Baby udstyr – ting jeg gerne ville have vidst – ballinogbaby
Barsel er da lidt ligesom at have ferie. Er det ikke?

Baby udstyr – ting jeg gerne ville have vidst

friends_rachel_with_breast_pump

Nu nærmer julen sig – hvilket jo er en oplagt mulighed for, at ønske sig en dejlig masse baby udstyr hvis man render rundt og er gravid. Men! Som førstegangs mor kan det altså godt være lidt af en jungle at finde ud af, hvad man skal ønske sig og hvad man skal undgå.

Så her har jeg lavet en liste over de ting jeg har været glade for og de ting, jeg nok ikke burde have brugt penge på. Måske kan i bruge det, måske mener i det stikmodsatte – men her kommer den:

Ja tak:

Babynest: Jeg var meeeget i tvivl om det var noget man overhovedet havde brug for. Faktisk havde jeg besluttet mig for, at det ikke var nødvendigt. Dog endte jeg med at købe en 9 dage over termin, da jeg pludselig synes det var en god ide alligevel. Og sikken et køb! Vi brugte den hele tiden de første par måneder – på spisebordet når vi spiste, i sofaen når vi sad der, på græsset når vi var udenfor – altså hele tiden. Og Oliver sov så trygt og dejligt i den.

Sidebyside seng:  Når man som nervøs førstegangs mor vågner hundrede gange om natten for at tjekke om babyen stadig trækker vejret, eller er oppe og amme hver time, er det altså dejligt at man ikke behøver stå ud af sengen for at kunne nå sit lille vidunder. For slet ikke at tale om hvor hyggeligt det er, at kunne ligge og holde i hånden når man sover.  Dog er den lidt et problem når de bliver store nok til at bevæge sig, for nu ruller Oli bare over i vores seng hvis det passer ham bedre.

Forskellige stofbleer: Nu synes jeg overhovedet ikke at man behøver have de dyre og fancy stofbleer da de jo ærligt talt, oftest bare er fulde af lort eller gylp. Dog kunne jeg godt have tænkt mig at have kørt med 2 forskellige slags – 1 farve til pusleunderlaget og 1 til gylp og savl. Lorte pletter er ikke altid lige lette at få af og det er rimelig ufedt, at hive sådan en ren, men plettet stofble op af pusletasken til at tørre gylp af hagen med.

Bæresele: Som jeg vidst tidligere har nævnt, var jeg ret sikker på at jeg ikke ville få brug for en bæresele. “Man kan da lige så godt bære sin baby på armen” tænkte jeg naivt. Men for søren da hvor er den rar! Nogle dage er det bare kun at hænge på mor der duer og så er sådan en altså uundværlig. Ligeledes har den været en kæmpe hjælp da jeg havde ham med på ferie.

Brystpumpe: En ting hvor man ofte tænker, “jeg kan altid købe den hvis jeg får brug for den”. Men første gang min var i brug, var en dag hvor jeg var så træt og overvældet at jeg græd som pisket det øjeblik min kæreste kom hjem fra arbejde. Han var heldigvis så sød at bede mig pumpe lidt mælk ud og så skynde mig i seng – så ville han tage Oli et par timer. Der var den altså rar at have i skabet!

Lift: Jeg vurderede at jeg ikke havde brug for en lift, når jeg både havde voksi, nest og alt muligt andet. Meen jeg kunne faktisk rigtig godt have brugt en lift til når jeg var på cafe eller ude og besøge venner. Det skal jeg bestemt have næste gang.

Dumt dumt dumt:

Flyverdragt str. 62: Generelt bare tøj i små str. der ikke passer til årstiden. Skal man føde i maj som jeg gjorde, skal man altså ikke have alt vintertøjet klar i en str. lille bitte – og omvendt.

Sko: Sådan et par små converse ser iii og åååh så søde ud, men det er altså bare sjældent man får givet sin lille nyfødte sko på. Jeg fik det i vært fald aldrig gjort.

Tøj der er sødt, men rigtig upraktisk: Når man skifter tøj flere gange om dagen pga. uheld og gylp, bliver man altså træt af dragter der ikke kan åbnes i benene eller andet super upraktisk tøj. Ligegyldigt hvor sødt det er. (Desværre sømandsdragt 😟)

Badestol: Fylder mere end den gavner og har faktisk kun været i  brug en enkel gang herhjemme. Det er ligeså let at holde ham med den ene hånd.

For meget tøj i de små størrelser: Havde det søødeste sæt tøj i str. 50 som han aldrig kom i, da han var lidt af en tyksak da han kom ud.

Hvidt sengetøj: Hvor sødt det end er med fint hvidt sengetøj, så er det dæl dulme upraktisk. Det samme gælder faktisk hvidt tøj, hvide pudder eller andet hvidt baby kommer i nærheden af.

Noget i er uenige i? eller flere ting der skal tilføjes til listen? Så kommenter gerne 👇😃

Hvis i har lyst, kan i følge med i vores liv på instagram, kan det gøres lige her 👈 😘

 

 

4 kommentarer

 • Rikke

  Jeg er enig i næsten det hele 😃 Til gengæld har jeg elsket vores babyindsats til badekaret, så kan jeg nemlig være i bad samtidig med baby. Altså badekarret står lige foran brusenichen, så jeg har øje med ham og kan snakke med ham samtidig med jeg er i bad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Altså for os var en badestol et kæmpe hit – det der med at blive holdt i hånden var ikke særligt meget en succes.. desuden fik vi en pige med meget hår og så er det rart med begge hænder fri..

  Jeg vil tilføje en voksipose (eller sleepbag) som et absolut must! Den er alle pengene værd!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har ikke tilføjelser eller noget jeg er uenig i, men jeg tager alle tips til mig, da vi venter en lille spire omkring årsskiftet 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Barsel er da lidt ligesom at have ferie. Er det ikke?