Lidt om løgne, dårlig samvittighed og hvor hårdt det er, at være nogens mor – ballinogbaby
Guide til opdragelsen; Sådan skal du IKKE gøre

Lidt om løgne, dårlig samvittighed og hvor hårdt det er, at være nogens mor

Efter jeg lavede bla. det her indlæg om ikke at føle, at man gør det godt nok som mor,  har jeg fået et par beskeder fra flere søde piger. Piger som ofte står med den her følelse men som ikke ved, hvor de skal gøre af den eller hvordan de skal komme af med den.

De her beskeder har selvfølgelig påvirket mig rigtig meget, da det meget er de samme tanker som jeg selv sad med i starten. Mange jeg snakkede med de første måneder fortalte om, hvor nemme deres børn var. Hvor fint de sov om natten og hvor godt det hele var. Så det var også det jeg fortalte, når nogle spurgte mig. For det var jo i det store hele rigtigt nok. Oliver var en nem baby. Men derfor syntes jeg altså stadig godt det kunne være hårdt!

Så var jeg så heldig, at komme i en fantastisk mødregruppe. Hvor der allerede første gang vi var samlet, (og snakken meget hurtigt faldt på fødslerne), blev sagt “Min fødsel var pisse hård og de første dage, havde jeg lyst til at SKYDE mig selv. Det var slet ikke sådan jeg havde forestillet mig at det ville være.” Og så var tonen ligesom lagt!

I stedet for at pakke tingene ind og lade som om, fortalte vi vidt og bredt og brokkede os i vilden sky.

Jeg har skrevet beskeder til pigerne i min mødregruppe kl. 4 om natten om, hvor meget jeg hadede mit liv og havde lyst til, at sætte Oli ud til storskrald. Nogle gange fik jeg så en besked tilbage kl. 5 om, om jeg ikke kunne tage deres barn med også. Og så lå jeg der og fniste i mørket og så var det slet ikke så slemt alligevel.

Nu har jeg efterhånden været i selskab med en del mødre og jeg har erfaret, at samtalen oftest kan gå i 2 retninger. Hvis man spørger hvordan det står til, og personen svarer “Så fint, hun sover som hun skal og det er bare dejligt.” og man så selv svarer noget i stil med “Eej hvor godt. Også her. og amningen kører bare så fint.” Ja, så fortsætter samtalen  i den stil.

Hvis man til gengæld siger, “ja det gør min også, men jeg synes nu stadig det er RØV hårdt, at skulle op om natten”, så tager samtalen ofte en mere afslappet drejning. For sandheden er nok, at den anden mor faktisk også synes det er pisse hårdt!

Det er ikke for at sige, at man bare skal brokke sig løs. Men nogle gange, er det altså bare det der skal til! (Så jo, det er det jeg siger)

Så, det jeg egentlig vil med det her indlæg er, at indsamle en række “mor sandheder” som er det i har mest lyst til at sige, når nogle spørg hvordan det går. Men som man aldrig rigtig siger. For vi skal jo starte et eller andet sted!

SÅ! Send mig en besked enten over min facebook side, over instagram eller her under som en kommentar (Du kan sagtens være anonym) og lad os så lige se, hvor mange af os der egentlig går og føler og tænker præcis det samme!

 

Fik du læst;

7 ting mødre skal stoppe med at have dårlig samvittighed over

sludder mødre siger til andre mødre

18 kommentarer

 • PUHA !!!! det er bare så hårdt.. derfor er det så rart at have bloggen og læne sig lidt op af, og læse at mange ander har det ligeså FU***** hårdt.. Tak for dine ærlige og gode opslag… Godnat 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg er pt på barsel med mit første barn, og kan tydeligt nikke genkendende til din opstilling af samtalens drejning. Vi har en (7-9-13) rimelig nem dreng, men når man har sidder hele dagen(og natten) og ammet el givet flaske, og han ikke har sovet længe nok om dagen til at man selv kunne nå at sove med, hvis altså man mente at føde (og ro til mor) også var vigtigt. Så begynde det skisme at trænge på. Især når man har skiftet tøj på ham og sig selv to gange inden kl. Er 12:00:} er så glad for min mødregruppe, babysalmesang og babysvømning, samt veninder på barsel også-for uden at få lov til at få afløb el voksen kontakt el snakke og gøre andet end baby-så var jeg blevet total sindsyg:} Med søvnmangel bliver lunten bare kortere og så begynder man pludselig at have en lille smule forståelse for følelsen hos de kvinder der ryster barnet(mega tabu-og ikke noget jeg nogensinde ville gøre!! Men helt sikkert en følelse der kan komme når alt gråd og mangel på søvn hober sig op:}) tak for gode indlæg, og hvor har du ret-glansbillede vs. Ærlig lortesnak 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Jeg kunne ikke have skrevet det bedre selv! 🙏🏻 At få frarøvet sin søvn er virkelig tortur!
   Tak fordi du deler❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wendy

  Min første barsel endte ofte med tåre fra min side simpelthen på grund af manglende søvn og menneskelig kontakt (selvfølgelig så jeg min mand, men efter at have været mere eller mindre alene den første måned var jeg desperat efter lidt voksen kontakt). Nu under min tredje barsel synes jeg mange ting er blevet nemmere fordi man har noget mere erfaring så man har lært at baby ikke dør fordi jeg vil i byen (både med og uden baby) til gengæld er jeg så også blevet det ældre så alt det natteroderi er fil’me blevet noget hårdere end jeg husker😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Ja det er utroligt hvad manglende søvn kan gøre ved en! 🙈 Og ja, nogle gange har man altså bare brug for lidt alene tid!
   Tak fordi du deler❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Åh. Jeg mindes heller ikke mine to barselperioder som ovenud fantastiske. Jo der var dejlige dage og lykkelige stunder, men hold nu kæft det er hårdt at være mor! Jeg glædede mig utrolig meget til at komme tilbage på arbejde og var så heldig (?!?) At min mand tog de sidste 3 mdr ved begge unger. Ingen fortalte mig andet end solsikkehistorier, da jeg skulle til at på barsel. Så da jeg opdagede det var amning 24-7 også om natten, at man kunne have så meget mælk at man måtte skifte dyne hver nat og sove på håndklæder da det væltede ud med mælk hele tiden, at barnet ikke bare ville sove i barnevognen, hvor meget omkring kost (nummer to var gluten og laktosefri de første 10 mdr pga. tarmene ikke var klar) man skulle lære, hvor meget hår man tabte og jeg kunne blive ved. Men det er ok at være træt, ikke at have overskud til at vaske dit hår eller tømme opvaskeren. Og når man kommer om på den anden side, når ungerne bliver større og man ser andre med små poder og trætheden lysende ud af øjnene får jeg virkelig lyst til at kramme dem og sige ‘godt gået, du er sej. Bliv ved det går over igen!’. Og glæde mig over min tid i det stadie er forbi😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Kunne ikke være mere enig! Skidt med opvaskeren og det fedtede hår!
   Og tak fordi du deler❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg synes virkelig det har været og er, hårdt at være på barsel! Jeg har dage hvor jeg elsker det mere end noget andet, men der er også dage, hvor det hele bare er virkelig hårdt! Hvor jeg stadig kl. 17, når min mand kommer hjem, sidder i nattøj og med fedtet hår og ikke har noget en ENESTE ting. Ikke engang at spise. De dage kan altså godt være hårdere end man lige tror.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   De dage tror jeg vi alle har/har haft! Og det er IKKE sjovt!
   Tak fordi du deler❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kim

  Når mine tvillinger efter en heeeel dag med skrig og skrål og ingen lur i løbet af dagen (3. tigerspring – ohh my god!!) endelig falder i søvn og veninde stikker hovedet ned og siger:”hvor ser de fredfyldte ud – er de ikke nemme? De sover da ret godt?”
  “Nope, mor er tyndslidt og far er døden nær. Vi har haft hver vores dreng på armen og vi er klar på at skylle dem begge ud i toilettet..”

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Kan slet ikke forestille mig hvor hårdt det må være at have tvillinger! Hatten af for jer!
   Og tak fordi du deler❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Jeg synes altid at jeg bliver lagt ord i munden af andre. “Eeer det ikke bare fantastisk det hele går så godt?” “er det ikke bare dejligt du har fået sådan en nem en?”
  Og selvfølgelig synes jeg det er fantastisk! jeg elsker din lille sveske højere end noget andet! men det er altså også ben hårdt arbejde!
  Når hun ikke vil sove, men kun er ked af det og overtræt
  Når mine brystvorter bløder og er fyldt med sår og man stadig ammer
  Når jeg har været vågen hver time flere uger i træk.
  Så er det altså ikke kun en dans på roser! og det synes jeg også er helt okay at sige!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Det er mere end okay at sige! Man skal dele både det sure og det søde.
   Og tak fordi du deler ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Jeg husker tydelig hvordan det var hver gang man fik gæster og alle spurgte “er det ikke fantastisk” NEJ tænkte jeg bare og jeg havde det hæsligt… en dag var vi ude og gå tur og vi mødte tilfældigvis min kusine. Hun faldt mig og halsen og udbrød “er det ikke forfærdeligt” JO det er så!! Det var det beste jeg nogensinde havde hørt.. endelig følte jeg mig ikke længere mærkelig og alene..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Ja det betyder utroligt meget, at høre andre har det ligesom en!
   Tak for at dele 😘

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Når folk siger; “Er han altid så nem og blid?”.
  Hans far svare altid, at det er han. Men sandheden er, at han er møg strid når den side vender til – og i perioder er det ret mange gange i løbet af en dag. Men i og med det er mig som har gået hjemme med ham, og i øvrigt næsten altid er den som tager kampe med ham, er det som om, at hans far aldrig ser det “negative” sider af sin søn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Ja det er altid anderledes når man er den tager slæbet!
   Tak for at dele❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til opdragelsen; Sådan skal du IKKE gøre