Ny babyejer? – Det skal du ønske dig til jul – ballinogbaby
Guide; forstå din barsels-kone!

Ny babyejer? – Det skal du ønske dig til jul

Jeg ved godt, at det kun lige er blevet november. Men her hjemme er vi altså så småt gået i julestemning allerede. Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg æææælsker jul! Og det er intet problem for mig, at starte julehyggen i november. Faktisk er jeg en af de mennesker der ikke RIGTIGT bliver irriteret, når butikkerne finder julekagerne frem i oktober. Jeg lader bare som om. I virkeligheden tænker jeg på, om det egentlig ikke ville være lækkert med en gang ris ala mande til morgenmad.

Desuden, så er jeg nu blevet sådan en ansvarlig og planlæggende mor, at jeg allerede er gået igang med ønskelisterne til jul. (Eeej det er selvfølgelig løgn. Men min far og hans kone rejser til Indien over julen og vi er derfor blevet tvunget til, at lave ønskelister hvis vi vil have gaver. Og det vil vi jo altså gerne)

I den forbindelse, har jeg skrevet en liste med mit bud på, hvad der skal stå på ønskelisten hvis man lige har født, eller er gravid. Til sidst har jeg også lige tilføjet et par ting jeg synes man skal undgå. Det kan godt være, at i er dybt uenige. Men her kommer de alligevel:

På ønskelisten:

Lamaze legetøj: Jeg ved godt at du lige nu tænker, at du ikke skal have det skrigende grimme legetøj indenfor dine vægge. Men jeg må desværre fortælle dig, at din baby højst sandsynligt ikke gider lege med dine flotte rosa Zebra klodser og nok er ret ligeglad, med dit tema af støvede farver. Det er som om der er en udbredt baby regel der hedder “nu grimmere nu bedre!” Det inkluderer altså alt fra Fischers Price og Lamaze. Så du kan lige så godt få det på ønskelisten med det samme. For  dit hjem skal nok blive propfyldt med det!

Legegulv: Nu hvor vi går den kolde tid i møde, er det virkelig lækkert med et legegulv til baby. Både så de kan ligge der og træne nakke og andre baby øvelser men også, så man som mor ikke konstant har blærebetændelse, fordi man sidder på det kolde gulv. (Her kan man jo så ønske sig det i de flotte støvede farver som passer ind i resten af stuen)

Legestativ: En dybt uundværlig ting, hvis man som mor har planer om at tisse eller gå i bad, mens man er på barsel. Det her hvor jeg faldt i Fischers Price fælden. Jeg havde mine øjne på et fint træ-aktvititetstativ med flotte håndlavede ting hængende. Oliver derimod, faldt pladask for et plastikstativ i skrigende farver, som Farmor havde købt. Så det blev det!

Skråstol:  Jeg kan kun anbefale, at man har sig en skråstol. Jeg havde ikke selv købt en, men endte med at låne en af en veninde. Og den blev jeg virkelig glad for! Det gjorde det meget lettere for mig at lave mad i køkkenet, uden at Oli skulle hyle og skrige. Så kunne han sidde der med sin bidegiraf og være med, og jeg kunne få ro til at lave mos i lange baner.

Babynest: Jeg var meeeget i tvivl om det var noget man overhovedet havde brug for. Faktisk havde jeg besluttet mig for, at det ikke var nødvendigt. Dog endte jeg med at købe en 9 dage over termin, da jeg pludselig synes det var en god ide alligevel. Og sikken et køb! Vi brugte den hele tiden de første par måneder – på spisebordet når vi spiste, i sofaen når vi sad der, på græsset når vi var udenfor – altså hele tiden. Og Oliver sov så trygt og dejligt i den.

Sidebyside seng: Hvis du endnu ikke har født og skal ønske dig en seng, vil jeg klart anbefale en sidebyside seng.  Når man som nervøs førstegangs mor vågner hundrede gange om natten for at tjekke om babyen stadig trækker vejret, eller er oppe og amme hver time, er det altså dejligt at man ikke behøver stå ud af sengen for at kunne nå sit lille vidunder. For slet ikke at tale om hvor hyggeligt det er, at kunne ligge og holde i hånden når man sover.  Dog er den lidt et problem når de bliver store nok til at bevæge sig, for nu ruller Oli bare over i vores seng hvis det passer ham bedre.

Bæresele: Som jeg vidst tidligere har nævnt, var jeg ret sikker på at jeg ikke ville få brug for en bæresele. “Man kan da lige så godt bære sin baby på armen” tænkte jeg naivt. Men for søren da hvor er den rar! Nogle dage er det bare kun at hænge på mor der duer og så er sådan en altså uundværlig. Ligeledes har den været en kæmpe hjælp da jeg havde ham med på ferie.

Brystpumpe: En ting hvor man ofte tænker, “jeg kan altid købe den hvis jeg får brug for den”. Men første gang min var i brug, var en dag hvor jeg var så træt og overvældet at jeg græd som pisket det øjeblik min kæreste kom hjem fra arbejde. Han var heldigvis så sød at bede mig pumpe lidt mælk ud og så skynde mig i seng – så ville han tage Oli et par timer. Der var den altså rar at have i skabet!

Lift: Jeg vurderede at jeg ikke havde brug for en lift, når jeg både havde voksi, nest og alt muligt andet. Meen jeg kunne faktisk rigtig godt have brugt en lift til når jeg var på cafe eller ude og besøge venner. Det skal jeg bestemt have næste gang.

Dumt dumt dumt:

BObles: Det kan godt være, at mange af jer andre mødre er dybt uenige med mig her. Men jeg synes slet ikke, at Bobles har været sådan en succes som jeg troede. Jeg ønskede mig løs både til barnedåb og jul, men Oliver har bare aldrig rigtig gidet at lege med noget af det. På nær lige at spille på trommer på det.

Sko: Sådan et par små converse ser iii og åååh så søde ud, men det er altså bare sjældent man får givet sin lille nyfødte sko på. Jeg fik det i hvert fald aldrig gjort.

Tøj der er sødt, men rigtig upraktisk: Når man skifter tøj flere gange om dagen pga. uheld og gylp, bliver man altså træt af dragter der ikke kan åbnes i benene eller andet super upraktisk tøj. Ligegyldigt hvor sødt det er. (Desværre sømandsdragt 😟)

For meget tøj i de små størrelser: Havde det søødeste sæt tøj i str. 50 som han aldrig kom i, da han var lidt af en tyksak da han kom ud.

Hvidt sengetøj: Hvor sødt det end er med fint hvidt sengetøj, så er det dæl dulme upraktisk. Det samme gælder faktisk hvidt tøj, hvide pudder eller andet hvidt baby kommer i nærheden af.

Noget i er uenige i? eller flere ting der skal tilføjes til listen? Så kommenter gerne 👇

Fik du læst;

Guide- forstå din barselskone!

Graviditetsordbogen

 

Hvis du har lyst, kan du følge med i vores liv på instagram, kan det gøres lige her 👈 😘

 

#BLOGGERSDELIGHTPLUS

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Guide; forstå din barsels-kone!