Tips til at flyve med baby – ballinogbaby
De bedste råd jeg har fået

Tips til at flyve med baby

07f18467-2096-4306-aafd-7da95de53ae7

Indenfor Olivers første år har vi, indtil videre, været ude og flyve 10 gange. Det synes jeg selv, er lidt af en sjat.

Jeg har derfor samlet lidt tips og tricks her som jeg har erfaret, til jer der også skal ud og rejse med en baby og som måske, er lidt nervøse ved tanken.

1. baby føler hvad du føler. Det kan være noget af det mest provokerende hvis man bliver rådet til at “slappe af”, i en stressende situation.  Men babyer er åbenbart skruet sådan sammen, at de føler det som man selv føler. Sidder man derfor helt panisk og anspændt inden flyet skal lette, vil baby kopiere de følelser. Er man derimod afslappet, som sad man hjemme i stuen, kender baby ikke forskellen og vil selv slappe af. Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort. Men jeg har helt klart kunne mærke på Oli, hvis jeg har siddet og stresset.

2. Sut ved start og landing. Inden vores første rejse læste jeg rigtig mange steder, at man skulle amme baby ved letning og landing, for at undgå propper i ørene. Problemet var bare, at Oliver overhovedet ikke var interesseret i at spise nogle af gangene. Der skete aaalt for meget han skulle følge med i, så jeg sad bare der og blomstrede med brystet fremme. På alle vores flyveture har han derfor bare haft sutten i stedet, hvilket har fungeret uden problemer.

3. “Fly-vugge” hvis baby vejer under 10 kg. Hvis baby vejer under 10 kg kan man booke en vugge til dem, der hænges på væggen foran en. Det er en kæmpe fordel når baby er lille, så han har et sted at ligge og sove og man selv får hænderne fri. Det koster ikke noget ekstra, men man skal ofte booke i god tid, da de ikke har så mange af de pladser.

img_1312

4. Bæresele at sove i. Hvis din baby er over 10kg, eller som Oli, har svært ved at finde ro hvis der sker noget rundt om, er det en god ide at have en bæresele/vikle med, som baby kan sove i. På de længere flyveture, hvor Oliver har skulle sove undervejs, har jeg taget ham i bæreselen, fundet et “stille” hjørne (fx. ved en nødudgang eller toilet) og så har jeg stået der og hoppet og nynnet som en anden idiot, til han er faldet i søvn. Det gode ved fly er at der er meget hvid støj, som gør det lettere for (nogle) babyer at falde i søvn.

5. Gå på eventyr hvis baby bliver urolig. Hvis baby er mere end 4-5 måneder gammel, kan det være rigtig lang tid, at sidde stille på et sæde. I stedet for at sidde og kæmpe, har jeg haft god erfaring medat begive os ud på eventyr. Der er RIGTIG mange spændende ting og mennesker at se på på sådan et fly og ofte, sidder folk man går forbi og laver tossede ansigter, hvilket man kan bruge rigtig lang tid på.

6. Når baby græder. Den værste situation man kan forestille sig er, hvis baby græder eller skriger løs på flyveturen. Men ligegyldigt hvor nem en baby man har, kan der ske noget der gør at man ender der. Sådan en flyvetur havde vi fx. til Portugal. (Det har jeg skrevet om lige her). Det mest stressende i den situation er, at der sidder så mange andre man generer og som bare sidder og kigger på en.

Mit bedste råd her er nok, at prøve at glemme alle andre og trøste baby som man ville gøre hjemme. Husk på, at den det er værst og mest stressende for, jo er dig der står med den grædende baby. Gå evt ud på toillettet hvis den er helt gal. Så er du alene.+ at baby kan kigge sig selv lidt i spejlet. Det plejer altid at gøre Oliver i bedre humør.

7. Snacks og forskelligt legetøj i pusletasken. Det er en god ide, at have godt med snacks med i tasken, som man lige kan hive frem. Smoothies er altid gode, men ellers også rosiner eller andet der tager lidt tid at spise. Mht til legetøj, er det godt med noget forskelligt, man kan tage op lidt ad gangen. Måske endda også noget helt nyt, baby ikke har set før.

Og så god flyvetur!😃

Nogle gode råd der skal tilføjes?

Mangler du en pakkeliste?

Så Læs med her

eller vil du læse om vores første flyvetur?

se mere her!

2 kommentarer

 • Annika

  Jeg er så enig !
  Vi har også fløjet adskillige gange (dog de fleste på 20 min).
  Jeg plejer altid at have tudekop til start og landing, fordi sutteteknikken også trykudligner.
  Helt klart et andet råd:
  Hvis du flyver med en baby ved siden af en baby – så kan du ofte være til kæmpe hjælp, hvis du lader dit barn snakke med det barn der er ked af det!

  I tasken er det rart at have yndlings legetøjet, noget nyt (jeg plejer at pakke det ind) samt lidt snacks.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

De bedste råd jeg har fået