Guide; forstå din barsels-kone! – ballinogbaby
Graviditets ordbogen

Guide; forstå din barsels-kone!

Kære mænd. Jeg ved godt, at i ofte kan føle jer lidt udfordret, i livet med en kone på barsel. Hvad forventer hun af dig? Og hvorfor er det hun bliver så sur, når du ikke er hjemme det tidspunkt du har aftalt? Her kommer den ultimative guide til at forstå, hvad søren hun egentlig mener!

1. Når du ikke kommer hjem til det “aftalte” tidspunkt. Kender du det, hvor du har fortalt din kone at du er hjemme ved 16 tiden? Men på vej ud af døren opdager du lige en siiidste ting du skal fikse og klokken bliver så lige 17 i stedet. Når du så kommer hjem og glad råber “heeey skattemusser” så sidder din kone sur i sofaen med baby på armen og gider ikke engang at svare dig. “Hvad FANDEN har jeg dog gjort galt” tænker du nok. “hun kan da umuligt blive sur over 1 time!” Lad mig lige fortælle dig hvad hun egentlig tænker:

Hende: Da du om morgenen fortalte din kone at du ville være hjemme ved 16 tiden begyndte hun at regne med , at hendes “baby arbejdsdag” sluttede der. Når baby så ved 14-15 tiden er blevet voldsomt pylret, nægter at sove til middag og kun vil bæres rundt på armen tænker hun, han er hjemme lige om lidt! Når hun så har vandret op og ned af gulvet, vuggende og syngende og med en blære der er lige ved at springe, tæller hun ned til kl. bliver 16 så hun bare kan få en lille bitte pause eller måske bare, få en at beklage sig til. Når kl. så bliver 16:20 og hun ikke har hørt en lyd fra dig, bruger hun de sidste 40 min på, at ulme over hvor tarvelig og ligeglad du egentlig er!

Løsning: Informer hende om, at du kommer senere hjem! jeg kan ikke love dig, at din kone aldrig mere bliver sur på dig over at du kommer sent hjem, hvis du husker at fortælle hende det. Men som kone til en der er RIIIGTIG dårlig til at komme hjem til den tid han siger kan jeg sige, at det hjælper rigtig meget! Alle kan forstå, at der kommer noget uventet på arbejdsfronten. Men hvis man bare sidder og venter, føler man sig nedprioriteret og glemt.  Og det er noget af det værste vi ved!

 

2. Når hun siger at du ikke hjælper nok til: I kender det nok. Du har weekend og du har glædet dig til at have fri og hygge med din kone og jeres lille barn. Men der går ikke længe før, at din kone pludselig virker sur og fornærmet og kommer med underlige hentydninger om, at du ikke gør noget for at hjælpe hende. Du forstår ikke helt hvad det er hun mener, for når hun beder dig om at gøre noget, så gør du det altså næsten hver gang!

Hende: Hele ugen har hun været alene om, at passe jeres baby. Det er også det der er hendes job – bevares, men nu er det weekend og hun har set frem til, at i nu er 2 om opgaverne. 2 til at skifte ble, gå med barnevognen og varme flasker. Men alligevel, ender hun med at gøre det hele. Det er hende der skifter ble, hende der putter til lur og når baby bliver sulten, er det også hende der går igang. Den eneste måde hvorpå du gør tingene er, hvis hun beder dig om det. Og det gør hende godt og grundigt rasende!

Løsning: Din kone savner højst sandsynligt, at du selv tager intiativ til, at gøre nogle af disse ting. Selvom du gør tingene når hun beder dig om det, bliver hun irriteret over at hun overhovedet skal sige det før du gør det. Hun vil også gerne have en lille smule fri når i har fri sammen og du kan gøre hende ovenud lykkelig, ved bare at tage lidt over af dig selv.

 

3. Når du ikke spørger ind til hendes dag: Denne her sker måske ikke lige så ofte men det kan sagtens være noget i kender til alligevel. Du kommer hjem fra arbejde og glæder dig til at se din kone. Du fortæller glad om din arbejdsdag og sætter dig så på sofaen for at slappe af. Pludselig ud af det blå, bliver din kone sur over, at du aldrig spørger ind til, hvad hun har lavet. Selvom du jo godt ved, at hun har brugt dagen på jeres baby.

Hende: Hver dag kommer du ud i den store hvide verden og oplever alle mulige ting. Størstedelen af din kones hverdag, omhandler jeres lille vidunder. Selvom dagene er meget ens og det meste af tiden går med at skifte ble, blende mos og gå med barnevognen, sker der også store ting i løbet af dagen. Som første gang jeres baby kan sidde selv, holder en ske eller noget helt 3. Det vil hun selvfølgelig gerne fortælle dig om, når du kommer hjem fra arbejde. Omvendt kan hun også have rigtig hårde dage, hvor baby skriger, skider igennem på sofaen og gylper hende i håret. De dage har hun også brug for at fortælle om og komme ud med sine frustrationer. Når du så kun fortæller om dit arbejde og glemmer at høre om hendes dag, kan hun nemt føle sig lidt overset. 

Løsning: Husk også at spørg ind til, hvordan hendes dag har været. Spørg hvordan baby har sovet, om han har været krop umulig eller noget helt 3. Så er hun helt sikkert også klar på, at høre meget mere om din dag!

Fik du læst;

Guide – få din kone tilbage

Sådan holder du dig slank

Og husk at følg med i nye opslag, lige her på instagram

 

#BLOGGERSDELIGHTPLUS

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Graviditets ordbogen