Den værste omgang sludder jeg har læst..(Samsovning og godnat og sov godt) – ballinogbaby
Lidt flere ting ingen havde fortalt mig om fødslen..

Den værste omgang sludder jeg har læst..(Samsovning og godnat og sov godt)

Som ca. alle andre mødre, er jeg medlem af et par forskellige børnegrupper på sociale medier. En af disse grupper, er en gruppe om attachement parenting. Ikke ligefrem fordi, at jeg vil beskrive mig selv som en “ifansk” mor. Men nogle gange, kommer der nogle meget gode pointer omkring opdragelse eller andet, som jeg synes er ret spændende at læse. Og så vil jeg da ikke benægte, at jeg nogengange er på siden blot for, at læse de hidsige diskutioner om, hvorfor det er omsorgsvigt ikke at hjemmepasse sine børn.

Men for at komme til sagen, så blev der igår delt en artikel i denne gruppe,  som må være det absolut dummeste, jeg nogensinde har læst. I korte træk handlede den om, hvor forfærdeligt det hele er, hvis man vælger at samsove med sine børn. Nu er det ikke fordi, at jeg sværger til at man skal samsove med sine børn. Oliver ender tit i vores seng om natten (fordi jeg har absolut ingen rygrad når han vågner) og jeg synes faktisk også, at det er virkelig hyggeligt at ligge og putte med ham i sengen. Men som udgangspunkt, vil jeg da gerne have han sover i sin egen seng. Alligevel blev jeg virkelig provokeret af artiklen for jeg synes, at den er helt sindsygt skrevet.

For at være helt præcis hedder artiklen; “Psykolog: Børn der deler dobbeltseng med deres forældre, betaler regningen med infantilt følelsesliv”. Og så handler den ellers om, hvor frygteligt det er for både børnene og parforholdet, hvis man vælger at samsove med sine børn. Den beskriver blandt andet, (uden statistik eller andet til at underbygge sin sag) at de fleste parforhold ender i skilsmisse, fordi  børn i sengen ødelægger forholdet. Den beskriver yderligere, at hvis man ikke lærer sine børn at give afkald på det de gerne vil have (i det her tilfælde dobbeltsengen) så vokser de op som narcissister med forstyrrede følelser og tilbøjelighed til angst.

Til gengæld, fremhæver den bogen “godnat og sov godt” og alle dens “gode” principper og ideer. Ifølge denne her latterlige psykolog, lærer “Godnat og sov godt” metoden børnene at overvinde den angst alle børn i perioder føler ved at sove alene, og gør dem klædt på til at blive duelige voksne.

For at galskaben ikke skulle være nok, vælger han endda også at skrive følgende: “Den alt for nære kontakt mellem børn og voksne vækker erotiske følelser, der bliver imødegået af incestforbuddets moral, og dermed har man en indre konflikt, der er angstens generator. I PRIMITIVE KULTURER håndterer mennesket angsten ved at udvikle ånder og spøgelser, som de må bekæmpe, og det er netop dette, der gør kulturen primitiv: De er havnet i en udviklingsmæssig blindgyde, som vi vesterlændinge forlod i oplysningstiden. Men vi er åbenbart på vej tilbage: Moderne børn, der deler dobbeltseng med deres forældre under opvæksten, må betale regningen med et infantilt følelsesliv i voksenlivet eller nervøse forstyrrelser.”

Alt i alt må jeg bare konkludere, at det er det mest latterlige jeg har læst. Fint nok at nogle er for samsovning og nogle er imod det. Men det her, synes jeg godt nok er langt over stregen.

Hvad tænker i?

Hvis i vil læse hele den rædselsfulde artikel, kan i gøre det lige her 

Fik du læst;

Når man får skæld ud af vuggestuen

Er jeg den eneste mor der..

Og husk at følg med på instagram lige her

2 kommentarer

  • Patricia

    Jeg synes “Godnat og sov godt” er en modbydelig bog og tror på at man godt kan gøre sit barn trygt ved at sove i sin egen seng uden den metode. Jeg er nybagt mor og da jeg læste om metoden fik jeg virkelig ondt i maven over de stakkels små der bare vil have mor og fars omsorg og tryghed. Selvfølgelig vil jeg gerne have at min datter er tryg ved at sove på sit værelse og det vil da være målet, men jeg ser heller ikke noget galt i at få lov til at sove hos mor og far engang imellem når man er lille og bange eller syg.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt flere ting ingen havde fortalt mig om fødslen..