Rejse med børn – ballinogbaby
At flyve med en tumling

Rejse med børn

Vi bliver lige lidt i feriemodet for det er jo der jeg er.

Jeg har altid været heldig at rejse meget. Især med min familie, men også med venner og Nikolaj. Det var derfor en selvfølge, at vi også skulle rejse meget når vi en dag blev forældre.

En af de ting par ofte er “bekymrede” for når de overvejer at blive gravide, er at alle de her rejseoplevelser skal stoppe.  Det synes jeg er en skam og derfor, vil jeg lige skrive lidt om det nemme ved at rejse med børn.

Selve rejsemåden og destinationen ændrer sig selvfølgelig en smule når man rejser med børn. (Eller i vært fald ofte). At backpacke rundt i Asien uden noget planlagt kan i hvert fald godt være lidt en udfordring, med et barn på slæb. 

Men hvis man booker et par lækre hoteller på forhånd og planlægger sin rute, er der ingen hindring i, at tage en måned rundt i Asien. 

Det gode ved små børn er, at de faktisk ikke stiller særlig mange krav. De kan lege stort set alle steder og så længe mor eller far er i nærheden, er de ofte glade og tilfredse. (Til gengæld kræver de en HEL DEL bagage i forhold til deres lille størrelse.)

Det som ofte kan være en udfordring når man rejser langt med børn, er jetlag. Det kan de selvfølgelig også få og det kan være lidt sværere at forklare dem, hvorfor man ikke skal stå op kl. 4 om natten, bare fordi det føles som morgen. Det bedste man kan gøre her, efter min erfaring, er at tage det stille og roligt de første par dage og langsomt, vende barnet til den nye døgnrytme. Da vi var i Thailand havde vi lige et par dage hvor vi var oppe ved 4-5 tiden, men så faldt han ret hurtigt ind i den nye rytme. 

Det er også en fordel hvis man prøver at skabe faste rutiner på ferien også. Så de sover til lur på samme tid og bliver puttet om aftenen til stort set samme tid. 

En anden ting som mange bekymrer sig over, er det her med aftenerne. Normalt på ferier er man ude og spise til sent og nyde de varme aftener. Men når børnene normalt bliver puttet ved 19-20 tiden kan det være svært at få til at gå op. 

I Thailand havde vi specifikt valgt en lejlighed med altan, så vi evt kunne sidde derude og nyde en øl, mens Oli sov inde på værelset. Vi havde også ønsket et hotel med restauranter i gåafstand. På den måde, kunne vi putte ham i klapvognen når vi var ude og spise – og så køre hele klapvognen med ind på værelset og bære ham over i sengen, når vi kom hjem igen. 

I Portugal valgte vi at spise frokosten ude på lækre restauranter og så lave aftensmaden hjemme i huset. Det gjorde at vi kunne putte Oliver tidligt i hans egen seng og så sidde og drikke vin og nyde maden uden at have travlt med noget som helst. Begge dele fungerede rigtig fint for os. 

Denne her gang har vi prøvet at ændre hans rutine lidt så han også for en sen lur – og så er længere oppe. Indtil videre går det også rigtig fint. 

Man behøver altså ikke være fanget på hotelværelset hele tiden, hvis man tænker lidt kreativt.

Alt i alt vil jeg sige, at det meste også er muligt med børn. Man skal bare tage tingene i et lidt roligere tempo og tilpasse sig lidt efter barnets behov. 

Jer der har været på ferie med børn – hvad er jeres bedste rejsetid? 

Vil du læse nogle rejsetips?

Så læs evt Tips til at flyve med en baby

eller Fordele ved at rejse med en baby

Står du og skal på ferie med din kæreste? Så læs lige; Når far TROR han er babyfri på ferien

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

At flyve med en tumling