 🤷🏼‍♀️
  Hvis I bruger klapvogn meget nu, tænker jeg søskende vogn kan være en god ide? Jeg havde et sæde og synes det var vildt hyggeligt at have storebror oppe i øjenhøjde og snakke ❤️
  Tror man skal acceptere at den store som er vant til AL opmærksomhed vil komme til at føle sig overset – tror det er hårdest for moren 🙈 inddrag så meget som muligt og lad ham selv styre hvad han gider deltage i..
  Vi præsenterede dem for hinanden på sygehuset – vi var indlagt i 4 dage med nr 2 – storebror var på besøg mange gange.. hvis vi var kommet hjem samme dag havde vi naturligvis ventet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Tak for de gode råd!❤️ Lidt jalousi kan nok ikke undgås nej. Men god ide at indrage så han føler sig som en del af det!😍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Vi har to år imellem vores og købte en søskendevogn, den har vi været rigtig glade for og er det sådan set stadig i dag, vores pige er nu 3 og sønnen er 1, vi har den altid med når vi tager på heldagstur for så kan den store selv bestemme om hun vil gå eller sidde, og så kan de sove til middag samtidig hvis behovet opstår og ellers har man jo plads til alt det man skal have med alle vegne med to små børn 😅
  Jeg har født begge vores hjemme (kan anbefales), vi er så heldige at farmor og farfar bor lige inde ved siden af, så den store var hos dem under fødslen, de kom ind og kiggede dagen efter. Vi prøvede fra start af at få den store med så meget hun ville, ved puslebordet, badet, amning, putning i liften, hun hentede sut, nusseklud, ammeindlæg, stofbleer mm og følte hun var en fantastisk lille hjælper. Det kan nok ikke undgås at der vil opstå noget jalousi, men når det er muligt så giv baby til far eller hen i barnevognen når baby sover og så fuld fokus på den store 😊
  Meget lærer man at håndterer hen af vejen, for alle børn reagerer forskelligt så det er svært at forberede sig helt, men når du synes det hele er ved at brænde på, så husk på at du gør det godt, SU er en pisse god mor og rod er okay!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Tak for din besked❤️ Og godt med en reminder om at man gør det godt -den kommer jeg til at få brug for !☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Ift. Ståbræt, sæde osv.
  Vi købte både ståbræt og sæde. Det blev monteret 1 gang, den store kom op at sidde på sædet, og vi kunne konstatere at hun sad med næsen 10 cm fra barnevognen, uden at kunne bevæge sig ret meget. Så den står og samler støv herhjemme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  1. Søskende vogn?
  Vi har aldrig fået købt en søskendevogn. Der er 2,2 års forskel hjemme hos os. Den klapvogn vi havde, har vi endda sendt til genbrug, da den store aldrig rigtigt havde brugt den. Når jeg henter den store i bhv i dag, så sidder de bare i hver sin ende af barnevognen. Det er rigtigt hyggeligt 😊 Når det er den store tur i diverse parker/forlystelser, så har vi en trækvogn og barnevogn med. Barnevogn til den lille, og trækvogn til den store, hvis/når hun bliver træt eller skal sove. Det har fungeret rigtigt godt for os 😊

  2. Hvordan undgår man at det første barn føler sig overset?
  Hos os har det været vigtigt at inddrage vores datter i alt, selv bleskift, hvis hun havde lyst. Hun er en særlig sensitiv pige, så vi skal være ekstra obs på det. Men det er gået utroligt fint. Hun har rørt, kysset, aet osv. Fra dag 1 og er så vild med hendes lillesøster. Efter fødslen, imens far også var på barsel, havde vi storesøster hjemme i 10 dage, så hun netop ikke risikerede at føle sig overset, og kunne se at der skete absolut ingenting herhjemme i mens hun var afsted.

  3. Hvordan er den optimale måde at præsentere Oli for baby?
  Vi kom hjem 6 timer efter fødslen, og havde haft min søster til at passe den store, som så fik en ekstra fridag ud af det. Da vi kom hjem, fik den store er stort knus (vi var der da hun gik i seng, men væk da hun stod op), og så satte jeg mig i stolen med lillesøster, hvor far og hende kom hen og aede og kiggede på lillesøster, imens vi snakkede og forklarede lidt om lillesøster og hvem hun var.

  4. Hvad skal jeg vide?
  At man ikke kan huske ALT fra den første, selvom de er så tæt på hinanden 😅 Puha der er mange ting jeg har glemt siden, som “hvornår er det nu de får tænder”, “hvordan er det nu med at kunne holde hovedet selv” osv. Du vil få dårlig samvittighed overfor både den store og lille, men du gør dit bedste. Og ellers bare nyde begge unger og det søskendebånd/kærlighed du kan se vokser dag for dag ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   TUSIND tak for dit lange og virkelig brugbare svar ❤️
   Og tror desværre du har ret i man ikke kan huske noget! Synes allerede det er bekymrende lidt jeg kan huske om noget som helst 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  1. Jeg kan ikke undvære min søskende klapvogn. Men n havde den ikke fra starten af, færrest havde jeg et søskende sæde til barnevognen, genialt. Det startede jeg med indtil bevis to blev lidt større… Så købte jeg en søskende vogn, og bruger den stadig. Den giver også en frihed i at kunne tage afsted selv og så vil jeg anbefale de smalle ikke de brede.
  Når baby sover er der masser af tid til leg trods ny i familien. Jeg gjorde bandlyse ting som at når vi kom hjem fra dagplejen satte tegnefilm på mens jeg lige ammede, gav den store lidt frugt eller knæk brød som han lige kunne hygge med.
  Man har en kæmpe forventning om at den store er vildt interesseret i den nye, eller jeg havde nok, men det skete ikke 😂 vi præsenterede lille bebs på hospitalet, da det for en selv er alt for længe at vente til næste dag 😄.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Tusind tak for svaret! ❤️ Og dejligt at høre at der stadig er massere af tid til leg!
   hvilken søskendevogn har du?
   Tror også jeg indstiller mig på der bliver mere tegnefilm til Oli og at det også er helt ok! ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Må man være skuffet over kønnet?