7 ting ingen havde fortalt mig om tiden efter fødslen – ballinogbaby
At rejse med en baby

7 ting ingen havde fortalt mig om tiden efter fødslen

img_0643

Efter en god sludder i mødregruppen igår, med et “dejligt” tilbageblik på fødslerne og dagene efter, må det være tid til dette indlæg!

1. Har i også hørt sætningen: “men det gode er, så snart baby er ude i ens arme, så har man ikke ondt mere”? Ja. Og det er jo så løgn! Selvfølgelig gør det ikke lige SÅ ondt som selve fødslen gjorde (for så var jeg faldet død om), men at jeg ikke kunne sidde normalt på en stol i flere uger efter – det kom bag på mig.

2. At man kan holde sig i lige præcis 10 sek. Og så ikke længere.

3.  At ens mave ser værre ud end da man var gravid. Godt nok er baby ude og maven ligner ikke længere noget der er ved at sprænge. Til gengæld ligner den en kæmpe blød dej, der bare vælter i alle retninger alt efter hvordan man bevæger sig. Ikke fedt!

4. Selvom det ikke er et emne jeg ynder at tale om, ja så kan vi nok ikke komme udenom det; toiletbesøg. Den omgang af lunkne vaskeklude, varmt vand, svien og ren og skær panik man skal igennem, hver eneste gang man bare skal tisse en smule. For slet ikke at tale om hvis man skal mere end det!

5. At ens bryster er USTYRLIGE. Eller rettere sagt, mælken er. Det er godt nok en udfordring at amme diskret i offentligheden eller blandt andre, når mælken bare sprøjter ud over både baby, sofa og alle folk i nærheden.

6. Mængderne af blod der kommer ud af en. Det er som om, alt den blod man har “sparret” ved ikke at have menstruation i 9 måneder har samlet sig, for så bare at fosse ud af en.

7. At alt det vand man har haft i kroppen, som har gjort en til en oppustet hval, ikke bare forsvinder ud i en skylle sammen med baby. Næ nej. Det skal åbenbart SVEDES ud. Så ikke nok med, at man er smurt ind i sin egen mælk, baby gylp og måske også babylort – ja så skal man også svede helt ustyrligt. Det er da for uretfærdigt!

Læs evt. også 7 ting ingen havde fortalt mig om at være gravid

eller: 7 ting ingen havde fortalt mig om fødslen

 

Hvis i har lyst til at følge med hos os, kan det gøres lige her på Instagram

 

8 kommentarer

 • Lisa

  Blomkåls røvhul = hæmorider
  Jeg havde seriøst mere ondt i måsen end i dåsen efter at jeg havde født.👶

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har været heldig da jeg fødte min søn der var jeg tvunget til at rejse mig op da jeg lige har født ham fordi han kom så hurtig at vi ikke kom på sygehuset jeg kunne sagtens gå og side som et normalt menneske efter fødsel,

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Min JM og mand måtte tage mig under hver arm ud til toilettet 3 timer efter fødslen. Jeg var SÅ bedøvet i benene efter syningen, at de andre jordemødre på fødegangen kiggede meget underligt de kom slæbende med mine meget “ikke eksisterende ben” langs gulvet for og sætte mig på toilettet, som resulterede i jeg skvattede ned med det samme fordi mine baller også var bedøvet og derved ikke kunne mærke wc brættet. 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Har sjældent været så bange som da jeg blev sendt ud for at tisse på hospitalet efter fødslen! “Ellers nej tak frk. Jordemoder!”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hahaha! Hvor er det dog ubehageligt præcist👀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At rejse med en baby