Mad der er godt at kaste op og andre graviditetskvalme råd – ballinogbaby
Derfor hjemmepasser jeg ikke min dreng (Din sure urt)

Mad der er godt at kaste op og andre graviditetskvalme råd

Ja det her indlæg bliver præcist lige så klamt som det lyder. Det skal nemlig handle om opkast, hvilket mad der er godt at spise når det skal op igen – og hvad man (ifølge mig) helt skal styre udenom!

Der var nemlig en sød læser der skrev, at hun nu var endt i kvalmehelvede. Og om ikke jeg ville lave en liste om, hvilket mad der er godt at kaste op og hvad der ikke er. Måske var det for sjov måske var det i dyb alvor. Men det skal ikke hedde sig, at jeg ikke lytter til mine læsere! Så her kommer den:

Mad som er godt at kaste op:

 • Kanelknækbrød! Selvom knækbrød lyder som en utrolig tør og ubehagelig ting at kaste op igen, er det klart min favorit. (Hvor sindsyg en sætning egentlig) Kanelsmagen er nemlig den eneste man kan mærke.
 • Banan. Bananer er også gode til kvalmen. De er lette at tvinge i sig og er også lette at få op igen.
 • Ristet toastbrød med smør. Kedeligt, men godt når det skal den anden vej.

Generelt må mit råd være, så tør og kedelig mad som muligt. Hvis det ikke smager af meget når det kommer ind, smager det heller ikke rigtig af noget når det skal op igen.

Mad som er godt mod kvalme:

Desværre nåede jeg ikke at finde et vidundermiddel der fik kvalmen til at gå helt væk. Men jeg undersøgte sagen meget og disse madvarer, skulle kunne mindske kvalmen. Måske det kan hjælpe på jer?

 • Ingefær skulle have en kvalmenedsættende effekt. Både i mad, i te og som en rå “snack” hvis man er til det.
 • Bananer, knækbrød og mandler skulle også kunne nedsætte kvalmen lidt.
 • Små snacks som kiks og rosiner er gode altid at have på sig, så man hele tiden lige kan få lidt energi og er lettere at overskue når kvalmen raser.
 • Danskvand skulle på en eller anden måde også hjælpe med at holde kvalmen nede.
 • Min erfaring var, at kolde måltider gav mindre kvalme end varme måltider. Som salater, rugbrød og havregryn.

Mad man skal holde sig fra:

Her er der jo selvfølgelig kæmpe stor forskel. Men jeg synes, at nu mere ostet, fedtet og oliet maden var, nu mere kvalme fik jeg af det. Jeg havde rigtig glæde mig til, endelig at have en undskyldning for bare at proppe chips og pommes i gabet, men sådan skulle det ikke være. Mine bedste råd til hvad man helt skal undgå må være:

 • Kaffe (nok det hårdeste for en storkaffe drikker som jeg)
 • Pizza, Nachos, pommes og andet lækkert junk food.
 • Livretter. Ingen har lyst til at få deres livret ødelagt ved, at smage den komme op igen.
 • Fisk der smager fisket.

Råd mod graviditetskvalme:

 • Ligegyldigt hvor uoverskueligt det er, så sørg for hele tiden at spise en masse små måltider. Kvalmen er værst når man er sulten og store måltider er det der sværest at holde inde.
 • Slap af. Noget af det bedste man kan gøre mod kvalmen, er at tage den med ro. Det kan være svært med arbejde og alt andet man skal nå, men prøv at find tid til bare at ligge og slappe af.
 • Spis noget før du står ud af sengen. Kvalmen er slem om morgenen efter en hel nat uden mad. Sørg derfor for, at have banan, kiks eller knækbrød ved sengekanten og spis det, inden du overhovedet rejser dig op.
 • Luft ud så meget som muligt. Frisk luft hjælper også på kvalmen.
 • Ha’ altid bolcher i nærheden der kan tage den grimme smag.
 •  Tænk på, at det nok skal gå over!

Hvad er jeres bedste råd mod kvalmen? Til alle de gravide stakler derude.

Vil du læse mere om graviditeter? Så læs;

5 ting jeg gerne vil undgå i min næste graviditet

eller

7 ting ingen havde fortalt mig om at være gravid

og så husk! At følg med på instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Derfor hjemmepasser jeg ikke min dreng (Din sure urt)