Må man være skuffet over kønnet? – ballinogbaby
Forskellen på 1. Og 2. gang man er gravid..

Må man være skuffet over kønnet?

 

 

 

 

Jeg er i dag fulde 20 uger henne og har netop været inde til misdannelsesscanning. Det vigtigste ved denne scanning er selvfølgelig at se, at alt er som det skal være og at baby har udviklet sig som den skal, men det er også ved denne scanning, at man kan få kønnet at vide hvis man ønsker det. Og det ønskede vi! Selvom jeg ikke var lige så utålmodig denne gang som første gang, (hvor jeg havde købt en kønsscanning den første dag man kunne se kønnet) så havde jeg glædet mig rigtig meget til at finde ud af, hvad der gemte sig inde i maven. Det er som om det hele bliver meget mere virkeligt når man kan sige han/hun i stedet for den. Og vigtigst af alt, så kan shopperiet begynde!

Jeg har hele tiden håbet lidt på, at det ville være en pige denne gang. Vi har fra starten været ret enige om, at vi “kun” ville have 2 børn og jeg kunne bare rigtig godt tænke mig at have én af hver. Så derfor må jeg også være helt ærlig og sige, at jeg blev en lille bitte smule skuffet da jeg fik at vide at det var endnu en dreng.

Det er slet ikke fordi, at jeg ikke er dybt taknemlig over at min baby er sund og rask. I sidste ende er det jo det eneste der betyder noget. Men jeg synes også det er okay at sige, når man havde håbet lidt på noget andet. Og det havde jeg. Jeg havde håbet på at få en som jeg kunne putte i flotte kjoler og flette hår på. En som ville lege med Barbiedukker med mig og som jeg kunne indrette et lyserødt værelse til. Men sådan bliver det ikke. Det er ikke fordi at jeg gik grædende derfra eller tænker, at så må vi bare blive ved til der kommer en pige. Men jeg kan mærke at jeg var en lille smule skuffet. Og det er også helt okay.

Til gengæld tror jeg at det er rigtig fedt for Oliver at få en lillebror og ikke en “kedelig” lillesøster. Én han kan lege med biler med og som han kan lave en masse ballade med. Og så må jeg jo bare krydse fingre for, at de stadig kommer og besøger mig når jeg bliver gammel og grå. Og hvis bare han bliver halvt så dejlig som Oliver er, så kan jeg ikke ønske mig mere.

Dog får min mand sig en slem skuffelse når han tror, at det bliver dejlig billigt med en dreng mere, fordi vi har det hele i forvejen. Men der tager han grueligt fejl. Jeg skal nok finde en masse ting som vi mangler!

Men jeg kunne egentlig godt tænke mig at høre jeres tanker. Er det ok at ønske sig et køn over det andet? Eller er det bare forkælet og utaknemligt? Smid gerne en kommentar!

Fik du læst:

forskellen på 1. Og 2. Graviditet

Det værste ved at være gravid

Følg med på instagram

 

20 kommentarer

 • Sille

  Selvfølgelig er det helst ok. Vi har en dreng igen forvejen, som jeg knuselsker, men jeg håbede alligevel på en pige her anden gang. Vi skal heller ikke have flere børn, og jeg har altid ønsket mig en datter. Det fik jeg heldigvis også, og jeg var altså blevet skuffet til kønsscanningen, hvis der havde ligget en dreng mere. Også selvom det ikke er de jeg siger højt når jeg snakker med folk.

  Til gengæld tror jeg at 2 af samme køn leger bedre sammen og generelt oftere får et tættere søskendebånd (generelt!), og det er altså bare nemmere rent praktisk at kunne beholde alt set lyseblå, alt det med traktorer, Paw patrol osv.
  Og så siger de jo også “mors dreng og fars pige”, og at du altid vil være de bedste i verden for din dreng ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Drop skuffelsen, glæd dig over det nye liv og prøv igen om nogle år alle. Livet går sjældent som man planlægger og der er få ting i livet man ikke kan planlægge. Fødsel, død og babys køn. Her går naturen sin gang.
  Tillykke med endnu en sund og rask baby

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Bækgaard

  Det er ganske naturligt at føle sig skuffet, hvis man havde håbet på noget andet. Det betyder jo ikke at man ikke samtidig føler lykke, glæde og taknemmelighed… selvfølgelig er det eneste der VIRKELIG betyder noget at barnet er sundt og rask og ja, der findes par som kæmper for at få børn og for nogen lykkedes det ikke og det er så frygteligt og måske nogen vil mene at det er forkælet at “ønske” et køn, men ja følelser et nu engang menneskelige og i min verden skal de tages alvorligt… Jeg har altid selv været meget piget, både som barn og nu, knuselskede mine barbiedukker og gik med babyborn i dukkevogn længe efter at de andre piger i klassen gad det mere… og jeg har altid haft det her billede, i mit hovede, af denne her lille pige, med langt mørkt hår, i en dybrød kjole, som en dag blev min datter… og selv under min graviditet (hvor vi ikke kendte kønnet) var jeg aldrig i tvivl om at vi ventede en pige, hvilket vi også fik… Der er ingen tvivl om at fik jeg aldrig denne datter, så ville jeg elske mine drenge betingelsesløst… men jeg ville føle en stor skuffelse over “tabet” af denne drøm om en datter og det ville for mig være noget der skulle bearbejdes… det synes jeg er helt okay, det betyder ikke at jeg ikke godt kan se det i et større perspektiv, men lige meget hvad andre går igennem så er man altså berettiget til sine følelser… og når man først har sine børn, ja så vil man jo ikke bytte dem for noget i verden, dreng eller pige ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Fuldstændig enig! og nej, man kan jo kun tage udgangspunkt i sine egne følelser og ikke fra andres situation ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane

  Jeg har selv lige været til kønsscanning med min nummer to. Jeg har en dreng i forvejen og i min forestilling skulle jeg have en af hver og håbede til inderste knogle, at det var en pige. Det var det så ikke, så jeg har grædt i to dage over det og kom ud med alle de følelser, der hører med. Det kan godt være nogen vil kalde det forkælet, jeg vælger at kalde det menneskeligt. Nu er jeg klar til at glæde mig over to skønneste drenge og hvad det liv indebærer i stedet. Men efter min mening skal man have lov til at føle, hvad man føler og ikke hvad andre synes, man skal føle! Barnet bliver jo elsket lige meget hvad og det er det vigtigste!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Jeg kunne ikke være mere enig! Det er helt okay at føle sådan når man har forestillet sig/håbet på noget andet og det betyder ikke at man kommer til at elske det barn mindre på nogle måde!
   og tak fordi du deler det!❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg melder mig lige som hende, der IKKE synes man har lov til at være skuffet. Du skal have et barn for pokker!! Der er så mange kvinder og mænd derude, der kæmper en hård kamp for at få et barn. Jeg er helt med på, at du er taknemmelig, og utilfredsheden måske nærmere er et spørgsmål om manglende perspektiv. Jeg synes bare virkelig det er forkælet at være skuffet over at skulle have en dreng igen, som BARN NUMMER TO. Folk derude ville give hvad som helst for et enkelt barn. Så Hey – op med humøret. Hvis lidt skuffelse over kønnet er dit største issue, så går det nok meget godt.

  Undskyld, hvis min kommentar er streng, men helt ærligt. Jeg bliver dybt provokeret.

  Kh på vegne af en der i årevis selv har forsøgt at få børn og måtte lægge øre til folks skuffelse over terminsdatoer der ikke passer ind og køn, der ikke lige er som ønsket.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Du behøver ikke undskylde det mindste, jeg kan sagtens forstå det du skriver. og jeg er helt enig med dig i, at det er en snot forkælet reaktion.
   På trods af det forkerte og forkælede i det, tror jeg dog det er en følelse mange kan genkende selvom man måske ikke lige vil indrømme det – derfor det her indlæg. Men når det så er sagt, er jeg ovenud lykkelig for den dreng jeg skal have og det eneste der reelt betyder noget for mig, er at få et sundt og rask barn.
   Beklager du har følt dig provokeret ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Selvfølgelig må man være skuffet! Det er da en helt naturlig følelse at have når tingene ikke går på den måde man havde i forestillingerne. Dem der siger andet er bare uærlige. I sidste ende kommer du jo stadig til at elske lillemanden, uanset om det var en kort skuffelse da du hørte kønnet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg er solomor og havde nok ønsket en pige, da jeg tænkte, at jeg nemmere kunne forholde mig til en pige – især når barnet bliver ældre. Så jeg blev også “skuffet”, da jeg til scanning fik at vide, at det blev en dreng. Men nu er min lille V 2 år gammel og jeg kan jo slet ikke forestille mig, at det ikke skulle være “ham”, som var kommet til verden. Og i bund og grund er det vigtigste jo, at de er sunde og raske. Men jeg synes altså, at det er ok at have følelsen af “skuffelse” i et par dage og så er man jo somregel videre igen 😀 det er jo først slemt, hvid følelsen bliver hængende, når barnet er født.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Jeg tror man skal passe meget på med at bruge ordet skuffet over kønnet. Især i disse tider med sociale medier, hvor alt bliver lagret til evig tid. Hvis jeg en dag læste, at min mor var skuffet over at jeg ikke var en dreng, ville jeg da blive ked af det. Jeg ved godt det ikke er ment som “æv, du var et forkert køn, og ikke ønsket så meget som hvis du havde været modsat køn”. Det vigtigste er, som du siger, at barnet er sundt og raskt! Dernæst kan man gå med ønsker og forestillinger om hvordan det bliver med det ene og andet køn. 🙂

  Man må gerne drømme og have forestillinger – jeg tror bare man skal passe på med ordet skuffet 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Elsker du bare nægtede at tro på det ca en dreng 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Det er jeg selvfølgelig helt enig med dig i! Der er selvfølgelig ingen der har lyst til at læse/høre at de var en skuffelse at få😅 Men der er heldigvis også langt fra en kort skuffelse lige når man opdager det – til at være skuffet over det barn man får.
   Og i sidste ende kommer man jo til at elske barnet uendeligt højt og man vil ikke kunne forestille sig andet💙

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Tak fordi du deler det her! Jeg tror de fleste har det sådan, men nærmest ingen tør sige det højt, og hvid man gør, bliver man udskældt på det groveste!
  Jeg forstår det 100 % godt. Men derudover kæmpe tillykke med en sund og rask lillebror 💙

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Du kan tro man må blive skuffet! Jeg jeg var gravid, var jeg sikker på det ville blive en dreng, fordi der kun er drenge på farens side af familien. Men jeg ville inderligt have en pige.
  Første scanning (uge 14) viste en pige, jeg nægtede at tro det, og fik 3 scanninger mere igennem graviditeten, som alle viste en pige, da jeg fødte var jeg sikker på det var en dreng, men har fået en skøn lille pige. Som dog er meget drengede. Men det var jeg også selv som barn. Jeg var blevet skuffet over en dreng. Og nr 2 barn engang er “ligemeget” men håber stadig mest på en pige igen 🤪

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Forskellen på 1. Og 2. gang man er gravid..