Det værste ved at være gravid – ballinogbaby
Oliver skal være storebror!

Det værste ved at være gravid

Først og fremmest vil jeg bare sige, at det altså ikke er for at være en utaknemlig idiot at jeg brokker mig over at være gravid. Jeg ved godt at det ikke er noget man bare skal tage for givet. Og hvis jeg nu kæmpede med at blive gravid, ville jeg nok tænke:”Hvor er hun heldig. Hvis bare det var mig..” Og til jer der tænker sådan vil jeg bare sige, at jeg er VIRKELIG lykkelig for at være gravid. Men primært fordi, at det i sidste ende ender med en baby. Den del elsker jeg. Men jeg HADER at være gravid.

Og det synes jeg også er okay at gøre! At være gravid er ikke bare en lutter dans på roser, hvor man glad ser maven vokse mens ens kæreste holder om den og alt bare er lyserødt og lykkeligt. En graviditet er også opkast, humørsvingninger, lændesmerter, hæmorider og jeg kunne blive ved. Og det er også okay at snakke om. Og brokke sig over! Så det vil jeg gøre nu:

For jeg er MØG træt af:

1. At kaste op i tide og utide. Hvem er den skrækkelige person der har bestemt at morgenkvalme ikke kun er om morgenen?  Men også fordi ens ansigtscreme lugter mærkeligt eller ved tanken om at der er løg inde i køleskabet.

2. Den uendelige træthed. Jeg er med på, at det er hårdt for kroppen at gro en lille baby. Men det er bare ikke optimalt at være klar til at gå i seng kl. 17 fordi hele ens krop er helt udmattet. For slet ikke at tale om alle de steder der pludselig gør ondt, hvis man bare har stået op lidt for længe eller har anstrengt sig lidt for meget. 

3. manglende overskud. Jeg hader at jeg har så lidt overskud for tiden. Jeg elsker at lege med Oli – og helst så vildt som muligt. Men jeg orker intet lige nu. Højest at se Gurli gris med ham på sofaen. Jeg synes det er synd for ham at mor pludselig ikke har overskud til de samme ting mere, men jeg er fuldstændig drænet for energi. Heldigvis har han en far der er rigtig god til at lege med ham i stedet.

Det er nok de 3 ting der generer mig mest for tiden. Og som gør, at jeg virkelig gerne vil have den næste stykke tid til at gå i en rasende fart. I min sidste graviditet vendte det, da jeg var omkring de 4 måneder henne og jeg krydser alle mine ben og fingre for, at det også sker denne her gang. Så jeg forhåbentlig kan få et par måneder hvor jeg kan nyde babyspark og voksende mave, i stedet for opkast og ubehag.

Er der andre gravide der har brug for at brokke sig over hvordan de har det? Så er det bare at gå amok i kommentarfeltet! Intet brok er for småt til at være velkomment👇

Ting vi skal stoppe med at at sige til gravide

Sådan smider du graviditetskiloene

Følg med på Instagram

8 kommentarer

 • Sandra

  Første graviditet var med bækkenløsning og sygemelding fra ca uge 20. Akut kejsersnit 37+1 pga tarmslyng (på Bornholm – vi bor i KBH).

  Graviditet nr 2 startede med 6 måneders opkastninger, svær madlede og dertilhørende vægttab på over 10 kg. Da det endelig gik over kunne jeg pludselig mærke alle smerterne i bækkenet der var blevet undertrykt af kvalmen.
  Fødte 41+6 med igangsættelse, en epidural der ikke virkede i den ene side og generelt ikke en god oplevelse (ud over den dejlige baby).

  Er nu 17+2 og må ofte spørge mig selv om HVORFOR jeg så insisterende ville have barn nr. 3.. indtil videre står den på kvalme, opkast, madlede og bækkenløsning… Hvis jeg holder helt til jul på jobbet er det imponerende.
  Så er der den meget svære beslutning om det skal være planlagt kejsersnit eller alm fødsel.

  Og så er jeg ikke begyndt at nævne alle de ekstra kontroller pga. Hjertefejl hos nr. 2, stofskifte sygdom hos mig, tidligere kejsersnit, et kar for lidt i navlesnoren osv.. Er på hospitalet ca en gang om ugen lige pt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Ej Puha! Det lyder som en frygtelig omgang 😱

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Kan virkelig godt følge dig! Jeg har for nyligt født min anden søn og det er bestemt den sidste! Synes virkelig ikke det der med at være gravid er fedt… Fandt ud af at jeg var gravid, da jeg 8-10 dage efter ægløsning begyndte at få kvalme. Det holdt så ved de første 4 måneder, hvorefter jeg begyndt at få bækkenløsning og smerter i maven og måtte blive sygemeldt da jeg var ca halvvejs. Kunne stort set ikke gå. Kunne max være igang i en halv time, så skulle jeg ligge ned og kunne ikke lege med min søn. Det var nogle virkelig lange måneder! Det blev så lige krydret med 2 døgn med veer/fødsel og et akut kejsersnit, så det er absolut slut med flere børn her. Heldigvis har jeg verdens sødeste drenge, så det har alligevel været det hele værd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Puha. Det lyder også som en rigtig slem omgang😳 Det er bestemt ikke sjovt når man bare ligger og ikke kan noget som helst!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emiile

  Jeg HADEDE virkelig også at være gravid. Jeg blev altid spurgt om det ikke bare var fantastisk og jeg sagde altid “jo”, fordi jeg ikke ville lyde utaknemlig. Men jeg hadede at være så træt, så oppustet og at tage så mange kilo på! Men min datter er selvfølgelig det hele værd!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Ja det er heldigt de er så søde man med glæde ville gøre det igen😅❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg er desværre ikke gravid ligenu – forhåbenlig igen indenfor de næste par år lykkedes det igen. Men derudover tanken om hyperemsis gravidarum EN gang mere i 5 mdr… Puha tanken kan næsten få mig til og græde. 50 gange opkast dagligt, drop 2 gange ugentligt, en lugtesans som knap kunne tåle lugten af frisk luft og ingen appetit pga konstant opkast og derfor ingen mulighed for og kunne køre bil alene pga opkast er ikke noget, som jeg helt ærligt lige orker en gang til. Men lægerne siger jo, at har man haft det ved den første fødsel – er chancen for og udvikle det igen endnu større ved den næste graviditet 😂😂 æv æv..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Neej nej nej hvor lyder det sindsygt 😳 Det ville jeg aldrig overleve! Kan godt forstå du ikke ser frem til sådan en omgang mere🙈

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Oliver skal være storebror!