Når man får skæld ud af vuggestuen – ballinogbaby
Er jeg den eneste mor der.. #3

Når man får skæld ud af vuggestuen

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidste gang havde følelsen af, at blive skældt ud. Det er ikke ligefrem noget man som voksen oplever særlig tit – og heldigvis for det da!

Alligevel stod jeg igår med følelsen af, at jeg var et lille barn der lige havde fået skæld ud af en voksen.

Jeg sad i møde på mit arbejde, da jeg pludselig kunne se at vuggestuen havde ringet. “Åårh pis” tænkte jeg, for så ved man jo godt hvad klokken har slået. Mens jeg ringer tilbage var jeg allerede i fuld gang med at planlæggge hvordan og hvorledes jeg skulle få ham hentet og holdt hjemme de næste dage.

Ganske rigtigt, så ringede de for at sige at han var sløj og at jeg skulle komme og hente ham. Helt fair, det er jo det de skal. Men på trods af, at jeg sagde jeg ville komme med det samme, var samtalen ikke slut endnu.

Som jer der har hjulpet mig med gode råd nok kan huske, har vi haft lidt problemer med Oliver og hoste. Efter utallige lægebesøg og undersøgelser har vi fået astmamedicin til ham, hvilket han har taget hele foråret. På lægens anbefaling trappede vi ud af det da han ikke hostede længere og der gik flere måneder uden problemer. Lige indtil forleden hvor kulden for alvor satte ind, hvor han begyndte at hoste igen. Vi er derfor startet op på medicinen igen men især de sidste par dage, har hosten været virkelig slem.

Nå – for at vende tilbage til historien, så valgte pedægogen at fortsætte samtalen med at sige: “At vi simpelthen er nød til at få styr på den medicin og hans hoste nu og at det ikke kan være rigtig, at han har hostet så længe.”

Jeg forklarede hende historien med, at vi er startet op på medicinen igen, hvortil hun bare afbrød mig med en smørre om, at vi da overhovedet ikke skulle være stoppet med medicinen i første omgang.

Derefter fortsatte hun med at fortælle mig: “At det slet ikke er forsvarligt at have ham i vuggestuen når han hoster og da slet ikke når han skal sove. De kan jo ikke holde øje med, om han ligger og bliver kvalt eller ikke kan få vejret.” Og så sluttede samtalen.

Og så stod jeg bare der, helt grædefærdig og følte mig som verdens værste mor, fordi jeg overhovedet havde sendt min dreng i vuggestue.

Det er jo ikke fordi at jeg ikke er enig med dem i, at hans hoste er et problem. Og jeg kan da sagtens forstå, at de ikke har lyst til at lægge ham ud i fællesrummet og sove, hvis han hoster så meget at han kaster op. Så vil jeg da have ham derhjemme! Men eftersom han først kastede op under frokosten, var det ikke ligefrem noget jeg vidste der ville ske. Selvfølgelig har jeg da ikke afleveret et barn i vuggestue, som jeg vidste var sygt.

Måske jeg bare godt kunne tænke mig, at hun havde sagt tingene til mig på en ordenlig måde i stedet for at fortælle mig, at mit barn muligvis ville blive kvalt, hvis jeg sendte ham i vuggestue.

Men i stedet for at fortælle hende det, stod jeg bare helt målløs med tåre i øjnene og vidste ikke hvad jeg skulle sige.

Nu har Oli og jeg været til lægen i dag og det viser sig, at han har fået sig en hals infektion. Røv irriterende, men meget normalt for astma børn om vinteren. (Og alle andre børn også) Den infektion gør altså, at han er snottet og hoster, selvom han får medicinen som han skal. Og det glæder jeg mig til at fortælle vuggestuen på mandag.

Fik du læst:

Tanker om en baby mere

Ting mødre skal stoppe med at blande sig i hos andre mødre

Og så husk at følg med hos os på instagram♥

 

#BLOGGERSDELIGHTPLUS

12 kommentarer

 • Jeg tænker det er en presset pædagog der ikke har tænkt sig om. Det er ikke okay, men jeg synes det vil være rigtig fint hvis du tager initiativ til at tale med hende om det – på den der stille og rolige måde og ikke som nogen kan gøre, så fuldstændig agurk (ved ikke om du færdes i forældre-fora på facebook….?).
  God bedring med ham! Hilsen en mor – og pædagog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Tak for det fine råd☺️ Tror du har helt ret og at det bestemt ikke har været hendes mening at formulere sig sådan. Forældre fora er ikke der hvor jeg færdes mest nej men jeg er ikke i tvivl om, at nogle mødre er gode til at piske en stemning op😅

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Som mor og i øvrigt pædagog vil jeg råde dig til at bede om en samtale med den ansatte der talte så nedladende, det er på ingen måde okay, at få dig til at føle dig sådan. Forhåbentlig har hun bare været presset og vil give dig en undskyldning og ellers ville jeg være moderen der gik direkte til ledelsen, hvor jeg ville bede dem sørge for at deres ansatte snakkede pænt!❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kia

  Nu er jeg selv pædagog og har arbejdet en del i vuggestue, og dette er ikke i orden. Som pædagog skal man være professionel, men vi skal ikke gå ind og fortælle hvad der er rigtigt og forkert, og slet ikke omkring medicin – det har vi lægen til.
  Jeg synes du skal gå til ledere og fortælle hvordan du oplevede det, da pædagogen er nød til at få det at vide og det er lederen der skal fortælle hende det. 🙂

  Rigtig god bedring min din søn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Tak for din besked❤️ Rart at høre fra en pædagog 😃

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Nu har jeg aldrig kommenteret noget før, men det var da lige grovt nok fra pædagoens side, og slet ikke okay. Måske du skulle skrive til lederen af vuggestuen og forklare hende hvad den samtale gjorde ved dig? For det skal den pågældende pædagog have at vide, at det ikke var i orden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Tak for din besked❤️ Jeg tænker også jeg må få sagt på mandag at jeg synes det var en rigtig dum måde hun fik sagt det på!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Ej, hvem tror hun lige hun er? Sådan kan man da ikke snakke til folk. Jeg ville også blive så ked af det hvis en pædagog talte sådan til mig. Og god bedring til Oli.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Sikke en frygtelig måde fagpersonen valgte at tale til dig på. JEg er selv pædagog og jeg synes du skal bede om et møde med den pågældende og forklare hvad hendes tone gjorde ved dig. Det kan betyde at hun rent faktisk lærer noget af set og du får sat en grænse for hvad du vil finde dig i. DU er ekspert i dit eget barn og vil ham selvfølgelig kun det bedste. Kram fra en med-mor😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Tak for din besked❤️ Jeg må få sagt at jeg ikke synes det var i orden ja!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er jeg den eneste mor der.. #3