7 gode råd til den nybagte mor – ballinogbaby
Når mor er uduelig om natten

7 gode råd til den nybagte mor

5073045c-0e5a-44fe-8851-6381d73b6870

Nu er der ikke længe til, at Oliver starter i vuggestue, jeg starter på arbejde og, at jeg har haft titlen som mor i et år (!!) Hvor sindsygt er det ikke lige. Tænk at de alle sammen havde ret. Tiden går uhyggeligt stærkt!

Men nu hvor jeg ikke er nybagt noget som helst længere, vil jeg komme med mine bedste råd til dig der stadig står i det, eller snart kan kalde sig for nybagt mor:

1. brug slå-om body’s i starten, når babys hoved er helt lille og slattent. Det er noget af et projekt, at få møvet en body ned over et babyhoved, der på ingen måde er samarbejdsvillig. Og når missionen endelig er lykkedes, går der ofte ikke længe før, at der kommer en “lort op af ryggen” episode. Så er det bare lettere med en slå -om sag.

2. Tænk på dig selv! Så længe du er ved at indfinde dig i den nye rolle med minus søvn, svulmende mælkebryster og baby på armen, er det svært at tage højde for så meget andet. Så hvis du har inviteret barselsgæster og fortryder, så aflys aflys aflys! Du har ret til at tænke på dig selv!

3. Nyd at du med god samvittighed stadig kan rende rundt i i dit rare slasketøj. Ingen forventer at du presser dig selv ned i dit smarte gamle tøj til at starte med! Nyd at du kan se helt forfærdelig ud, men at alle er så optaget af det nye vidunder at de ikke opdager dig.

4. Lær’ at amme mens du ligger ned. Til tider kan det føles som om, at man ikke laver andet end at sidde op i mørket og amme natten lang. Det bedste råd jeg fik med på min vej var, at lære at amme mens jeg lå ned. På den måde sov både Oli og jeg lige efter (af og til imens) og pludselig blev natamning til intet problem overhovedet.

5. Ignorer folk! Du skal uden tvivl lægge øre til irriterende sætninger som; “ skal hun allerede sove”, eller “er han allerede sulten” og det er røv irriterende. Men du kender dit barn bedst. Og sådan er det!

6. Vand vand vand. Ha’ altid en flaske vand stående ved sengen/sofaen/lænestolen så du er klar, når du skal amme. For det sekund baby begynder at spise, føles din hals pludselig som ren ørken og det eneste du kan tænke på er vaaaaand! (Ellers er man i sin fulde ret til at kalde på sin kæreste her!)

7. Sig ja tak til hjælp! Jeg har hørt, at mange siger nej tak til folks tilbud om hjælp, fordi de gerne vil vise at de kan klare tingene selv. Men jeg tror nu ikke ens familie og venner er i tvivl om at man kan selv – de vil bare gerne hjælpe den de holder af. Så hvis din mor tilbyder at svinge en støvsuger eller komme forbi med en gryderet, så sig ja! Eller bed hende om at gå en tur med barnevognen mens du tager en lur. Det kan give ekstra overskud i sidste ende.

 

Husk at læs; Sådan smider du graviditetskiloene!

 

og! Så følg lige med på Instagram her!

2 kommentarer

  • Anna

    JA! Til den med at ligge ned og amme! Det er det bedste man kan gøre mod sig selv om natten😅

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når mor er uduelig om natten