Ting vi skal stoppe med at sige til gravide! – ballinogbaby
Det bedste ved barsel

Ting vi skal stoppe med at sige til gravide!

Nu er min søster jo gravid og derfor ser jeg det som min pligt, at komme med det her lille opråb på de gravides vejne. For det er da godt nok irriterende at få at vide at:

1. Nu stopper sexen! Hvorfor er det en sætning man har brug for at sige til en gravid? Hvorfor putte flere bekymringer ind i en, allerede ret hormonel forstyrret hjerne? Måske begge parter egentlig har det fint med, ikke at skulle have sex lige efter en baby er blevet presset ud. Og måske fortsætter sexlivet som aldrig før. Det skal vi da ikke blande os i!

2. Er du klar til aldrig at sove igen? Stoooop! Hun ved jo nok godt hvad hun er gået ind til. Og ellers er det da lidt sent, at komme med den slags ubrugelige kommentarer. (P.s. Hvis du selv er en mor der ikke har sovet i flere år er du undskyldt!)

3. Er du klar på hvor smertefuld sådan en fødsel egentlig er? Nej! Det er der da ingen der er. Selv ikke hvis man har født 3 børn. Men ud skal babyen jo, så prøv igen at undgå, at gøre hende mere skrækslagen end hun allerede er! (Så kan i til gengæld snakke løs om hvor frygteligt det var, så snart baby er ude!)

4. Altså jeg har hørt, at stort set alle sprækker når de føder. Igen, det er et rigtig fedt emne i mødregruppen eller når man skal skræmme sine sigleveninder. Men da ikke noget man siger til en gravid!

5. Der er mange par der går fra hinanden efter de får nr. 2 – fordi det er så hårdt. Så i skal virkelig huske hinanden! Velmenende råd er altid gode, men man skal også lige passe på. Især når man tænker på alle de hormoner, der raser rundt i den gravides krop. Der skal altså ikke meget til, før man bliver helt ude af den! Og det her lyder nu nok også mere som en trussel end et egentligt råd..

Hvad er den mest irriterende sætning du får/fik at vide?

 

Fik du læst;

hvad må man så sige til en gravid?

7 gode råd til den nybagte mor

Og husk at du kan følge med i hvornår der kommer nye opslag lige her på instagram

 

15 kommentarer

 • Mette Forberg

  Det er da lige oppe over! (Nej, jeg her termin 11/2)
  Er du sikker på, at der ikke er to? Ha ha ha (Virkelig sjovt)
  Nu kan du da ikke være i din uniform mere! (Er sygeplejerske.. og jo jeg kan, næste størrelse sidder forfærdeligt og jeg skal ligesom kunne arbejde)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Jeg er såååååå træt af at blive spurgt om jeg er sikker på at der kun er én derinde?!! Ja jeg er helt sikker!! 🤦‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Ja det blev jeg også selv spurgt om konstant! Ikke sjovt 500. gang man får den!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Var godt nok træt af at hører “noiiiii hvor er du stor!” eller “hva så tykke!?” og var man dårlig kunne det åbenbart ikke være andet end pga graviditeten at man havde det skidt, og alm influenza var jo åbenbart helt udelukket
  Og op til termin
  “du fødder da inden for de næste dage” (surprise det havde jeg virkelig ikke selv gættet, at jeg så måtte sættes i gang 1 uge over tid, fik da folk til at lukke røven om den evige gætte konkurrencen om hvornår man fødte)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicole

  Det værste er nok en der sagde at jeg har ødelagt mit liv. Eller de kommentare med sådan skal du gøre eller ikke gøre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  At folk altid giver graviditeten skylden. Det er hormonerne når man bliver ked af noget. (Som om man ikke bare er et menneske og sagtens kan blive ked af ting, når man ikke er gravid), når man er sur (for det var jo aldrig før – come on!), når man har det lidt skidt. Ja det er årskiftet og min hals driller. NEJ, det er IKKE fordi jeg er gravid, det er rent faktisk fordi jeg er ved at blive syg, ligesom alle andre “normale” mennesker..
  Jeg tror I ved hvad jeg mener piger… der er flere hvor de kommer fra😒🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja for søren! Det gjorde også mig rasende! (Ofte var det nu hormonerne der piskede en stemning op hos mig😂)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  jeg synes virkelig det var røv irriterende, at folk hele tiden skulle joke med at mit liv sluttede.
  Jaa nu er det jo slut med byture
  Nu er der jo ikke længere tid til at gå i pænt tøj og bla bla bla!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Ja deter da også for træls at høre på! 😵

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg synes faktisk, noget af det mest irriterende var alle de rosenrøde historier og folk der fortalte mig, hvor fantastisk graviditeten var. Mest fordi jeg selv havde det sygt dårligt 😀 jeg havde brug ærlighed 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Det er også rigtigt! Det gider man heller ikke☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  “Ej man kan slet ikke se at du er så langt henne, det må da være et meget lille barn?” “Er du sikker på at du spiser nok, ellers vokser barnet jo ikke nok?”
  Folk kommenterede konstant på at jeg ikke tog 30 kg på og derfor måtte det jo nødvendigvis være et meget lille barn. Jeg fødte altså en knægt på 3665g..
  Uanset om man er stor eller lille under en graviditet skal folk holde op med at kommentere ens vægt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Enig! Jeg var i den totalt modsatte grøft, men det blev jeg også ret træt af!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Det bedste ved barsel