Barsel er da lidt ligesom at have ferie. Er det ikke? – ballinogbaby
barselsdag vs arbejdsdag

Barsel er da lidt ligesom at have ferie. Er det ikke?

23633352_10155902905062138_1827830229_o

Barsel kan være et ømt emne og et, hvor man lidt skal passe på hvad man siger. Især hvis man er mand. Det er for eksempel en rigtig dårlig plan, at sige ting som; “du har jo bare fri hele dagen”, eller “hvad laver du dog mens jeg er på arbejde?” til sin bedre halvdel. Det er bestemt også en dårlig plan at give udtryk for, at det at passe en baby er det nemmeste i verden. Men de skal helst heller ikke foreslå at de kan tage barslen. For vi kan da umuligt undvære vores små guldklumper så længe og ved de egentlig overhovedet hvordan man gør??

Men hvordan er det egentlig med barsel? Sidder vi bare derhjemme og ser serie efter serie? Går vi rundt med en skrigende baby på armen og vasketøj op til albuerne?  Eller sidder vi på cafe med mødregruppen og sludrer? Er det møg hårdt at være på barsel? Eller er det bare dejligt?

Svaret er Ja ja ja til det hele. For lige så fantastisk det kan være at være på barsel, lige så frygtindgydende kan det også være. Alt afhænger af, hvilket humør ens baby vågner op i. Man kan have dage der føles som ren og skær ferie, med babygrin, kaffe med veninderne og bare ren og skær hygge. og så kan man have dage, hvor man hader ens bedre halvdel for at være den, der står op om morgenen og forsvinder ud i den virkelige verden, hvor han snakker med andre mennesker og gå alene på toilettet – mens man selv sidder tilbage med fedtet hår og en skrigende baby på armen.

Selvfølgelig er der også stor forskel på, hvilken baby man har. Nogle er mindre krævende end andre. Er man en af dem der har en baby der konsekvent vågner hver time natten lang, kan jeg godt forstå, at man af og til har lyst til at lægge baby på den blå avis og selv forsvinde til et varmt land. At blive frarøvet sin nattesøvn, er nok noget af det værste man kan blive udsat for. De dage jeg er så uheldig at have haft sådan en nat, er jeg intet værd. Jeg kan græde over alt og ingenting og der skal ikke meget modgang til, før jeg føler jeg har det hårdeste liv i verden.

Heldigvis har jeg (indtil videre) for det meste, en dejlig nem dreng der sover om natten. Godt nok ikke rigtig om dagen – men hey, man kan ikke få det hele vel?  Og jeg elsker at være på barsel. Jeg elsker at jeg kan vågne stille og roligt op med ham om morgenen og ligge og grine inde i sengen. Jeg elsker at jeg kan ses med mine venner til kaffe og gåture lige når det passer os. Jeg elsker at jeg kan følge med i alle de nye og seje ting min dreng lærer hele tiden. Men derfor kan jeg stadig godt synes det er pisse hårdt, at bruge timevis på at få ham til at sove, eller forbande det langt væk når han ikke gider ligge mere end 2 min. for sig selv. Han kan gøre mig så irriteret, at jeg føler jeg kunne skrige ned i en pude, hvilket jeg bagefter kan få så dårlig samvittighed over, at jeg i stedet har lyst til at græde ned i puden.

Så ja, det er til tider røv hårdt at være på barsel. Men det er også noget af det mest fantastiske. Og lige så meget som jeg kan forbande det langt væk, lige så meget ved jeg at jeg kommer til at savne det, når jeg skal aflevere den lille terrorist i vuggeren en dag.

Læs evt også barselsdag vs. arbejdsdag

Eller følg med i vores liv på instagram lige her 😎

4 kommentarer

 • Iben

  Er vild med foto i dette indlæg – lige tage et billede inden man “redder” baby 😂😂😂🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spændende at høre lidt om barselslivet. Jeg er selv på barsel nu, men før baby, som forventes omkring årsskiftet. Har lige siddet og regnet på vores barsel fordi min kæreste gerne vil have det han kan få med løn (13 uger). Og ja, det giver selvfølgelig ingen mening at jeg skal ned på dagpenge, hvis han kan få barsel med løn. Men puh, kan da godt blive helt pivet når jeg så opdager, at jeg kun har barsel til baby er et halvt år.. Heldigvis har jeg noget ferie jeg kan fyre af derefter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ballinogbaby

   uuh ja det kan jeg godt følge dig i! til gengæld tror jeg det bliver rigtig godt for deres forhold at have lidt alene tid!☺️
   Men kan godt forstå du ikke er hel vild med tanken 🙈
   Og tillykke med den kommende baby!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

barselsdag vs arbejdsdag