Hvorfor må der ikke være forskel på drenge og piger? – ballinogbaby
Evner jeg har fået efter jeg er blevet mor

Hvorfor må der ikke være forskel på drenge og piger?

Nu er det ikke fordi, at jeg vil spille mega klog og blande mig i en eller anden større debat, men jeg forstår bare ikke helt, alt det palaver (sindsygt ord at bruge) der er omkring “drengeting” og “pigeting”. Alt det her med, at alt pludselig skal være så kønsneutralt og farveløst, så vi ikke påvirker eller pådutter børnene noget. At piger skal lege med biler og drenge skal have dukker og vi for GUDS SKYLD ikke må kalde noget for en pigefarve!

Jeg vil da gerne lige starte med at slå fast, at jeg ikke har noget som helst imod, at drenge leger med dukker eller piger med biler. Eller at jeg synes det er mærkeligt, hvis en dreng har pink som yndlingsfarve. Jeg bliver bestemt lige så forarget som jer andre over, dem der tror det gør deres børn homosexuelle, hvis de får lov til at lege med “pigelegetøj”.

Jeg synes bare at vi tager det lidt for langt, når alt bliver så kønsneutralt og når der slet ikke, må være nogen forskel på kønnene. Grunden til at vi kalder det drengelegetøj og pigelegetøj er vel fordi, at STØRSTEDELEN af pigerne godt kan lide at lege med dukker og DE FLESTE drenge, godt kan lide at lege med biler? Det betyder jo ikke, at der er noget forkert ved dem der ikke gør det.

Forleden læste jeg en artikel om, at man bør købe dukker til sine drenge og opmuntre dem til at lege med dem, da det vil udvikle deres empati og omsorg. Det lyder jo i og for sig også rigtig fint, men er det ikke lige så meget et problem, når vi påvirker den anden vej?  Burde børn ikke bare få lov til at lege med lige præcis det, de har lyst til? Og hvis det så tilfældigvis er “drengelegetøj”, så går det vel også nok? Så må vi jo lære dem empati på en anden måde.

Personligt synes jeg ikke, at jeg påvirker Oliver til, kun at lege med drengelegetøj. Han har da haft lige så meget hæsligt lilla lamazelegetøj som alle andre, men alligevel er det altså biler og traktorer der optager ham. Da vi var i sommerhus sidste uge, smed han sågar dukkerne ud af kusines dukkevogn, så han kunne køre ræs med vognen. Det tror jeg altså hverken er fordi, at jeg har lært ham det er det drenge gør, eller fordi ,der tilfældigvis har været traktorer på hans dynebetræk. Det tror jeg på at han gør, fordi han er en dreng. ligesom at jeg selv, altid har elsket at lege med dukker og frisørsaloner, fordi jeg er en pige.

Det synes jeg ikke der er noget forkert i.

Jeg synes faktisk at det er lidt latterligt, at legetøjskataloger skal begynde at have billeder af drenge der leger med dukker og piger der leger med pistoler, for ikke at gøre nogen fornærmede. Ligesom jeg synes det er latterligt, at Bilka ikke kan have en opdeling der hedder “drengelegetøj” og “pigelegetøj” for at hjælpe os stakkels forvirrede forældre, med at finde rundt.

Jeg blev heller ikke den mindste smule fornærmet over, at det legetøjskøkken Oliver fik i fødselsdagsgave, havde en model af en pige på siden. For jeg tror ikke, at firmaet har gjort det fordi de mener; at en kvindes plads er i køkkenet.

Hvad leger jeres børn med? Og har i gjort jer tanker om hvad de skal og ikke skal lege med?

Ooog hvad synes i om hele det her køns halløj?😛

Fik du læst;

Evner jeg har fået efter jeg er blevet mor

Derfor hjemmepasser jeg ikke min dreng

Og husk at følg med hos os på instagram

 

4 kommentarer

 • Malene

  Åh hvor dejligt at du siger det højt. Folk bliver så fornærmede og krænkede hele tiden over alt muligt åndsvagt. Om det er at man sender sit barn i vuggestue, kalder noget en pigefarve eller stikker sit barn en ris. Rooolig nu venner!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Min søn får lov til at lege med hvad han vil. Han er en vild unge. 14 mdr og elsker biler og traktor. Men dukkevognen i dagplejen får også en tur. Han er ene hane i flokken i dagplejen, men han vil helst være udenfor og rode rundt med noget. Hans Ikeatallerkner herhjemme, tjae, de røde og lilla er ikke smidt ud, og det samme gælder kopperne. Der er jeg ligeglad. Og han må gerne ha en gul eller rød body på. Jeg vil hverken præge ham til det ene eller det andet, men en dukke er jeg ret sikker på han aldrig får 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Det lyder meget som min søn. Ooog jeg ville nok også studse lidt hvis han pegede på barbiedukken i Bilka. Men nu må vi se!😜

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Evner jeg har fået efter jeg er blevet mor