Hvor meget må ens barn blive passet? – ballinogbaby
Hey Oli - kunne du være sød lige at stoppe med at;

Hvor meget må ens barn blive passet?

Som jeg også har nævnt tidligere, bliver Oli ofte passet af sine bedsteforældre.

Det kan både være hvis vi gerne vil have en aften for os selv, eller hvis vi er inviteret ud til noget som ikke er så egnet for børn.

Det kan være hvis de kan hente tidligere end os så Oli får en kort dag eller også, hvis de bare savner ham og gerne vil komme og hente ham.

Han er endda blevet passet en weekend, mens vi var i Paris

Jeg synes det er helt fantastisk, at kunne have den hjælp og jeg tror også, at det er godt for Oli.

På denne her måde, får han ofte kortere dage i vuggestuen, end hvis det kun var mor og far der kunne hente. Han får også nogle dage, hvor det kun er ham alene der er i centrum. Ikke fordi, at vi har alle mulige andre børn vi også skal give opmærksomhed, men når man kommer hjem sidst på eftermiddagen er der ofte en masse andre ting, man også lige skal nå. Der skal laves mad, vaskes tøj, handles ind og alt muligt andet.

Når bedsteforældrene henter, er der kun fokus på at læse bøger, plaske med vand eller hvad der ellers lige er lyst til. For alt det praktiske, kan for det meste godt lige vente til, at mor og far har hentet Oli igen.

Udover at det er en hjælp for os, tænker jeg da også at det er en kæmpe gave for Oli, at have et tæt forhold til sine bedsteforældre.

Jeg har selv de bedste minder fra min barndom med mine bedsteforældre og det ønsker jeg da selvføgelig også, at Oliver får.

Alligevel har jeg et par gange mødt kommentaren; “Hvor dejligt for dig, at du kan få dit barn passet, det ville jeg bare ikke kunne..” eller noget i den stil.

Og jeg synes lidt, at selvom det er pakket ind som en velmenende kommentar, så ligger der lidt en anklage i det. Som i “fedt for dig du kan undvære ham, det vil jeg bare ikke byde mit eget barn. ” Og det kommer bare lidt bag på mig.

Jeg er da helt med på, at det ikke er alle der har bedsteforældre tæt på, eller har et godt nok forhold til dem til, at man har lyst til at efterlade sit kæreste eje til dem. Og jeg har den største respekt for dem, der klarer det helt selv uden hjælp. Men jeg er ikke enig i, at man gør sit barn en tjeneste ved, aldrig at blive passet.

Tværtimod, tror jeg på, at det er godt for både barnet, parforholdet og hverdagen.

Hvordan har i det med pasning af jeres børn? Er det noget i gør? eller nej? og hvooorfor? 😀

Fik du læst;

Hallo bedsteforældre, hvad bilder i jer egentlig ind?

Hey Oli – kunne du være sød lige at stoppe med at;

oog husk at følg med på instagram eller Facebook

 

12 kommentarer

 • Karina

  Her får vi ikke passet så ofte, men til gengæld vælger jeg at bruge mormor og morfar i stedet for gæstedagpleje. Desuden har min datter lige været med moster og onkel på camping i 4 dage. Bare for hygge. Mor og far var hjemme. Fremadrettet vil moster også hente Zoe mere for at give kortere dage. Jeg tror på at det er med til at give et fantastisk tæt bånd til bedsteforældre og mostre/ onkler. Jeg har selv haft et fantastisk bånd til mine. Det skal min datter også opleve. Uheldigvis bor min mands familie i Tyskland. Men de er gode til at besøge os og så skyper vi meget. Herfra skal lyde kæmpe jubel fordi du bruger din familie og lader din søn få et skønt bånd til dem!.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Hvor lyder det dejligt med camping med Moster og Onkel😍 Oli tager også et par dage i sommerhus med sin moster og onkel næste uge. Bliver mærkeligt at være hjemme uden ham, men er sikker på han blive møg forkælet! 😆

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Synes endelig bare du skal benytte dig af det. Her har vi masser af familie der hjælper til, og tit spør’ om de må “få lov” til at hente tidligt i hverdagene. Ofte bliver vores søn på 5 år hentet af andre min. 2 gange om ugen. Vi har ikke altid været så gode til at benyttes os af det ift. dates, men det er blevet bedre med tiden.
  Tænker lige som dig at det er rigtig godt for børnene at få nogle gode relationer til deres nærmeste familiemedlemmer, så længe børnene trives med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Vores datter er kun blevet passet få gange. Dette skyldes ikke at vi ikke vil have hende passet, men mere at vi kun har min mor der kan hjælpe til (som arbejder en del). Min mands far har ikke mod på at passe hende føre hun er ældre og det samme gælder for min egen far. Desværre er svigermor ikke i blandt os længere, hvis det havde været tilfældet, er jeg sikkere på at vores datter var blevet passet en del mere. Min mand og jeg har sådan set kun haft to datas siden vores datter blev født for næsten 15 mdr. Siden af få timer. Jeg mener bestemt ikke at der er noget galt i at få sine børne passet og vil da ønske at vi kunne trække noget mere på familien. Da min mand er væk i over 12 dage alle hverdage (selvfølgelig de timer vores datter sover) er jeg næsten alene mor i hverdagene, og alt afhænger jo mig og hvor længe jeg er på studiet/praktik, så kunne bestemt være rart med ert par bedsteforældre der kunne hente, så hun ikke fik så lange dage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Ja det er vildt så meget timing og planlægning der pludselig skal til når barslen er slut og begge forældre skal passe arbejde/studie🙈
   Sejt at du klarer den som deltids alene mor!💪

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marielouise

  Her henter farmor fast en gang om ugen og det er så fedt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg synes det er svært. Da jeg var gravid tænkte jeg præcis også, at det var vigtigt at få sit barn passet! Og få tid sammen som kærester også. Men så kom hun ud, og den første periode var hård med kolik og meget gråd. Og jeg kunne slet ikke få mig selv til at forlade hende. bare en tur i netto mens hun var hos far havde jeg svært ved.
  Men her et års tid efter, er det meget bedre. Og hun bliver tit passet af sin mormor og jeg kan tydeligt se, at hun eeeelsker at være der! Jeg er så glad for, at hun kan være der nogle gange. Men de første gange var rigtig svære for mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Det hjælper selvfølgelig også at Oliver altid har været rigtig nem! Ellers kan det godt være situationen havde været anderledes.
   Men er enig i de første gange man var væk fra dem var meeeget mærkelige! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Det er da bare SÅ fedt for både jer og ham, at han har nogle bedsteforældre der kan passe ham. Jeg er solomor (i Kbh) med forældre i Nordjylland, så jeg savner virkelig den mulighed. Overvejer endda kraftigt at flytte tilbage til Jylland, så vi kan være tættere på mine forældre og søster af netop den årsag – så deres bånd kan blive tæt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   Hatten af for, at du klarer den som alene mor med dine forældre så langt væk! Kan virkelig godt forstå, at du savner at have dem tæt på. Især for at få et tæt bånd ja❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hey Oli - kunne du være sød lige at stoppe med at;