7 ting jeg har lært om livet som mor – ballinogbaby
Farvel flotte ammebryster..

7 ting jeg har lært om livet som mor

b8633cfd-732f-4fbd-97d5-910fc97690a6

Jeg husker stadig følelsen som var det igår. Af mig der ligger i hospitalssengen, min kæreste der er gået død i sengen ved sin af og sygeplejersken, der lægger min lille bitte lyserøde dreng, ned i vuggen ved siden af min seng. Det har været et par lange døgn med veer, fødsel og bøvl efter og jeg kan slet ikke huske, hvornår jeg sidst har sovet. Hun skubber vuggen hen til min seng og fortæller mig, at jeg bare skal hive i snoren hvis der er noget. Og så går hun.

Efter så lang tids venten, er jeg for første gang efterladt helt alene med min lille baby. Og jeg er lige ved at gå i panik, da jeg ser hende lukke døren. Hvad nu hvis han skal skiftes?? Hvad hvis han græder?? Jeg aner jo intet om, hvordan det er at have en baby!

Her (næsten) et år efter denne dag, har jeg da heldigvis lært en ting eller to om det, at være mor. Og en førstegangs en af slagsen. Og nogle af dem vil jeg da gerne lige dele med jer:

1. På trods af, hvor meget man læser, lytter og undersøger om, hvordan man tager sig af en baby, er det mest af alt en “learning on the job” situation. Når baby græder må man prøve sig frem og pludselig, så lærer man hvad der betyder “jeg er sulten” og hvad der er “Så lad mig dog sove!” Hvor skræmmende det end lyder, må man bare prøve sig frem.

2. At bede om hjælp. Som jeg har nævnt før, synes jeg ikke man bliver en dårlig mor af, at bede om hjælp. Tværtimod. De fleste nybagte forældre har bedsteforældre, venner og søskende der står i kø, for at hjælpe med baby. Lad dem! Om det så er for at få en lur, få støvsuget eller bare for at spise med din kæreste uden baby, så gør det! Det giver meget mere overskud til når man kommer tilbage og skal være mor på fuld skrue igen.

3. At alle ens “normale”  problemer og bekymringer pludselig virker så små og ubetydelige, når man har en baby der ikke har skidt i 3 dage eller græder hver nat.

4. At fra førte gang jeg så de 2 streger på graviditetstesten og til for evigt, vil jeg bekymre mig om min søns ve og vel. Har han nok tøj på? Er han nok med i sin udvikling? Vil han få venner?

5. At der ikke er nogen panik der kan måle sig med den der kommer, når ens baby har skidt, hvad der føles som, alle andre steder end bleen og for hver bevægelse, smørrer sig selv, dig og bordet yderligere ind.

6. At det at være MOR er det bedste og mest krævende job jeg har prøvet.

7. At på trods af, hvor kliché agtigt det nu engang lyder, så går tiden så vanvittig stærkt. Tænk engang, at jeg nu har været mor i et år.

Fik du læst;

Sludder mødre siger til andre mødre

7 gode råd til den nybagte mor

Vil du følge med hos os?

Så kan det gøres lige her på Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel flotte ammebryster..